Vehanen: ”Ajatukset pois jääkiekosta”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Maanantaina vahvan paluun Suomen maalille tehnyt Petri Vehanen oli jälleen itse varmuus, kun Leijonat palasi voittokantaan lohkovaiheen päätöspelissään. Kokenut raumalainen kertoi kahden vapaapäivän ennen ratkaisupelejä tulevan tarpeeseen.

17 torjuntaa ja rauhallista työskentelyä läpi ottelun. Petri Vehanen jatkoi siitä, mihin vahti sunnuntain loppuminuuteilla jäi, kun Suomi nappasi tärkeän voiton Kazakstanista. Vähäsanainen raumalainen oli tyytyväisen oloinen median ristitulessa tuoreeltaan pelin jälkeen.

– Saatiin tänään hyvä ja tiivis puolustuspeli ja muutenkin hyvä ottelu kokonaisuutena. Tänään oli tasonnosto joka osa-alueella, tällä kaudella KHL:ssä Ak Bars Kazanin maalilla torjunut vahti pohti.

Myös oma peli tuntui maalilla hyvältä. Vaikka laukauksia tuli vähän, koki maalivahti olonsa koko ajan rentoutuneeksi, mikä näkyi myös hallin ylimmille riveille asti.

– Ihan hyvin pysyi tänään paketti kokonaisuutena kasassa. Näissä peleissä se suurin homma on kuitenkin, että saa pidettyä ajatuksen pelissä. Pysyttiin pitämään kaveri tänään aika hyvin pois paikoilta. Nekin laukaukset mitkä tulivat, tulivat sieltä parhaimman alueen ulkopuolelta, Vehanen heitti vaatimattomaan sävyyn.


Petri Vehanen oli vakuuttavassa vireessä, kun Leijonat päätti alkulohkonsa Kazakstan-voittoon.

Pois jäähallilta

Kazakstanin joukkueen pelityyli tuo torjujalle kuin torjujalle haasteita. Tuntui, että kiekkoa hierottiin viimeiseen asti, ja syöttöpaikkoja haettiin vielä laukaisuetäisyyksiltä. Kun vetoja tulee vähän, mutta kaikki huippupaikoilta, vaatii se torjujalta keskittymisen tiukkaa hallintaa.

– Olen aika paljon pelannut heitä vastaan KHL:n puolella Baris Astanan muodossa. Siellä on paljon taitavia kavereita, jotka saavat paikan tullessa kyllä kiekon sisäänkin, Vehanen jakoi kehuja kertaalleen raumalaisen yllättäneelle jääkiekon lilliputille.

Sen kummemmin vielä tulevia vastustajia pohtimaan suostunut viime kevään kultamitalisti näki muutaman välipäivän tulevan tarpeeseen. Hotellikuoleman ja henkisen hyvinvoinnin pelastamiseksi ajatus käännetäänkin aivan muualle.

– Huomenna ajatukset pois jääkiekosta. Pysyy pois hotellilta ja ei ainakaan tule jäähallille. Sen jälkeen kaikki tekeminen ja latautuminen kohti ratkaisupeliä, vahti kertasi lääkkeet torstain suurta kamppailua maalivahdin näkökulmasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle