Nuoret neljänsiksi Lake Placidissa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomen 20-vuotiaiden maajoukkue sijoittui Lake Placidin turnauksessa neljänneksi. Joukkue löi viimeisessä ottelussaan USA:n Sinisen joukkueen rangaistuslaukauskilpailun jälkeen lukemin 5-4. Suomalaisten kaikki neljä varsinaisen peliajan maalia syntyivät puolustajien mailoista.

Nuoret leijonat lähtivät otteluun tilanteesta, jossa he olivat voittaneet illan vastustajansa, USA:n Team Bluen, rangaistuslaukauskilpailussa ja hävinneet USA:n Team White:lle lukemin 3-1 ja 5-2.

Turnauksen ensimmäisessä ottelussa itsensä loukannut maalivahti Hannu Toivonen palasi pelaavaan kokoonpanoon lauantain ottelussa. Tasaisessa ottelussa suomalaisten maalitilin avasi ensimmäisessä erässä turnauksen tehopuolustaja Janne Jalasvaara Valtteri Filppulan syötöstä.
Toiseen erään lähdettiin tasatilanteessa 1-1. Suomalaisten maalinteosta tässäkin erässä vastasi Jalasvaara. Blues-peluri toimitti kiekon verkon perille Ville Varakkaan syötöstä.

Kolmannessa erässä Varakas teki itse joukkueen kolmannen maalin, ja neljännestä sekä samalla tasoittavasta maalista vastasi Mikko Kalteva alivoimalla. Varakkaan maaliin esityön tekivät Filppula ja Joni Töykkälä. Kaltevan tasoitusmaalin syöttäjiksi merkittiin puolestaan Pasi Salonen ja Petri Kontiola.

Hannu Toivoselle kertyi ottelussa 29 torjuntaa.

Suomen joukkue sijoittui hieman oudohkolla pelisysteemillä (Suomi ja Ruotsi sekä USA:n joukkueet eivät pelanneet vastakkain keskinäistä ottelua) pelatussa turnauksessa kahdella rangaistuslaukausvoitolla hankituilla neljällä pisteellä neljänneksi. Ruotsi oli turnauksen kolmas myös neljällä pisteellä. Turnauksen voittajaksi selvisi USA:n Sininen joukkue, joka voitti Ruotsin kahdesti, mutta hävisi Suomelle kummallakin kerralla rangaistuslaukauskilpailussa. Toiseksi sijoittunut USA:n valkoinen joukkue puolestaan voitti Suomen kahdesti, mutta hävisi Ruotsille kerran suoraan ja kerran rankkareilla.