Kontiola: ”Nyt oli meininkikin ihan vimpan päälle”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Nelosketjussa raatanut Petri Kontiola nousi puolivälierissä Suomen suurimpien sankareiden joukkoon, kun Leijonat kaatoi USA:n päätöshetkien maalilla. Syöttöpisteen tilanteeseen napannut hyökkääjä muistutti kuitenkin, ettei mitään ole vielä voitettu.

Tiukka kamppailu päättyi komeaan voittoon, kun Leijonat käänsi päätöserän tappioaseman voitoksi. Vakuuttavasti Suomen hyökkäykessä häärännyt ja voitto-osuman alustanut Petri Kontiola oli pelin jälkeen odotetun iloisella mielellä.

– Saatiin hieno voitto tähän paikkaan. Kaiken kaikkiaan pelattiin todella vahva peli edellisen romahduksen jälkeen, rennosti Tampereen murretta lausahteleva sentteri tiivisti hieman illan tunnelmia.

Kontiola oli itse läpi kamppailun Suomen näkyvimpiä pelaajia. Erityisesti pelirohkeus paistoi toisia MM-kisojaan pelaavan hyökkääjän otteista.

– Ei tästä mitään jaksa kuitenkaan stressata. Täysiä mennään koko ajan, mutta turha tästä mitään paineita on missään vaiheessa ottaa. Hyvä, että voitettiin, hyökkääjä kertasi rennon otteiden salaisuuksia.

Leijonien ilme oli muutenkin torstaina aivan toisenlainen kuin sunnuntain selkäsaunassa. Kontiolan mukaan pelirohkeuteen kiinnitettiin huomiota. Se näkyi myös jäällä.

– Hyvin maltettiin pitää tänään kiekkoa. Ei silti lähdetty pelaamaan liian monimutkaisesti, vaan maltettiin pitää paketti tarpeeksi yksinkertaisena. Aika simppeliä peliä loppupeleissä. Tehdään se mitä sanotaan – siinähän se lähinnä meidän osalta menee.


Petri Kontiolan johtama nelosketju nousi Suomen sankariksi USA-pelissä.

Energiat riittivät loppuun saakka

Tunnelma täpötäydessä kotiyleisössä parani hiljaiseltaan illan aikana ja meno katsomossa olikin huikea, kun Suomi iski pelin tasoihin päätöserässä. Venäjällä tällä kaudella Traktor Chelyabinskia edustanut Kontiola jakoi kehuja pomppineelle ja möykänneelle kotiyleisöille.

– Yleisö oli tosi hyvä tänään. Nyt oli meno ja meininki ihan vimpan päälle. Siinä vaiheessa kun USA hieman hyytyi loppua kohden, niin me puolestaan saimme lisää energiaa yleisöstä. Siinä mielessä oli kyllä hienoa pelata tänään.

Oma rooli nelosketjussa ja ylivoiman siniviivalla maistuivat. Varsinkin peli Jesse Joensuun ja Antti Pihlströmin kanssa tuntui luonnistuvan avausvaihdoista alkaen. Kirsikkana kakun päällä kaksi makoisaa maalia.

– Hyvä peli oli tänään, saatiin pari häkkiä siihen kasaan. Tänään oli kai meidän vuoro onnistua maalinteossa. Ei siitä kuitenkaan sen enempää kannata fiilistellä, yritetään jatkaa samaan tahtiin. Sitten jos on jotain arvomitalia kaukalossa, niin voidaan jo vähän katsella sitäkin puolta, hyökkääjä naurahti.

Yksi erikoisuus miehen roolissa oli Suomen ylivoimalla. Kontiola pelasikin toista peliä putkeen Suomen ylivoimalla siniviivalla puolustajan roolissa.

– Mukavaa se on hyökkääjälle, että näkee vähän sitäkin puolta. Yritän vain pelata mahdollisimman simppelisti siinä. En ole kuitenkaan tottunut siinä hirveästi pelaamaan, joten ei tule vielä ainakaan ihan luonnostaan.

Oma rooli on siinäkin hyvin simppeli. Kiekkoa liikkelle ja tarjoilua hyville laukojille. Myös Venäjä-kamppailua pohdittaessa yksinkertaisuus ja maltti nousivat hyökkääjän mukaan isoiksi teemoiksi.

– Antaa muille kiekkoja, siitä se pääasiassa koostuu. Meillä on sen verran hyviä YV-tykkejä, joten turha yrittää itse hakea mitään ylimääräistä siihen paikkaan. Yksinkertaista, yksinkertaista, hyökkääjä päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle