Milan Michalek – Ruotsin tappaja innolla derbyyn

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tšekin suureksi sankariksi puolivälieräottelussa Ruotsia vastaan noussut Milan Michalek on innoissaan ennen naapurimaa Slovakian kohtaamista. Niin henkilökohtaisesti kuin joukkueena MM-turnaus on sujunut nousujohteisesti ja Michalek toivookin onnistumisia myös mitalipelien puolella.

Tukholman alkulohkossa kolmannelle sijalle päätynyt Tšekki sai puolivälieriin vastaansa Ruotsin, joka olikin selvä ennakkosuosikki otteluun lähdettäessä. Tšekki ei paljoa ennakkoasetelmia kumarrellut, vaan joukkue nousi pelin viimeisellä minuutilla voittoon. Ratkaisevan osuman tehnyt Milan Michalek iloitsikin Helsinkiin saapumisen jälkeen Ruotsi-pelin lopputulosta.

– Voitto tuntui erittäin hyvältä erityisesti siksi, koska Ruotsilla oli niin hyvä joukkue tässä turnauksessa kasassa. Siellä oli paljon kovia pelaajia niin NHL:stä kuin Euroopasta ja he pelasivat vielä kotiyleisön edessä. Sitä kautta se oli erittäin iso voitto meille ja tällä hetkellä meillä onkin paljon itseluottamusta välieriä ajatellen, Michalek tuumasi.

Ottawa Senatorsin hyökkääjä nousikin Tšekin suureksi sankariksi ohitettuaan Ruotsin maalivahdin Viktor Fasthin kolmannen erän loppuhetkillä. Osuma nousikin laitahyökkääjän meriiteissä korkeaan asemaan.

– Se oli varmasti yksi isoimmista ja suurimmista maaleista mitä olen tehnyt. Oli hienoa tehdä se siinä vaiheessa peliä ja päästä sillä jatkoon. Toivottavasti niitä osumia on vielä luvassa, tšekkihyökkääjä nyökytteli.

27-vuotias Michalek liittyi joukkueen mukaan nopeasti sen jälkeen, kun miehen seura Senators oli hävinnyt NHL:n pudotuspeleissä New York Rangersille pudotuspelisarjan. Alun hakemisen jälkeen suunta turnauksessa on ollut positiivinen.

– Alku ei ollut omalta osaltani kovin hyvä, vähän samaan tapaan kuin joukkueella. Viimeisimmissä otteluissa homma on kulkenut paremmin ja paremmin. Ruotsia vastaan onnistuin maalinteossa ja sain siitä itseluottamusta, joten toivottavasti oma pelini rullaa entistä paremmin jatkossa, laituri analysoi.


Michalek lähtee joukkueensa kanssa taistelemaan naapurimaa Slovakiaa vastaan.
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

Isoveli vastaan pikkuveli?

Tšekin MM-turnaus on sisältänyt haasteita, mutta suoritusten suhteen käyrä on ollut nousujohteinen. Puolivälierissä peli olikin hyvällä mallilla Michalekin mukaan.

– Alkulohkossa emme pelanneet niin hyvin kuin olisimme voineet. Olemme kuitenkin menneet koko ajan eteenpäin ja puolivälieräottelussa pelasimme erittäin hyvän ottelun. Pelasimme fiksusti omaa peliämme ja lopputuloksena oli iso voitto.

Muutamat tappiot ovatkin olleet tšekkihyökkääjän mukaan opettavaisia kokemuksia.

– Vastustajat ovat täällä kovempia koko ajan. Viime vuonna hävisimme yhden ottelun ennen puolivälieriä ja ehkä joskus jatkuvasta voittamisesta saa sen liian itsevarman tunteen, eikä löydä niitä oman pelin kehityskohteita tarpeeksi hyvin. Nyt olemme hävinneet muutaman alkulohkon ottelun ja olemme voineet sieltä löytää niitä parannettavia osa-alueita, Michalek analysoi.

Tšekin vastustajaksi puolivälieriin asettuu naapurimaa Slovakia. Kyseessä onkin derbykohtaaminen.

– On se. Kentällä on paljon tunteikasta taistoa, puhumme samaa kieltä ja tunnemme hyvin toisemme. Varmasti hauska vääntö sitä kautta luvassa, Michalek sanoi.

Entisen yhteisen valtion ottelun voikin helposti asettaa isoveli vastaan pikkuveli –kamppailuksi. Michalek korostaa kuitenkin Slovakian joukkueen vaarallisuutta ja laadukkuutta.

– Heitä ei ihan pelkästään pikkuveljiksi voi sanoa, sillä heillä on mukana erittäin hyvä joukkue täällä turnauksessa. He ovat pelanneet hyvin, joten se ottelu on varmasti täynnä kiivasta taistelua. On hauska pelata heitä vastaan ja lähdemme innolla kohti sitä peliä, hyökkääjä alleviivasi ja jatkoi:

– Emme voi lähteä aliarvioimaan heitä, sillä he ovat voittaneet esimerkiksi Kanadan erittäin hyvän suorituksen jälkeen. Kova peli tulossa ja toivottavasti pystymme kääntämään sen voitoksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle