Malkin ei pieniin kolhuihin pysähtynyt

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Suomen ja Venäjän välieräottelu pysyi pitkään tasaisena, kunnes Venäjän tähtiyksilöt nousivat esiin. Aleksandr Ovetškinin rooli oli vain kaunistella lukemia, kun Pittsburgh Penguinsin riveissä tällä kaudella 109 pistettä pyöritellyt Jevgeni Malkin kiskaisi kolme kaappia Suomen Petri Vehasen selän taakse.

Jatkoajan MM-kisojen ennakkopaketissa mukana oli kolumni nimeltä: Jevgeni Malkin – MM-kisojen suurin tähti. ”Vaatimaton” ennustus on osunut nappiin, sillä Pittsburgh Penguinsin hyökkääjä Malkin on ollut hurjassa vireessä MM-kisoissa, eikä tahti hiipunut myöskään Tukholmasta Helsinkiin siirtyessään.

Malkinin ilta välierissä oli yhtä harmia vaille täydellinen. Matkan varrelle mahtui 1-1-tasoitus, 2-1-johtomaali ja 4-1-osuma, joka kruunasi herran hattutempun.

– Ketjukaverini auttoivat paljon ja ilman heitä on vaikea tehdä mitään. Olin onnekas ja pystyin tekemään kolme maalia tässä ottelussa, tuumasi Malkin ottelun jälkeen.

Väliin mahtui vain vaarallisen näköinen tilanne, kun venäläistähti lensi kovasta vauhdista päin laitaa. Pienen pukukoppireissun jälkeen Malkin palasi takaisin askiin ja tuloksena oli nopeasti näyttävä ylivoimamaali.

– Satutin hieman kättäni ja vaikka huominen tulee nopeasti, niin teen parhaani, että voin pelata finaalissa, venäläishyökkääjä totesi käsivammastaan.


Malkin oli hurjassa vireessä välieräottelussa Suomea vastaan.

”Hän on paras”

Jääkiekkopiireissä tutuksi tullut sanonta ”tiukoissa otteluissa yksilöt ratkaisevat” piti täysin paikkansa Venäjän ja Suomen välieräottelussa. Malkinin lisäksi Aleksandr Ovetškin oli vaarallinen yksilö aina kun venäläislaiturin ketju pääsi omalta alueelta hyökkäämään.

Ovetškin itse ei lähtenyt suuremmin hehkuttamaan omaa osumaansa Sport Contentille.

– Onnekas maali jälleen, naureskeli Ovetškin, joka kehui kovasti kolme maalia iskenyttä Malkinia.

– Hän on paras. Luulen, ettei kukaan pysty pysäyttämään häntä.

Illan suurin tähti Malkin oli tyytyväinen antamissaan kommenteissa joukkueensa työmoraaliin, joka takasi finaalipaikan ja suurinumeroiset luvut ottelussa Suomea vastaan.

– Teimme töitä koko 60-minuuttisen ajan. Alussa olimme hieman hukassa mutta sen jälkeen koko joukkue pelasi loistavasti ja ansaitsimme voittomme, Malkin tuumasi.

Malkin ei suuremmin hehkuttanut omia onnistumisiaan, vaan kommentit keskittyivät joukkueen menestykseen.

– Pyrin tekemään parhaani jokaisessa ottelussa ja meillä on täällä hyvät mahdollisuudet voittaa mestaruus, Malkin analysoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle