Jaakola tyytyväinen kasvojen pesuun: ”Tärkeä ottelu”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Musta sunnuntai-ilta USA:n vietävänä oli muisto vain, kun Leijonat päätti alkusarjansa maistuvaan Kazakstan-voittoon. Vaikeasta alusta huolimatta Suomi käänsi pelin lopulta helpon oloisesti. Puolustuksessa raatanut Topi Jaakola siirsi katseita jo tulevaan kuolemanpeliin.

USA-pelissä pahemman kerran romahtanut Leijonat palasi heti maanantaina sorvin ääreen, kun joukkue haki pakollisen 4-1-voiton Kazakstanista lohkovaiheen päätöspelissään.

Omassa päässä peruspelin vääntänyt Topi Jaakola oli kamppailun jälkeen tyytyväinen ottelun antiin. Puolustaja kertoi lupsakalla Oulun murteella voitetun taiston olleen todella tärkeä ennen ratkaisupelien alkua.

– Oli tärkeä ottelu. Oli hyvä saada tasapainoinen ja eheä suoritus koko joukkueelta. Tuntui, että tänään joka jätkä laittoi kortensa ketoon. Tästä muutama huilipäivä ja sen jälkeen täysillä akuilla kohti torstaina ratkaisupeliä, Jaakola kertasi tuoreeltaan pelin jälkeen.

– Tärkeä peli meille siinä mielessä, että päästiin heti pelaamaan sen USA-pelin jälkeen. Nähtiin myös, että meillä on systeemi, mikä toimii. Sen takia ei siis tarvitse olla huolissaan. Mielestäni meillä on huipputilanne, nyt päästään pelaamaan niitä huippupelejä, kuluneella kaudella Luulajassa pelannut puolustaja lisäsi.

Heikko alku ei säikäyttänyt

Leijonien avauserä oli myös maanantaina kaikkea muuta kuin vakuuttava. Muutama typerä jäähy antoi hetkellisesti pelin hallinnan jopa hieman yllättäenkin turnauksen heikoimmalle joukkueelle Kazakstanille. Jaakolan mukaan edes vaisuhko ja maaliton avauserä ei säikäyttänyt.

– Kärsivällisyys kyllä riitti. Tiedettiin jo ennen kamppailua, ettei tulla ensimmäiseen kymppiin ratkaisemaan peliä. Fakta on, ettei yksikään peli tule ratkeamaan puoleen tai toiseen avauserässä. Saatiin kuitenkin siinä jo hyvin paikkoja aikaiseksi, joten mitään sen suurempaa hätää ei ollut.


Topi Jaakola oli tyytyväinen Leijonien ilmeeseen maanantaina.

Leijonat veti maanantaina seitsemällä puolustajalla, kun Anssi Salmelan taklaus palkittiin lopulta kolmen pelin kakulla. Vaikka pakkiparit ja ketjut menivät sekaisin, se ei tuonut puolustuksen näkökulmasta suurta murhetta.

– Kaverit vaihtuivat vierellä läpi pelin, mutta ei sitä muuten huomannut. Peliaikaa tulee toki nyt enemmän. Meillä ei kentällisten pelit kuitenkaan eroa niin paljoa toisistaan, joten se ei tuottanut mitään hämminkiä. On muutenkin puhuttu niin paljon kavereiden kanssa, ettei tänäänkään tarvinnut mennä jäälle missään vaiheessa ihmettelemään.

Leijonien taival jatkuu kahden tärkeän välipäivän muodossa. Se käytetään Jaakolan mukaan puhtaasti lepoon. Suunnitelma torstain puolivälieräkamppailuun oli jo valmiina mielessä.

– Nyt on tosi hyvä paikka ladata akkuja ja siirtää ajatuksia vähäksi aikaa pois kiekosta kokonaan. Keskiviikkona hyvä treeni siihen ja torstaina ollaan valmiita, kun pelit alkavat, leppoisa Oulun poika päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle