Cristina Andersson aloittaa Jatkoajan viikkokolumnit

MAAJOUKKUE / Uutinen
Jatkoaika.comin maanantai-iltoina nähdään tällä kaudella monipuolinen kirjo kolumnisteja jääkiekon eri osa-alueilta.

Ensimmäisen vierailun sivustolle tekee helsinkiläinen kasvatustieteilijä, voittamisvalmentaja ja kirjailija Cristina Andersson.

Hänen kirjansa The Winning Helix, Voittava kierre, on löytänyt tiensä yli 40 maahan. Kirjaa kirjoittaessaan Cristina toimi Jokereiden fanilehden toimittajana ja sai samalla tärkeää oppia kirjaansa varten joukkueen pelaajilta, valmentajilta ja organisaation jäseniltä.

– Kirjaa kirjoittaessani pääsin seuraamaan voittavaa prosessia todella läheltä. Jokerit hävisi tuolloin runkosarjan kuusi viimeistä peliä ja nousivat sieltä Suomen mestariksi. Aivan kuin he olisivat halunneet auttaa tutkimustyötäni, Cristina muistelee.

Esimerkiksi NHL.comille, IIHF:lle ja The Hockey Newsille kirjoittanut arvostettu jääkiekkotoimittaja Risto Pakarinen täydentää kolumnistikatrasta. Miehen sijoituspaikkana on Ruotsi, mutta tarinoita syntyy lähes maailman jokaisesta kaukalosta.

– Seuraan kiekkouutisia käytännössä jatkuvasti valveilla ollessani. Twitterissäni on monenlaisia kiekkotoimittajia ja medioita, ja RSS-lukijassani on satakunta eri jääkiekkomedioiden syötettä.

Karhuherra murisee jatkossakin

Jatkoaika.comin pitkäaikainen blogisti Jani Mesikämmen herättelee jatkossa kotimaista jääkiekkomaailmaa terävillä teksteillään kolumnimuodossa.

– Viisi vuotta murinaa riittää tällä erää, levottomat jalat vievät eteenpäin.

– Minulle luontevinta on keskittyä kotimaisen lätkäkulttuurin kiemuroihin. Yritetään pitää silmät avoinna jatkossakin, huomioita kertyy myös kaukalon ulkopuolelta.

KHL-liigassa pelaavan Riian Dinamon hieroja ja fysiovalmentaja Pasi Pulkkinen on viikkokolumnien eksoottinen vieras.

Hänen tekstinsä tulevat käsittelemään elämää vieraassa liigassa vaihtopenkin toisella puolella.

– Kausi varmasti tuo uutta näkökulmaa työhöni ja toivottavasti voin valottaa myös muille, miten KHL-seura toimii kulissien takana ja millaista se arki on.

» Lähetä palautetta toimitukselle