Tuppurainen ja Kiiskinen – reservistä virtaa hyökkäykseen

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Heikosti menneen USA-pelin jälkeen Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen nosti hyökkäysosastolle mukaan MM-kisojen ensikertalaiset Jani Tuppuraisen ja Tuomas Kiiskisen. Aiemmin turnauksessa vain yhden pelin verran kehissä ollut kaksikko toi kovaa yritystä Suomen hyökkäykseen Kazakstan-ottelussa. Harmiksi vain maalit jäivät puuttumaan.

Huonosti sujuneen USA-ottelun jälkeen Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen teki muutoksia Suomen hyökkäysosastolle. Anssi Salmelan pelikielto mahdollisti lisähyökkääjän mukaanoton ja samalla Jesse Joensuun oltua poissa, nousi hyökkäykseen jälleen kaksikko Jani Tuppurainen ja Tuomas Kiiskinen.

Tuppurainen olikin tyytyväinen henkilökohtaiseen pelaamiseensa voitollisessa Kazakstan-ottelussa, vaikka muutamista hyvistä paikoista huolimatta maalit jäivät syntymättä.

– Hyvin se meni, mutta maalipaikoista pitäisi vain tehdä niitä maaleja. Hyvää oli kuitenkin se, että niitä paikkoja oli. Niitä vain pitäisi pystyä käyttämään, niin saisi tavallaan palkinnon sille työnteolle. Ihan positiivinen fiilis jäi kuitenkin pelistä, Tuppurainen nyökytteli.

Myös Kiiskisen mielestä laiturin turnauksen toinen ottelu oli henkilökohtaisesti parempi kokonaisuudessaan.

– Nyt tuntui alusta asti paremmalta. Ensimmäisessä pelissä vähän jännitti ja oli vaikeaa, mutta nyt oli semmoinen rento fiilis. Olin enemmän oma itseni ottelun alusta alkaen, tuumasi varsin tyytyväisen oloinen Kiiskinen.

Kazakstan-ottelu sujuikin Leijonilta positiivisesti ainakin tuloksellisesti. Joukkue loi maalipaikkoja huomattavan määrän pelin edetessä, mutta viimeistelyn suhteen jäi huomattavasti petrattavaa.

– Puhuimme siitä, että tähän peliin pitää lähteä kovaa ja olla valmis heti ottelun alusta alkaen. Mielestäni se peli näytti ihan hyvältä ja ainoa siinä oli se, että emme tehneet maaleja niistä paikoista ja otimme jäähyjä siihen alkuun. Siinä meni vähän se rytmi sekaisin, vaikka kyllä me muuten pelasimme ihan hyvin sen ensimmäisen eränkin, Kiiskinen analysoi.


Kiiskinen ja kumppanit kääntävät nopeasti katseet kohti tulevaa.

”Ei auta jäädä liikaa laakereille”

Tuppuraisen ja Kiiskisen kannalta ottelun kulku vaikeutti omaa pelaamista, sillä pelissä nähtiin paljon jäähyjä. Kaksikko oli kuitenkin tyytyväinen kokonaisuuteen.

– Aika rikkonainen ottelu oli sillä tavalla kyllä, että tuli paljon jäähyjä molempiin suuntiin. Se vähän sotki sitten meidän kentän peliä, mutta ihan tyytyväinen olen siihen, mitä saimme aikaan varsinkin ketjuna, Tuppurainen tuumasi, johon Kiiskinen jatkoi omalla näkökulmallaan:

– Siellä oli aika helppo kokeilla vähän eri juttuja, koska tiesi sen, että jos menettää kiekon, niin [Leo] Komarov karvaa sen takaisin, Kiiskinen naureskeli.

Leijonille Kazakstan-peli oli hyvä harjoitus tappiollisen USA-ottelun jälkeen jo tulevia puolivälieriä varten. Kiiskinen toikin hyvän näkökulman valmistautumiseen liittyen.

– Saimme nopeasti pelin alle eilisen ottelun jälkeen, niin kyllähän se helpotti varsinkin pelaajia. Tässä on nyt vielä parin päivän tauko, niin olisihan se ollut vähän vaikea lopettaa siihen eiliseen ja alkaa siitä sitten valmistautumaan kohti puolivälieriä, Kiiskinen sanoi.

Tuppurainen puolestaan oli tyytyväinen siihen, että Leijonien oma pelaaminen löytyi heikon USA-ottelun jälkeen.

– Nyt oli tosi hyvää latausta jokaiselta jätkältä tähän peliin. Näytimme sen, että olimme ottaneet opiksi viime pelistä, Tuppurainen tuumasi tyytyväisenä.

Torstaina Suomella onkin edessä ensimmäinen selkä seinää –vasten peli, kun puolivälierät saavat alkunsa. Katseet kääntyvätkin pikku hiljaa kohti kyseistä vääntöä, johon Suomen on lähdettävä juuri vahvan oman pelaamisen kautta.

– Siitä torstain pelistä tulee varmasti kovavauhtisempi peli. Siinä mielessä nyt ei auta jäädä liikaa laakereille, Kiiskinen alleviivasi.

– Jänteen pitää kestää koko 60 minuutin ajan. Viimeksi emme päässeet edes alusta asti mukaan USA:ta vastaan. Kanadaa vastaan puoli peliä oli erittäin hyvää, mutta pitää pystyä pelaamaan koko pelin ajan sillä tasolla. Omaa peliä vaan, Tuppurainen kertoi loppuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle