Tatar: ”Voimme olla erittäin ylpeitä itsestämme”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tatar oli Venäjä-tappiosta huolimatta tyytyväinen Slovakian otteisiin MM-turnauksssa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Tšekin voiton jälkeen haltioissaan olleen Tomas Tatarin fiilikset eivät painuneet alas myöskään Venäjä-tappion jälkeen, vaan nuoren hyökkääjän mukaan Slovakian joukkueen on oltava ylpeä suorituksestaan MM-turnauksessa. Kotimaassa suoritusta juhlitaan hyökkääjän mukaan varmasti.

Ennen MM-kisojen alkua Slovakian ei oletettu yltävän edes puolivälieriä pidemmälle. Toisin kävi. Kanadan peittoamisen lisäksi joukkue kampesi tieltään Tšekin ja matka jatkui aina finaaliin Venäjää vastaan. Tšekkivoiton jälkeen Slovakian hyökkääjä Tomas Tatar olikin haltioissaan.

– Tämä on jotain niin hienoa ja mahtavaa. Tällaista ei ole tapahtunut urani aikana vielä kertaakaan, että olisin päässyt näin pitkälle jossain turnauksessa. Fiilikset ovat siis mahtavat ja olen niin iloinen siitä, että olen täällä. En oikein löydä edes sanoja tunteilleni nyt, Tatar tunnelmoi Tšekki-ottelun jälkeen.

Myöskään finaalitappio ei saanut nuoren hyökkääjän mieltä liian matalaksi joukkueen saavutusta ajatellessa.

– Pelasimme hienon turnauksen, mutta olemme tietenkin pettyneitä tähän finaalin lopputulokseen. Uskoin, että meillä olisi ollut virtaa puolustaa Venäjää vastaan. Heillä oli hyviä pelaajia, joten haaste oli vaikea meille, totesi hyökkääjä Venäjä-ottelun jälkeen.

– Loppujen lopuksi olemme iloisia siitä, että kuljimme matkan aina hopeamitaleille asti. Voimme olla erittäin ylpeitä itsestämme.

Tšekin päihittäminen turnauksen parhaimpana muistona

Tatar antoikin tunnustusta erittäin hyvin läpi turnauksen pelanneelle Venäjälle, joka oli finaalissa niin numerollisesti kuin pelillisesti selvästi parempi.

– He olivat erittäin kovia tietenkin jo siksi, että he voittivat kaikki ottelunsa tässä turnauksessa. Uskoin kuitenkin mahdollisuuksiimme, mutta emme pystyneet nappaamaan sitä suurinta palkintoa. Pitää kuitenkin olla tyytyväinen hopean saavuttamiseen.

Tšekkiä vastaan Slovakia pystyi lopulta finaaliin verrattuna selvästi energisempään ja tasapainoisempaan suoritukseen. Välierän jälkeen valmistautuminen oli haastavaa finaalia varten, minkä Tatar itse myönsikin medialle.

– Teimme kaikkemme, vaikka se peli veikin paljon virtaa ja oli vaikea kerätä sitä uudelleen varastoon finaalia varten. Tšekki-peli oli meille lopulta erittäin kova.

Parhaimpana muistona Tatarille ja Slovakialle jäi naapurimaa Tšekin päihittäminen välierissä. Mitalin saaminen olikin iso juttu ja samalla Tatar oli tyytyväinen joukkueen suoritukseen koko turnauksen aikana.

– Tšekkien voitto, koska sen myötä tiesimme, että saamme mitalin mukaamme. Nautimme siitä paljon ja samalla voimme olla tyytyväisiä turnauksen kokonaisantiin, laitahyökkääjän tontilla viihtyvä slovakki vakuutti.

– Tämä tappio tuo tietenkin pienen pettymyksen. Olen kuitenkin varma siitä, että kun pääsemme kotiin, niin ihmiset odottavat meitä ja juhlivat meidän kanssamme tätä saavutusta, ennusti Tatar tulevaa päätöstoteamuksessaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle