Pikkuleijonat valmistautui kolmella voitolla

MAAJOUKKUE, Muut Sarjat / Uutinen
Suomen nuorten maajoukkue pääsi viimein joulun viettoon voitettuaan kolmannenkin harjoituspelinsä ennen arvokisojen alkua. USA kaatui pikkuleijonien neljällä ylivoimaosumalla lukemin 4-1.

Jo aiemmin Suomi oli voittanut Itävallan peräti numeroin 13-0 ja Sveitsin tiukassa kamppailussa eilen maanantaina luvuin 4-3. Aatonaaton Hämeenlinnassa pelatun ottelun ratkaisuksi nousi Suomen tehokas ylivoimapeli, joka vastasi kaikista pikkuleijonien osumista.

- Tietyllä tavalla helppoja kuvioita, kiekkoa vain viivalle ja sieltä laukauksia. Ei siinä tarvitse mitään jippoja keksiä, kun on hyvä maskipeli niin viivastakin voi saada tulosta, kertoi maajoukkueen päävalmentaja Hannu Aravirta.

Ottelut keskieurooppalaisia vastaan olivat selvästi Suomen hallinnassa, vaikka Sveitsi pitkään sinnittelikin mukana. USA-ottelu sen sijaan oli jo tosikoitos, kun vastassa oli yksi kisojen kärkipäähän povatuista joukkueista.

Suomen puolustuspeli toimi mainiosti, ja AHL-vahvistus Hannu Toivonen ei joutunut torjuntatöihin kuin 15 kertaa - pahimmat paikat hattulalaisnuorukainen nappasi eleettömästi kiinni. Sean Bergenheim huilasi flunssaisena ja Lennart Petrell olkapäävaivaisena, molempien pitäisi kuitenkin olla pelikunnossa jo tapaninpäivän kisa-avauksessa.

- Vastus on koventunut koko ajan, ja siinä mielessä nämä pelit ovat palvelleet valmistautumistamme erinomaisesti. Vastustajat ovat olleet vähän erilaisia, ja tänään puolustuspelimme joutui koetuksella ja selvisimme siitä erinomaisesti, Aravirta pohti tyytyväisenä.

» Lähetä palautetta toimitukselle