Jokinen ykkösketjusta: ”Kemiat ovat osuneet hyvin kohdalleen”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Suomen tehokkaimpiin pelaajiin alkulohkon aikana kuulunut Jussi Jokinen on tyytyväinen siihen, miten joukkueen ykkösveturi on puuskuttanut menemään turnauksen edetessä. Torstain puolivälierää varten valmistautumisen on onnistuttava ja Jokisen mukaan kukaan ei halua nähdä sitä miten käy, jos Leijonat eivät ole valmiina pelaamaan torstain ottelussa.

Suomen ykkösketjun pelaaminen kotikisoissa on ollut vakuuttavaa ja tehokasta alkuvaikeuksien jälkeen. Kalajoelta aikanaan liikkeelle lähtenyt Jussi Jokinen on ketjunsa ohella noustanut myös henkilökohtaisesti tasoaan ottelujen edetessä.


Jussi Jokinen on ollut tyytyväinen ketjunsa pelaamiseen.
Jussi Kivimäki

Jokinen onkin erittäin tyytyväinen siihen, mitä joukkueen tärkeimmäksi lenkiksi viime peleissä noussut ketju on saanut aikaan.

– Olemme pelanneet läpi turnauksen ajan hyvin. Totta kai kaksi ensimmäistä peliä olivat takkuisia maalinteon suhteen, mutta sen jälkeen sekin on loksahtanut kohdilleen. Ollut kyllä kaikin puolin mukava pelata, sillä siinä on kaksi loistavaa pelimiestä rinnalla. Kemiat ovat osuneet hyvin kohdalleen, Jokinen iloitsee.

Erityisen tehokas ykkösvitja on ollut ylivoimalla, jossa se on värkännyt tärkeitä osumia läpi turnauksen ajan. Normaalista poiketen maalin edustalla pelaava Jokinen on päässyt hyvin kiinni uuteen rooliinsa.

– Se oli itselle vähän outo paikka aluksi, kun on tottunut pelaamaan siinä kaaren kohdalla tai päädyssä. Nyt on pelattu tuo turnaus tuossa ja hyvin on kulkenut niin itselläni kuin meidän ylivoimalla. Kaikilla aika on siinä selvät roolit ja kokonaisuudessaan kaikki asiat ovat loksahtaneet hyvin kohdalleen, sanoo Jokinen, joka on onnistunut erityisesti ohjauskiekoissa useammassa ottelussa.

– Harjoittelu toki on ollut tuossa se iso juttu, että on osunut niihin. Sieltä on myös tullut hyviä kuteja meidän pakeilta Mikko Mäenpäältä ja Juuso Hietaselta ja niitä on ollut hyvä ohjailla sisään, Jokinen hehkuttaa.

Kiekkoja USA:n päätyyn

Torstaina puolivälierissä Suomella edessä on haaste nimeltä USA. Jokinen kehuukin pirteitä otteita turnauksessa esittänyttä amerikkalaisjoukkuetta.

– Näkee sen, että he ovat opiskelleet sitä miten täällä isossa kaukalossa kannattaa pelata. Varsinkin kun vertaa niihin aiempiin USA:n pelaajistoihin, joita vastaan olen ennen pelannut MM-kisoissa. Enää ei ole isoja ja kankeita pakkeja, vaan nyt on hieman pienempiä, mutta hyvin liikkuvia pelaajia mukana.

Torstain vastuksen heikkoudet ovat Jokisella tiedossa, kuten myös aseet niihin iskemiseen.

– Heidän heikkous löytyy sieltä omasta päästä ja puolustuspelaamisesta. Heidän vahvuus on silloin, kun he pääsevät kiekon kanssa tulemaan. Siellä on monta hyvää hyökkäävää pakkia, ketkä pelaavat NHL:ssäkin hyvällä tasolla, Jokinen sanoi ja jatkoi:

– Meidän pitää päästä pelaamaan paljon enemmän heidän päässään siihen verrattuna miten pystyimme pelaamaan edellisessä USA:ta vastaan pelatussa ottelussa. He ovat vaikeuksissa siellä omalla alueella, koska he eivät ole isossa kaukalossa niin hyviä puolustamaan.


USA:ta vastaan Leijonilla edessä on kova kamppailu.

”Sopivan rento lataus”

Suomella tiistaina ohjelmassa oli välipäivä ja totaalinen tauko harjoittelusta. Lepo tekikin hyvää niin joukkueelle kuin Jokiselle itselleen.

– Tässä on ollut niin tiukka paketti henkisesti ja fyysisesti. Nyt tiistaina saimme täysin huilata, eikä ollut mitään jäähommia tai mediaa ympärillä. Kaikki varmasti unohtivat jääkiekon päiväksi ja nyt tässä saimme hyvät harjoitukset alle. Tuolla oli tuoretta jalkaa kehissä ja ennen peliä käydään läpi USA:ta taktiselta puolelta. Pelipäivänä sitten hyvä aamujää ja sitä kautta olemme varmasti valmiita pelaamaan siinä puolivälierissä, Jokinen viestitti.

Alkulohkon USA-ottelussa Leijonat joutuivat ongelmiin jo heti alkuhetkillä, kun USA pääsi iskemään surutta heikosti valmistautuneen Suomen kimppuun. Liian vakavissaan tulevaan puolivälierään ei voi suhtautua, vaan ottelua varten täytyy löytyä oikeanlainen lataus.

– Ei sitä puolivälierää voi ottaa aivan liian vakavasti, se on kuitenkin vain yksi jääkiekkopeli. Tulemme antamaan aivan kaikkemme, olemme valmiita ja kyllä kaikki ymmärtävät sen, että se on iso peli. Loppupeleissä se on kuitenkin vain jääkiekkoa ja aurinko nousee perjantaina, ihan sama miten siinä pelissä käy, Jokinen kertoi ja jatkoi tulevan läpikäyntiä:

– Pitää saada sellainen sopivan rento lataus. Mielestäni se jäi vähän alle siinä viime USA-ottelussa. On parempi, jos se lataus menee jopa hiukan yli. Sitä kautta on sitten helpompi tiputella, mutta ei sen kanssa pitäisi olla mitään ongelmia.

Hyvin alkaneesta Kanada-ottelusta Jokinen ja Leijonat pyrkivät tuomaan asioita torstain ottelun avaushetkille. Valmiina täytyykin olla, sillä jokaisella on tiedossa se miten käy, jos USA pääsee heti alussa niskan päälle.

– Näimme sen, että jos emme ole valmiita pelaamaan, niin minkä näköistä se pelaaminen sitten on. Kukaan ei halua sitä enää kokea. Varmasti muistellaan vähän sitä, että mitä kukin teki henkilökohtaisesti ennen Kanada-peliä ja millainen ensimmäinen erä siinä ottelussa oli. Niitä samoja juttuja pyritään tuomaan sitten torstain peliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle