Suomelle tappio avausottelussa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomen pikkuleijonat avasivat Aravirran aikakauden tappiolla Lake Placidin viiden päivän turnauksessa. USA:n toinen U-20 maajoukkueista, USA White, kaatoi suomalaisvieraat kotikentällään lukemin 5-2.

Ottelun ensimmäinen erä mentiin maalitta, mutta toisessa erässä USA latoi kiekon kahdesti sekä Hannu Toivosen että Mikael Vuorion selän taa. Toivonen aloitti ottelun, mutta loukkasi hieman jalkansa toisen erän puolivälin jälkeen, ja näin maalille asteli Vuorio. Suomikin pääsi maalin makuun kolmannessa erässä, kun ensin Jaakko Viljanen kavensi tilanteeksi 1-4 ja muutamaa minuuttia myöhemmin Aki Keinänen heilutti verkkoa ylivoimalla Antti Pihlströmin ja Mikko Jortikan ollessa syöttäjiä. USA iski ottelun loppunumeroiksi 5-3 Dustin Brownin toimittaessa kiekon tyhjään maaliin. USA:n maalit jakaantuivat Brownin (2), Drew Staffordin (2) sekä Stephen Wernerin kesken.

Suomen seuraava ottelu on tänä iltana USA Blue –joukkuetta vastaan, joka voitti Ruotsin eilen lukemin 7-3.

Suomi – USA W 2-5 (0-0, 0-4, 2-1)