Granlundin haasteiden kausi turhauttavasti päätökseen

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kritiikin keskellä ja eri epäilyksien kohteena edennyt Mikael Granlund petrasi otteitaan MM-turnauksen loppupuolella, vaikka se ei miestä henkilökohtaisesti lämmittänyt pronssiottelun tappion jälkeen. Samalla Granlund ihmetteli osaa hyökkääjään kohdistunutta keskustelua.

Suomen kotikisat päättyivät isoon pettymykseen, kun Tšekki oli pronssipelissä niukasti parempi lukemin 3-2. Suomen riveissä paljon kritiikkiä ja keskustelua herättänyt Mikael Granlund nousi Tšekki-ottelussa ykkösketjuun ja pelasi jopa turnauksen parhaan ottelunsa.

Se ei kuitenkaan nuorta hyökkääjää tappion jälkeen ilahduttanut.

– Ihan hyvä peli, mutta se ei paljoa lämmitä, kun takkiin tuli. Kauden viimeinen peli olisi kiva päättää voittoon, mutta tämmöistä tämä jääkiekko joskus vaan on, silmiin nähden turhautunut Granlund sanoi.

Suomi hävisi pronssiottelun lopulta Tšekin ensimmäisen erän lopun osumiin. Pelin lopussa Leijonat eivät kovasta paineesta huolimatta saaneet osumia aikaan ja Tšekki eteni niukkaan voittoon.

– Ensimmäisen erän loppuun tasoituksemme jälkeen he saivat pari maalia aikaiseksi ja tuollaiset ovat henkisesti aika kovia paikkoja. Sen jälkeen pelasimme hyvin ja ottelu vähän eteni sillä tavalla, että me painoimme menemään ja Tšekki pyrki vain puolustamaan. Tällä kertaa emme saaneet kuin yhden maalin ja se ei nyt riittänyt, Granlund harmitteli.

Henkilökohtaisesti turnaus päättyi Granlundin kohdalla petraukseen, mutta hyökkääjä itse ei sille antanut painoarvoa.

– Kyllä tässä on vain joukkueena menty alusta loppuun asti, se on ihan selvä juttu, Granlund alleviivasi.


Suomen osalta turnaus päättyi isoon pettymykseen.

”Minkä takia tuommoisilla asioilla aletaan selitellä jotain?”

Pronssipeliin päättynyt kausi oli viime kevään Slovakian MM-kisojen yhdelle suurimmalle sankarille haastava ja vaikeuksien täytteinen. Erittäin hyvän alun jälkeen Nuorten MM-kisoissa tullut pettymys oli kova pala ja kevään sairastelu haittasi koko loppukautta.

– Talven mittaan jossakin kohdin oli vaikeampaa ja sen jälkeen taas parani, mutta sitten tuli taas pientä sairastelua sun muuta, Granlund pohti hieman kauttaan pettymyksen keskellä.

20-vuotias hyökkääjä ei kuitenkaan lähtenyt selittelemään median edessä sillä, että muut aikaa vieneet asiat olisivat olleet mitenkään haittana.

– Siitä on tehty ihmeellistä juttua, että olisi ollut kaiken maaliman muuta hässäkkää. Kesällä oli armeija ja sen jälkeen olen keskittynyt pelkästään jääkiekkoon. Käytännössä katsoen ei ole ollut mitään muuta, en ymmärrä sitä, että minkä takia tuommoisilla asioilla aletaan selitellä jotain, Granlund totesi toimittajajoukolle.

– Välillä pelasin hyvin, välillä pelasin huonosti ja sillä siisti. Tämmöistä tämä jääkiekko on ja turha tuommoisia asioita on edes miettiä.

Granlundin omat tulevaisuuden kuviot ovat vielä auki. Lähteekö mies rapakon toiselle puolelle vai jatkuuko ura SM-liigassa? Ajatukset ovat keskittyneet MM-kisoihin ja tulevat päätökset ovat luvassa myöhemmin.

– Vaikea on vielä lähteä miettimään edes ensi kesää, kun ajatukset ovat olleet niin tiukasti tässä turnauksessa. Katsotaan sitä sitten, kun sen aika on.

Menneet kotikisat olivat Granlundille positiivinen kokemus, vaikka harmitukseksi jäikin se, ettei mukaan tarttunut mitalia kovalle työlle.

– Se ehdottomasti positiivista, että oli mahdollisuus pelata Suomessa MM-kisoja. Tämä oli hieno turnee, vaikka kyllä näistä haluaisi saada mukaan jotain kotiin viemistä kuitenkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle