Jaakola: ”Tehokkuus ratkaisi tänään”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Suomi oli lopulta pelkkä kiusaaja, kun Venäjä marssi lauantain finaaleihin selvin numeroin. Leijonien puolustuksessa raatanut Topi Jaakola oli pelin jälkeen pettynyt, mutta näki samalla ottelussa paljon hyvää.

Hyvä alku ja ottelun avausmaali olivat lopulta laiha lohtu lauantaina, kun Venäjä väänsi itsensä väkisin finaaliin Suomen kustannuksella. Leijonien johtoasema kääntyi nopeasti päälaelleen, kun Venäjä löysi Jevgeni Malkinin johdolla pelivireensä.

Suomen puolustuksessa peruspeliä painanut Topi Jaakola harmitteli pelin jälkeen illan karuja lukemia.

– Täytyy kyllä sanoa, etteivät nämä lukemat kerro ihan koko totuutta illan pelistä. Tuntui, että kaveri pisti kovalla prosentilla tänään paikoista sisään. Me emme kuitenkaan hirveän montaa paikkaa heille antaneet, ja niin vain se kiekko tuntui löytyvän koko ajan meidän verkoista, puolustaja pohti.

Tappiosta huolimatta Suomen pelissä oli paljon hyvää. Maalipaikat nimiinsä vieneen joukkueen pelirohkeus tuntui säilyvän Venäjän johtomaaleista huolimatta hyvin.

– Pelattiin mielestäni kuitenkin melko hyvin tänään ja onhan se hienoa pelata tuollaisen kotiyleisön tuen edessä. Harmittaa kyllä älyttömästi kuinka lopulta peli päättyi. Tehokkuus maalipaikoissa tuntui olevan tänään pelin ratkaisu.


Topi Jaakola myönsi Venäjän NHL-tähtien ratkaisseen lauantain välierän.

Pronssipeli kaukana mielestä

Välierän teema tuntuikin olevan selvä. Suomi oli pelillisesti jopa hieman niskan päällä, mutta Venäjä käytti paikkansa armottomasti hyväkseen. Jaakola kertasikin puolustuksellisesti pelin tuntuneen olevan hyvin näpeissä.

– Peli ei muuten tuntunut puolustuksen näkökulmasta kovin erilaiselta. Ei tullut missään vaiheessa tunnetta, että meneepä ne kovaa. Muutama maailmanluokan tähti ja luisteleva porukka Venäjällä on kasassa. He sattuivat pistämään isolla prosentilla paikoistaan sisään.

Tappio tarkoittaa, että Suomen viimeinen peli on pronssipeli sunnuntaina. Päiväpeli ei Jaakolan mukaan ollut kuitenkaan vielä mielessä. Pettymys välieristä pitää pystyä käsittelemään ensin alta pois.

– Ei herätä vielä hirveästi mitään. Ei kiinnosta tällä hetkellä yhtään. Olen kuitenkin ihan sataprosenttisen varma, että nähdään huomenna taisteleva Leijona-ryhmä. Päivä jäljellä kautta ja yksi peli edessä, joten kaikki löytävät kyllä huomiseen mennessä energiat ja taistelun, puolustaja päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle