Sjomin nakutti Venäjän MM-kultaan: ”Pelasimme kuin punakone”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kaksi maalia ja syötön MM-finaalissa nakuttanut Aleksandr Sjomin nousi venäläisten sankariksi, kun joukkue marssi lopulta selvin lukemin mestaruuteen. Hyvällä prosentilla Slovakian maaliverkkoja heiluttanut laituri kertasi joukkueen pelivireen löytyneen vahvasta joukkuepelaamisesta.

Yhdeksän peliä ja yhdeksän voittoa. Venäjä oli Helsingissä sunnuntai-iltana huipentuneissa MM-kisoissa ylivoimainen, kun maa palasi kisojen kultakantaan muutaman laihan vuoden jälkeen.

Venäläisten ase löytyi jo pelaajamateriaaleja katsomalla. Käsittämättömän vahvalla hyökkäyksellä varustettu nippu pelasi näissä kisoissa myös tiivistä puolustuspeliä, mikä teki joukkueesta melkein mahdottoman voitettavan.

Joukkueen sankareihin finaalissa kahdella maalillaan noussut Aleksandr Sjomin oli pelin jälkeen tyytyväinen. Venäläisten salaisuus löytyi helposti.

– Pelasimme tässä turnauksessa kuin punakone. Sen ansiosta voitimmekin kaikki vastustajamme tässä turnauksessa, Washington Capitalsia kuluneella kaudella edustanut laituri naureskeli.


Oikealla juhlinut Aleksandr Sjomin liidätti Venäjän mestaruuteen kahdella maalillaan.

Kun samassa ketjussa pelaa Pavel Datsjukin sekä Aleksander Ovetškinin kaltaisia tähtiä, voi tarjoilun odottaa olevan kunnossa. Kaksi maalia lähietäisyyksiltä paukuttanut hyökkääjä jakoikin maaleista kehuja joukkuekavereille.

– Datsjuk ja Ovetškin pelasivat minulle kumpaankin paikkaan hyvän tilanteen. Heidän kanssaan on muutenkin mukava pelata, pitää vain pystyä käyttämään maalipaikat hyväkseen.

Iso asia joukkueelle

Turnauksen parhaaksi pelaajaksi valittu Jevgeni Malkin nousi myös finaalin jälkeen puheenaiheeksi. Ensi kaudeksi vielä ilman sopimusta oleva Sjomin liittyi komeat tehot turnauksessa iskeneen hyökkääjän kehujiin.

– Hän on paras hyökkääjä maailmassa tällä hetkellä. Tämä turnaus muistetaan varmasti hänen kisoina, sillä hän nousi otteillaan näiden kisojen ykköspuheenaiheeksi. Uskomaton, Sjomin kertasi tehot 11+8 Venäjälle iskeneen sentterin merkitystä joukkueelleen.

Viimeksi vuonna 2009 kultaa juhlineella Venäjällä kaksi edellistä turnausta ovatkin menneet pahasti penkin alle. Kun olympialaisetkin olivat pannukakku, tuli tuore mestaruus makeaan paikkaan.

– Tämä kulta on iso asia meille ja koko meidän jääkiekkoilullemme. Joka vuosi tavoitteena on mestaruus, joten olemme todella tyytyväisiä, että pääsimme suureen päämääräämme, Sjomin päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle