Frolik nälkäisenä Helsinkiin

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tšekin nuorin hyökkääjä näissä kisoissa on laituri Michael Frolik. Vaikean kauden NHL:ssä pelanneen hyökkääjän kisat ovat alkaneet ailahtelevasti, eikä onnistumisia ole tullut odotetusti. Tuleva Slovakia-kamppailu sai laiturin motivoituneeksi.

NHL:ssä parhaimmillaan yli 40 pisteen kausia Florida Pantherissa pelanneen Michael Frolikin ura on viime vuosina lähtenyt laskusuuntaan. Ensimmäisellä kierroksella vuonna 2006 varatun laiturin kehitys tuntuukin viime vuosina polkeneen paikallaan.

Kulunut kausi Chicago Blackhawksissa oli nuorukaiselle pettymys eikä tšekkiläinen saanut missään vaiheessa pelistään kiinni. Uutta mahdollisuutta maajoukkueessa hakeva hyökkääjä oli levollisin alla välierän aattona.

– Huomenna tulee varmasti tiukka ja tasainen peli. Slovakialla on hyvä nippu kasassa, ja haluamme päihittää heidät, joten pelin alku on isossa roolissa. Kunhan saamme hyvän valmistautumisen peliin ja jatkamme siitä, mihin Tukholmassa jäimme, uskon olevamme vahvoilla.

Kahdeksassa pelissä tehot 1+1 iskenyt laituri on löytänyt paikkansa Tšekin alemmista ketjuista. Oma peli ei ole lähtenyt myöskään maajoukkueen puolella odotetuttuun lentoon.

– Oma peli on tuntunut jäällä muuten ihan kohtuulliselta. Pistetilini on kuitenkin erittäin kaukana siitä, miltä sen haluaisin näyttävän. Paikkoja on kyllä ollut iskeä, mutta tehokkuudessa pitää olla vielä paljon parempi.

– Joukkueen voitto on kuitenkin se juttu täällä. Mennyt on mennyttä, ja nyt olemme välierissä uusien pelien edessä. Täälläkin on erinomainen paikka onnistua, itseään ruoskinut hyökkääjä lisäsi.


Michael Frolik haluaa päättää pettymysten kautensa onnistumiseen maajoukkueessa.
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

Slovakia sytyttää

Välierissä nähdään mielenkiintoinen ja kuuma kamppailu, kun veriviholliset Slovakia ja Tšekki lyövät yhteen Helsingin myöhemmässä pelissä. Frolik myönsi vastustajan tuovan lisämotivaatiota, mutta muuten ottelun olevan kuin ketä tahansa muuta vastaan pelaaminen.

– Itse olen vielä niin nuori, ettei se minulle ole niin iso asia kuin joukkueen vanhimmille jätkille. Tietysti se on spesiaali peli myös minulle, mutta toisaalta vain yksi kamppailu muiden joukossa. Haluamme voittaa erityisesti heidät, mutta pelkkä välieräpeli on itselleni jo valtava juttu.

Omaa rooliaan vielä Tšekin taitavasta hyökkäyksestä hakenut Frolik kertasi ison jään tuoneen omaan pelaamiseen omat haasteensa. Nopea hyökkääjä kertoi jään tuovan myös mahdollisuuksia nopealla laiturille.

– Muutaman pelin jälkeen pelaaminen on tuntunut hyvälle. Alussa oli vaikeuksia, koska pelin luonne on täällä huomattavasti erilainen kuin NHL:ssä. Sitä pitää hyökkääjänkin olla täysin eritavalla pelin sisällä kokoajan.

Lauantaille hyökkääjä lupasi jäälle nälkäisen ja vauhdikkaan Frolikin.

– Yritän tuoda uutta omien vahvuuksieni kautta. Käyttää luisteluani hyväksi isossa kaukalossa ja päästä laukomaan mahdollisimman paljon. Hyökkäyspään lisäksi halun pelata hyvin myös omassa päässä ja siten auttaa joukkuettani, hyökkääjä lupasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle