Petry valmis kaatamaan Suomen uudelleen

MAAJOUKKUE / Haastattelu
USA:n tiistainen voitto Sveitsistä varmisti lopullisesti sen, että Suomi ja USA kohtaavat MM-kisojen puolivälierissä. Loistavan toisen kauden NHL:ssä pelannut Jeff Petry odotteli peliä jo innolla. MM-kisojen keltanokka painotti hyvän alun merkitystä myös torstaille.

USA sai hyvän harjoituksen ennen ratkaisupelien alkua tiistaina, kun joukkue rullasi kevyen oloisesti Sveitsin yli. Hiljalleen rooliaan puolustuksessa nostanut kiekollisesti taitava Jeff Petry oli pelin jälkeen tyytyväisellä päällä.

– Emme saaneet sellaista alkua, minkä olisimme halunneet. Mitä pidemmälle peli eteni, sitä paremmin aloimme myös saada omasta pelitavastamme kiinni. Siinä mielessä peli oli hyvää harjoitusta jo torstaita silmällä pitäen, isokokoinen Edmonton Oilersin puolustaja kertaili.

Tiistaina turnauksen toisen maalinsa iskemään päässyt puolustaja on pystynyt nostamaan rooliaan hiljalleen USA:n taitavassa nipussa. Uudet haasteet Oilersin vaikean kauden jälkeen ovatkin olleet piristysruisku MM-kisojen ensikertalaiselle.

– Oma peli tuntuu menevän koko ajan parempaan suuntaan ja pelaaminen tuntuu koko ajan helpommalta ja helpommalta uusien jätkien kanssa. Toivottavasti pystymme jatkamaan kasvua vielä kohti ratkaisupelejä.


Välillä silmätkin kiinni vetänyt Jeff Petry odotteli jo torstain kuumaa Suomi-kohtaamista.

Rooli hiljalleen kasvanut

Kuluneella kaudella lopullisesti paikkansa Edmonton Oilersin pelaavasta kokoonpanosta ottaneen Petryn kausi oli henkilökohtaisesti vahva. Kiekollinen esiinmarssi joukkueen kehnossa puolustuksessa palkittiinkin uran ensimmäisellä maajoukkuekutsulla.

Ensimmäinen maajoukkuekutsu on jo opettanut melkoisesti. Suurimmat haasteet on tuonut odotetusti iso kaukalo.

– Omalla alueella puolustajan pitää olla erityisen hereillä. Olen huomannut jo, ettei puolustajana kannata ajaa itseään liian helposti kulmiin. Sieltä on täällä pitkä matka takaisin omalle maalille.

MM-kisoissa pelaaminen on maistunut. Vierellä pelaava oman pään ekspertti Chris Butler tasapainottaakin hyökkäyspäähän taitavan Petryn vahvuuksia.

– Hän on hyvä puolustuspään kaveri, joten hänen kanssaan on ollut helppo pelata. Kun tietää, että toinen on noinkin hyvä omassa päässä, antaa se mahdollisuudet itse myös välillä hyökätä vapaammin.

Suomea kaatamaan

Tiistain voitto Sveitsistä varmisti sen, että USA sijoittui lopulta Helsingin lohkon toiseksi. Vastaan joukkue saa kisaisännät Suomesta. Petry odotteli jo innolla tulevaa.

– Tiedämme, että he tulevat revanssi mielessään ja todella kovaa otteluun. Sunnuntain peli on jo historiaa, joten uskon että torstaina nähdään aivan erityylinen kamppailu.

Avaimet ottelun voittoon tulivat Petryltä nopeasti. Kun kaikki ratkeaa yhdessä pelissä, nousevat pienet osa-alueet suureen rooliin.

– Torstaina joka jätkän pitää olla henkisesti valmiita, sillä nämä pelit ratkaistaan myös henkisellä puolella. Kun kaikki ratkeaa yhdessä pelissä, nousee yhden vaihdon merkitys suureksi. Uskon, että torstaina nähdään huikea kamppailu.

– Tänään levätään ja huomenna treenataan. Torstaina ollaan jälleen täydessä iskussa, jos ei enemmänkin, kun kiekko tippuu, tyytyväisen oloinen puolustaja päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle