Ovetškin: ”Emme ole näyttämässä sitä, että kuka on kuka”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Aleksander Ovetškin liittyi Venäjän maajoukkueen mukaan heti sen jälkeen, kun hyökkääjän edustaman Washington Capitalsin tie päättyi NHL:n pudotuspeleissä. Venäläistaiturin mukaan tähtipelaajat eivät ole tulleet sooloilemaan, vaan kaikki etenevät yhteisen tavoitteen mukaan.

Neljä kertaa yli 50 maalia jo uransa aikana NHL:ssä iskenyt Aleksander Ovetškin on paininut viime kausien aikana oman pelinsä kanssa. Tällä kaudella Washington Capitalsin kapteeni iski 78 ottelussa vain 65 (38+27) tehopistettä, mikä on miehen huonoin pistemäärä koko NHL-uran aikana.

Pudotuspelien puolella Ovetškin väläytteli taitojaan, mutta Capitalsin päävalmentaja Dale Hunter laittoi venäläistähden välillä jopa viltin puolelle. Samalla Ovetškinin peliaika väheni, vaikka omien sanojensa mukaan hän pyrki antamaan kaikkensa jäälle jokaisella hetkellä.

Capitalsin kapteeni saapui yhdessä saman seuran Aleksandr Sjominin kanssa vahvistamaan Venäjän joukkuetta puolivälieräotteluun Norjaa vastaan. Ovetškin onnistuikin heti maalinteossa, kun maalin takaa lähtenyt heitto maalille kimposi Norjan maalivahdin Lars Haugenin varusteista verkon perukoille.

Seuraavana haasteena Venäjällä on turnauksen toisen isäntämaan Suomen kohtaaminen.

– Totta kai se on kova peli molemmille joukkueille ja kyse onkin siitä, että kuka haluaa voittoa eniten, totesi Ovetškin Suomeen saapumisen jälkeen vuorossa olleen jääharjoituksen jälkeen.

– Tällä hetkellä olemme erittäin nälkäisiä ja janoamme kovasti sitä voittoa. Peli lienee hieman hyökkäysvoittoisempaa, joten luvassa on varmasti hauska kamppailu, venäläislaituri jatkoi.


Capitalsin kapteenin ja Venäjän tavoite turnauksessa on selvä.
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

”Mukava pelata hänen kanssaan, eikä häntä vastaan”

Ovetškinin kaltaisten supertähtien saapuminen kesken MM-turnauksen on aina puhetta herättävä asia. Miten välillä hieman laiskasta ja puolustushaluttomasta asenteesta tutuksi tullut tähti jaksaa tällä kertaa painaa menemään? Ovetškinin omien sanojen mukaan kasassa olevan pelaajiston joukkuehenki on kohdillaan.

– Se on hyvä ja alla on vielä voitto-ottelu. Nyt on se aika turnauksesta ja vuodesta, kun mennään ottelu kerrallaan eteenpäin. Katsotaan, mitä tuleman pitää.

Ovetškinin lisäksi joukkueesta löytyy paljon muita kovia NHL-tähtiä. Yksi heistä on Pittsburgh Penguinsin riveissä pistepörssin tällä kaudella voittanut Jevgeni Malkin, jonka kanssa pelaaminen maistuukin Ovetškinille.

– Hän on tällä hetkellä kovimpia pelaajia koko maailmassa ja on mukavaa pelata hänen kanssaan, eikä häntä vastaan, venäläinen tuumasi.

Myös Ovetškinin kehuma Malkin antoi arvostusta Capitals-kaksikon saapumiselle MM-kisoihin Venäjän avuksi.

– Ovetshkinin ja Sjominin tulo joukkueeseen on epäilemättä auttanut meitä kohtaamaan vastustajat monipuolisemmalla tavalla, totesi Malkin venäläismedia Ria Novostin haastattelussa.

Ovetškin korostaakin sitä, että kaikki pelaajat menevät täysillä joukkueen tavoitteen mukaan, eikä ryhmässä ole esiintynyt yksilökeskeistä ajattelutapaa.

– Emme ole täällä näyttämässä sitä, että kuka on kuka, vaan meidän tavoitteena on voittaa maailmanmestaruus.

– Sillä ei ole väliä kuka on paras, venäläistähti jatkoi.

Ei olekaan väliä, tulevatko onnistumiset juuri Ovetškinille itselleen, vaan vahva yhteishenki on täysillä mukana tekemisessä.

– On hienoa toki, jos joku tekee viisi maalia. Sama se tekeekö niitä maaleja minä tai joku toinen, sillä yhteinen tavoitteemme on kuitenkin se tärkein asia, Ovetškin tuumasi loppuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle