Petr Nedved – konkarin karvas pettymys

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ensimmäisiä MM-kisoja pelaavan Petr Nedvedin välierä päättyi karvaaseen pettymykseen, kun Slovakia yllätti Tšekin lauantain iltaottelussa. Urallaan paljon kokenut hyökkääjä kertoi tappion olleen yksi uransa harmittavimpia.

Tšekin tiukka kamppailu Slovakiaa vastaan kuihtui lopulta kasaan MM-kisojen välierissä. Näennäinen hallinta jäi lopulta kulmiin pyörimiseksi, kun Slovakia puolusti maalinedustansa uhrautuvasti. Joukkueen kokeneinta kaartia oleva Petr Nedved olikin pelin jälkeen pettynyt mies.

– Luulimme todella pystyvämme voittamaan heidät. Meillä oli kuitenkin hyvä Ruotsi-voitto alla, joka antoi hyvää energiaa ja itseluottamusta koko joukkueelle. Turhauttaa, ettemme pystyneen lopulta tämän parempaan, hyökkääjä pohti median edessä.

Suuri pettymys olikin miehen päällimmäinen tunne kamppailun tauottua. Joukkueen hyökkäyspeli ei päässyt missään vaiheessa kaivattuun lentoon, mikä harmitti kokenutta keskushyökkääjää.

– Ottaa todella päähän tällä hetkellä. Urheilu koostuu kaikkiaan onnistumisista ja pettymyksistä, tänä iltana valitettavasti me jouduimme pettymään.


Petr Nedved pettyi joukkueensa peliin lauantain välierässä.

Iso ratkaisu nähtiin Tšekin pelatessa ylivoimalla – toiseen suuntaan tosin. Slovakia katkoi tšekkien ylivoiman ja yhtäkkiä kiekko löytyikin oman pään maalista.

– Meillä oli kuitenkin omat ylivoimamme, joissa meidän olisi pitänyt iskeä ratkaisu tänään taululle. Emme kuitenkaan onnistuneet liikuttamaan kiekkoa ja luomaan tarpeeksi paikkoja ratkaisuihin.

– Meidän olisi pitänyt olla hereillä paremmin noissa pienissä tilanteissa. He katkoivat hyvin meidän syöttöjämme ja saivat sitä kautta sen läpiajonsakin. Ottaahan se todella päähän, kun annoimme kaverille noin helposti paikkoja, Nedved jatkoi viitaten erityisesti Slovakian toiseen maaliin, joka syntyi alivoimalla saadun purun jälkeen.

Energioita jostain Suomi-kamppailuun

Heikon alun jälkeen Tšekki sai toisesta erästä pelistä hetkeksi kiinni. Michael Frolikin iskemän tasoitusosuman jälkeen näyttikin hetken, että peli kääntyisi tšekeille. Nedved allekirjoitti pelin olleen melkoinen vuoristorata hallinnan suhteen.

– Maalinteko ja voimasuhteet tuntuivat kieltämättä heittelevän melkoisesti. He saivat hyvän alun, mutta me paransimme ja pääsimme tasoihin. Siinä vaiheessa olimme niskan päällä ja odotin, että saisimme tehtyä myös toisen osuman. Emme kuitenkaan saaneet, vaan Slovakia iskikin uudestaan.

– Sen jälkeen aloimme saada ylivoimalla paikkoja aikaiseksi. Kuitenkin sen sijaan, että me olisimme nousseet takaisin, he iskivät maalin. Se sekoitti jonkin verran meidän peliämme, pettynyt hyökkääjä lisäsi.

Pettymyksen ollessa suuri sunnuntain pronssipeli ei ymmärrettävästi vielä herättänyt suuria tunteita. Nedved ei ole kuitenkaan vielä voittanut mitään suurta Tšekin paita päällä. Nälkää löytyi siis myös tulevaan kamppailuun.

– Suomi on todella erinomainen ja luisteluvoimainen joukkue. Nyt päällimmäisenä tunteena on pettymys, mutta kunhan kokoamme rivimme tästä, tulemme parantamaan huomenna peliämme, kokenut hyökkääjä päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle