Koivu: ”Olimme ytimessä alusta loppuun asti”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Suomi nousi loppuhetkien maalilla voittoon huipputasaisessa USA-puolivälierässä. Joukkueen kapteeni Mikko Koivu sanoi voiton ratkenneen henkisen vahvuuden kautta ja tulos antaa kovasti itseluottamusta mitalipelejä kohti edetessä.

USA:n kolmannen erän alun maali ei Leijonia jarruttanut, vaan kotiyleisön iloksi Suomi onnistui nousemaan ensin tasoihin ja lopulta voittoon, kun Jesse Joensuu iski ottelun viimehetkillä voittomaalin USA:n verkon perukoille. 2-2-tasoitusmaalin ohjannut Mikko Koivu olikin erittäin tyytyväinen Leijonien suorittamiseen helatorstain jännärissä.

– Hyvä valmistautuminen ja lataus näkyivät koko pelin ajan. Pystyimme pelaamaan ehjästi niin puolustus- kuin hyökkäyssuuntaan, kuten myös viisikkona. Olimme kärsivällisiä ja pysyimme pois jäähyaitiosta. Olimme tunteella mukana, mutta sekään ei mennyt missään vaiheessa yli, Koivu iloitsi.

Suomi oli henkisesti erittäin valmiina ja se ei näyttänyt missään vaiheessa luovuttamisen merkkejä, vaikka se joutuikin ajoittain hankaluuksiin USA:n kovan kulmamyllyn kanssa. Tunnetila oli oiva koko ottelun ajan.

– Olimme ytimessä alusta loppuun asti. Lataus ei mennyt missään vaiheessa yli, vaan se pysyi joka vaiheessa tosi jämäkkänä ja se on näissä otteluissa todella tärkeä asia, Koivu painotti ja jatkoi henkisen puolen tärkeydestä:

– Meidän pukuhuoneesta löytyy sitä henkistä vahvuutta. Henkisesti nämä pelit pitkälti ratkaistaan ja meiltä sen osa-alueen sitkeyttä löytyi hyvin.


Koivu ja Jussi Jokinen pääsivät tuulettamaan erittäin hienoa voittoa USA:ta vastaan.

Paljon itseluottamusta mitalipeleihin

Suomen ja USA:n puolivälieräottelu oli tunteikas, mutta rikkeiden puolesta puhdas kiekkokamppailu. Ottelun tuomaristo antoi joukkueiden pelata, eikä pelissä nähty kuin yksi kaksiminuuttinen. Jäähyttömyys helpotti Koivun mukaan erityisesti hyökkäysketjujen peluutusta.

– Auttoi koko joukkuetta pysymään hyvin mukana pelissä, kun ei tullut hirveästi jäähyjä. Pystyimme rullaamaan koko ajan neljällä ketjulla ja se auttoi kokonaisuutta, kapteeni tuumasi.

Suomi lähti otteluun allaan alkulohkosta murskatappio USA:ta vastaan. Henkisesti haastavan puolivälieräottelun voitto antoikin luottoa tulevaa ajatellen.

– Panokset, pelit, kuten myös joukkueet kovenevat. Nämä puolivälierät ovat henkisesti aina todella vaikeita, sillä kaikki tietävät sen, että jos häviät, niin tiput ja kisat ovat siinä. Jos taas voitat, niin olet mitalipeleissä. Kyllä tämä voitto antaa todella paljon itseluottamusta meille, Koivu näki.

Yleisön osalta homma ei missään vaiheessa tökkinyt. Kova meteli, aallot ja tunteella mukana eläminen toivat lisävaihteen Leijonien pelaamiseen.

– Tunnelma oli aivan huikea. Toivottavasti yleisö sai vastinetta ja viihdettä koko rahan edestä. Luulen niin, että saivat, koska kuitenkin kaksi huippujoukkuetta kohtasi ja meni viime sekunneille. Muutenkin koko katukuvalla ja ihmisten positiivisuudella on ollut valtava merkitys meille, Koivu kiitteli.

Suomen seuraava haaste on välieräottelu Venäjää vastaan. NHL-tähtiä mukaansa saanutta joukkuetta Leijonat lähtevät tutkimaan pienen nauttimisen ja huilin jälkeen.

– Ei kannata miettiä liian pitkälle nyt, vaan mennään peli kerrallaan ja vaihto kerrallaan. Nautitaan tästä voitosta nyt ja perjantaina käännetään katseet kohti tulevaa. Hyvin pystyimme nyt rullaamaan neljällä ketjulla ja energian suhteen ei tule kiikastamaan jatkossakaan, Koivu päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle