Faulk jälleen Suomen kiusana?

MAAJOUKKUE / Haastattelu
USA:n yksi mielenkiintoisimpia pelaajia Suomi-kamppailua silmällä pitäen on ensimmäisiä arvokisojaan pelaava Justin Faulk. Vahvan tulokaskauden Carolina Hurricanesissa pelannut taitava puolustaja kertoikin odottavansa Suomen ja Jussi Jokisen kohtaamista.

Turnauksen tehokkaimpien puolustajien joukkoon kuin huomaamatta nousseen Justin Faulkin ensimmäiset MM-kisat ovat sujuneet vauhdikkaasti. Seitsemässä pelissä myös yhtä monta pistettä iskenyt kiekollisesti taitava puolustaja oli odottavaisin tunnelmin puolivälierien aattona.

– Tulee huikea peli. Uskon Suomen tulevan todella kovaa päälle kotiyleisönsä siivittämänä. Mikäli kuitenkin jatkamme meidän tyylillä pelaamista ja omaan pelitapaamme luottamista, uskon olevamme vahvoilla.

Puolustuksen näkökulmasta Faulk odottaa aiempaa nähtyä suurempaa haastetta. Sunnuntaina joukkueen kolmannen maalin Suomen verkkoon niitannut hyvän laukauksen kertova puolustaja kertoi erityisesti Mikko Koivun ketjun saavan tiukan seurannan.

– Huomenna pitää olla kyllä hereillä omassa päässä. Varsinkin Koivun ketju on pelannut todella vaarallisesti, joten NHL-kolmikon pimentäminen on melkoinen haaste meille. Meillä on kuitenkin hyvä seitsemän puolustajan porukka, joten uskon, että selviämme hyvin.


Justin Faulkin kisat ovat olleet yhtä juhlaa tähän asti, jatkuuko sama Suomen kustannuksella?

Keltanokan kisahuumaa

Tällä kaudella pysyvän paikan Carolina Hurricanesin puolustuksessa ottaneen Faulkin kisat ovat olleet tähän asti melkoista korkealentoa. Pisteitä on napissut ja taitava puolustaja on tuntunut viihtyvän isossa kaukalossa kuin kotonaan. Toisen kierroksen varaus vuodelta 2010 kertoi nauttineen peleistä.

– Oma peli on tuntunut hyvältä. Pisteitä ja onnistumisia on tullut mukavasti. Se on hieno juttu, vaikka keskittyminen onkin aina enemmän joukkueena tekemissä näin lyhyessä turnauksessa.

Kohteliaana nuorena miehenä puolustaja muisti kehua myös kisojen tasoa. Helsinki on ollut hieno paikka, ja järjestelyt ovat menneet ensikertalaisen mukaan loistavasti.

– Täällä on ollut muutenkin hieno pelata, joten olen kyllä viihtynyt täällä. Joukkueen ovat tasokkaita ja täällä on mukava paikka päättää kausi, Hurricanesin puolustuksen tulevaisuuden nimiin kuuluva puolustaja lisäsi.

Jokinen, pidä varasi!

Lohkovaiheen pelissä Suomea vastaan USA:n taktiikka onnistui täydellisesti. Vahva alkui tuntui yllättävän Leijonat sekä hiljentävän kotiyleisön. Vahva alku oli Faulkin mielessä myös torstain pelille.

– Tarkoitus on saada myös torstaina vahva alku. Se on näissä peleissä muutenkin todella tärkeää, ja se varmasti helpottaisi meidän urakkaa heidän kotiyleisönsä edessä.

Nuori puolustaja saa vastaansa myös seurajoukkueen puolelta tutun miehen. Kokenut Jussi Jokinen saikin puolustajalta kehuja. Samaan äänenvetoon puolustaja lupasi kuitenkin pitää kokeneen laiturin kurissa omassa päässä.

– Hän on todella taitava pelaaja, ja erinomainen kiekon kanssa. Tulemme varmasti pelaamaan myös vastakkain, joten tavoitteena on muistuttaa muutamalla taklauksella, että itsekin olen paikalla, puolustaja naureskeli haastattelun lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle