Niskala: ”Alku on todella tärkeä”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Anssi Salmelan pelikiellon myötä Janne Niskala sai uuden pakkiparin tasaviisikoin pelaamisen puollle. Myös ylivoimalla viivatoveri on muuttunut ja Niskala odottaakin innoissaan sitä, mitä Petri Kontiola ja Niskala saavat siniviivalla aikaan USA-puolivälierässä.

Suomen joukkue sai tiistaina mukavan lepopäivän, kun kiireisen otteluohjelman jälkeen luvassa oli täysi tauko harjoittelusta ja jäällä olemisesta. Suomen puolustuksen kiekollisten puolustajien kaartiin kuuluva Janne Niskala onkin tyytyväinen joukkueen ilmeeseen ennen USA-puolivälierää.

– Hyvät harjoitukset alla ja saimme tuossa päivän verran huilata. Kyllä kaikista näkee sen, että nyt se lataus on varmasti kohdallaan peliä varten, Niskala tuumasi tyytyväisenä ja jatkoi:

– Tuossa on kuitenkin aika paljon pelattu ja menty edestakaisin. Saimme vähän niin kropalle kuin päälle huilia ja nyt ollaan sitten valmiita.

Alkulohkon ottelussa USA:ta vastaan Suomi jäi jalkoihin heti alkuhetkistä alkaen. Kovan paineen alla puolustus sortui useisiin harhasyöttöihin, jotka amerikkalaisjoukkue käytti tehokkaasti hyödykseen. Nyt minkään ei pitäisi tulla enää yllätyksenä ja Suomen leirissä onkin harjoiteltu USA:n paineen alta lähtöä.

– Tiedämme sen, miten USA pelaa ja olemme katsoneet vähän videoitakin, joten minkään ei pitäisi tulla yllätyksenä enää. Alku on todella tärkeä ja siinä täytyy olla valmiina. Harjoittelimme tuossa vähän hyökkäyksiin lähtöjä ja sitä, ettei se karvaus tule yllätyksenä nyt, Niskala selvitti.


Niskalan ja kumppaneiden on oltava kiekollisesti varmoja USA-ottelussa.

Kontiolan kanssa ylivoimalla

Niskalan rooli muuttui USA-ottelun loppuhetkien myötä, kun pakkipari Anssi Salmela taklasi rumasti amerikkalaispuolustajaa Alex Goligoskia. Siitä lähtien Niskala on lähtenyt peleihin seitsemäntenä puolustajana ja pakkipariksi onkin muodostunut ainakin osittain Lasse Kukkonen. Seitsemän puolustajan kierrosta Niskala ei löydä ongelmaa.

– Ei muuten muuttunut kuin että pari vaihtui vierellä. Hyvin se on toiminut, vaikka yksi peli onkin vasta alla. En näe sitä, että siinä olisi mitään ongelmaa, että nyt vedetään seitsemällä pakilla. Kaikki ovat kuitenkin tuttuja äijiä.

Myös ylivoimalle tapahtui muutoksia, kun Salmelan tilalle siniviivalle istutettiin Petri Kontiola. Kazakstan-pelissä kaksikko ei päässyt vielä hirveästi hiomaan kuvioita, mutta tulevassa USA-ottelussa Niskala jo odottaa onnistumisia ylivoimayhdistelmältä.

– Vielä emme ole kauheasti päässeet vetämään, mutta rightin äijä, niin tuo vähän mahdollisuuksia siihen. Taitava kaveri, niin yritetään käyttää vähän sitä hyödyksi ja onhan ”Konnalla” hyvä laukauskin. Pyritään hänellekin saamaan vähän vetopaikkoja.

– Keskitytään USA-ottelussa siihen, että pystymme pitämään sen kiekon heidän alueellaan ja saamme aikaan 1-2 ylivoimamaalia. Sen pitäisi riittää varmasti siinä pelissä, Niskala sanoi luottavaisena.

Pelin henki puolivälieräottelussa onkin selvä. Tulos tai ulos –asenteella otteluun on helppo lähteä ja enää ei tarvitse tuijotella sarjataulukkoa ja miettiä yhtä peliä pidemmälle.

– Tässä on latauduttu ja asennoiduttu siihen, että USA:ta vastaan pelaamme hyvän pelin ja sitä kautta turnaus jatkuu, Niskala tuumasi.

USA-ottelussa Leijonien täytyy olla hereillä heti ottelun alusta alkaen. Niskalalle alkulohkon peliin verrattuna keinot parempaan esitykseen varten ovat selvillä.

– Heti alusta asti pitää olla hereillä ja pyritään pääsemään kiekon kanssa nopeasti liikkeelle, ettei jäädä sinne omiin pyörimään. Tiedämme sen, että he ovat hyviä siellä meidän päädyssä, joten sieltä pitää päästä nopeasti pois. Pitää saada se peli USA:n päätyyn ja siellä sitten pitkiä hyökkäyksiä, Niskala päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle