Gordon luottavaisena Suomen kaatoon

MAAJOUKKUE / Haastattelu
USA:n tuore päävalmentaja Scott Gordon oli ratkaisevan puolivälierän aattona levollisin mielin. Ensimmäisiä MM-kisoja päävalmentajana toimiva jenkki odotti torstaita mielenkiintoista haastetta.

USA:n puolivälierät starttaavat torstaina mielenkiintoisella haasteella, kun joukkue saa vastaansa kisaisäntä Suomen. Joukkueen pääkäskijä Scott Gordon oli pelipäivän aattona rennolla tuulella isolukuisen median edessä.

– Seuraava tavoitteemme on mitalipelit. Iso tavoitteemme on voittaa kultaa, mutta sitä ennen meidän pitää päästä mitalipeleihin. Seuraava haaste ja askel on Suomi, johon olemme nyt päässeet keskittymään huolella, valmentaja kertaili USA:n lähtökohtia.

Yhdysvaltalaisten puolella syitä rentouteen myös lyötyy. Joukkue nappasi maajoukkueiden edelliskohtaamisesta puhtaan 5-0-voiton, ja päätti alkulohkonsa suvereenein ottein. Tämän lisäksi kaikki paineet ovat pelissä kotiyleisönsä edessä kilpeään kiillottamaan yrittämän Leijonaryhmän puolella.

Pelitapansa pelottavan hyvin kuntoon saanut Gordon kertasi kuitenkin, ettei liialliseen tyytyväisyyteen ole varaa. Uraansa tähän mennessä lähinnä apuvalmentajana tehnyt käskijä odotti torstaille parempaa Leijonaryhmää.

– Uskon, että Suomi tulee parantamaan huomattavasti edellisestä pelistämme. Pelissä tulee olemaan varmasti paljon tunnetta myös sitä kautta mukana.


Scott Gordon odottaa parempaa Leijonaryhmää torstaille.

Vaihto-oikeus ei muuta mitään

Sunnuntaina Leijonat jo ottelun avausvaihdoissa prässillään ja korkealla karvauksellaan henkisesti tyrmännyt USA lähtee tuskin muuttamaan toimivaa pelityyliänsä juuri mihinkään.

Eikä tarvitsekaan. Mikäli joukkue saa sunnuntain kaltaisen pelitempon päälle, on Suomi jälleen vaikeuksissa. Varsinkin kulmaväännöistä yhdysvaltalaiset tuntuivat kääntävän peliä pelottavalla prosentilla maalipaikoille.

Kun peli pyöri koko ajan Suomen päädyssä, pääsi kokematon USA-puolustus helpolla. Tähän myös Gordon odotti muutosta torstaille.

– Meidän pitää pelata puolustuksellisesti vahvasti. Edellinen peli Suomea vastaan oli meiltä hyvä, mutta uskon, että he haluavat parantaa siitä. Meidän pitää pystyä vastaamaan siihen.

Viime hetkellä saavutetun kotiedun turvin viimeinen vaihto-oikeus siirtyi ottelussa näin ollen jenkeille. Päävalmentaja ei ainakaan suoraan suomalaismedialle myöntänyt tämän tuovan mitään etua joukkueellensa.

– Viime pelissä etu ei ollut meillä, eikä se vaikuttanut millään tavalla meidän pelaamiseen. Mielestäni meidän kaikki ketjut ovat kasattu niin tasapainoisesti, ettei siitä ole juuri hyötyä tässä tapauksessa meille.

Jenkkikäskijän mukaan suurta taktiikkaa ei tämän osalta nähdä Suomi-pelissä. Tai näin ainakin Gordon halusi antaa ymmärtää

– Kyse ei ole kuitenkaan siitä, että saisimme meidän parhaamme heidän heikoimpia ketjuja vastaan. Haluamme, että jokainen meidän ketjumme pelaa samalla tyylillä, valmentaja päätti arvoituksellinen hymy päällänsä.

» Lähetä palautetta toimitukselle