Pronssi maistui Suomen nollanneelle Stepanekille

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kisojen alkupuolella Tšekin kakkostorjujaksi pudonnut Jakub Stepanek nousi joukkueen sankariksi, kun peliin maaliin suulle valittu veskari torjui joukkueensa pronssille. Mitali maistuikin nuorelle torjujalle mainiosti.

Jakub Stepanekin vuoristoratamaiset otteet kuluvan vuoden jääkiekon MM-kisoissa saivat onnellisen päätöksen, kun torjuja kiitti uudesta mahdollisuudestaan ja torjui Tšekin aina pronssille asti.

Tšekin ykköstorjujan paikan ennen puolivälieriä menettänyt maalivahti nousi sunnuntaina joukkueen ratkaisijoiden joukkoon, kun vahti torjui Suomen hyökkäykset ja varmisti jo kolmen vuoden mitaliputken jatkon pronssisilla mitaleilla.

– Olen äärimmäisen helpottunut ja iloinen tällä hetkellä. Kauden viimeinen peli oli todella vaikea, koska Suomi tuli odotetun vahvasti peliin ja pelasi mielestäni hyvän ottelun tänään, hieman vaikeanoloisesti englantia puhunut vahti riemuitsi pelin jälkeen.

Kuluvalla kaudella Pietarin SKA:ssa vahvan kauden torjunut Stepanek kertasi kauden päättymisen mitaliin olleen iso juttu. Mitaleita ei ole nuorella kopparilla kuulemma liikaa.

– Oli hieno päättää kausi voittoon ja saada sitä kautta positiivinen fiilis pitkälle ja haastavalle kaudelle. Tämä pronssi merkitsee paljon varsinkin itselleni, tšekkivahti kertasi.


Pekka Rautiainen - http://www.illcommunications.fi

Mitali iso asia

Stepanek pääsi otteluun levänneenä, mutta yllättävän hyvävireisenä. Tuntuma tuntui olevan heti tšekkiläisellä hyvä. Slovakiaa vastaan loppuminuuteilla maalille vaihdettu Stepanek kertoi edellisillan minuuttien olleen iso juttu omalle pelille.

– Omalle pelille oli tärkeä saada se noin 15 minuuttia eilen ottelun lopussa. Se helpotti huomattavasti tähän peliin valmistautumista, sillä tuntuma oli heti ottelun alusta alkaen kunnossa

Oma peli tuntui 34 kertaa ottelussa torjuneelle maalivahdille hyvältä. Varsinkin päätöserässä vahti venyi muutaman tärkeään torjuntaan.

– Tänään oli todella hienoa päästä pelaamaan ja näyttämään vielä kerran, että pystymme voittaman jotain. Siinä mielessä tämä voitto tuntuu tällä hetkellä todella hienolta ja on pronssit ovat varmasti hyvä päätös koko joukkueelle, Stepanek pohti.

Jos vielä lauantai-iltana jokaisen tšekkiläisen mieliä painoi harmittava tappio, nähtiin pronssipelissä yllättävänkin leveitä hymyjä kamppailun päätyttyä. Stepanek kertoi henkilökohtaisesti pronssin olevan iso juttu.

– Varsinkin tällä hetkellä tämä tuntuu isolta voitolta. Oli hieno päättää kausi voittoon ja saada sitä kautta positiivinen fiilis pitkälle ja haastavalle kaudelle. Tämä pronssi merkitsee paljon varsinkin itselleni. Kyllä tätäkin mitalia kelpaa hieman juhlistaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle