Slovakia tärkeään voittoon – katseet nopeasti jo isojen ratkaisujen otteluun

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Valko-Venäjän ja Slovakian välinen lauantain aamupäivän kamppailu ratkesi Valko-Venäjän toisen erän mustaan hetkeen. Slovakian hyökkääjät Marcel Hossa ja Tomas Kopecky sekä päävalmentaja Vladimir Vujtek olivatkin tyytyväisiä joukkueensa suorittamiseen.

Ennakolta viimeisestä puolivälieräpaikasta yhdessä Sveitsin kanssa taistelleet Slovakia ja Valko-Venäjä antoivat suuntaviivaa viimeisen paikan kamppailulle, kun joukkueet kohtasivat lauantain aamupäivän ottelussa. Slovakia siirtyi nopeasti johtoon ja ratkaisi ottelun lopulta toisessa erässä, kun Valko-Venäjän verkko pölähti peräti neljä kertaa.

Slovakian päävalmentaja Vladimir Vujtek oli tyytyväinen joukkueen suorittamiseen ottelussa.

– Puolustimme heti alusta alkaen erittäin hyvin, teimme ensimmäisen osuman ja toisessa erässä tavallaan ratkaisimme pelin niiden kymmenen minuutin aikana, Vujtek sanoi lehdistötilaisuudessa.

Maalin lisäksi syöttöpisteen ottelussa keränneen Slovakian puolustajan Andrej Sekeran oli helppo yhtyä valmentajan sanoihin.

– Käytimme mahdollisuutemme hyvin hyödyksi tänään ja teimme paljon hienoja maaleja, Sekera tuumasi pelin päätyttyä.

Slovakia on alkuvaikeuksien jälkeen parantanut ottelu ottelulta ja tällä hetkellä joukkue onkin hyvässä lennossa.

– Meillä on tällä hetkellä hyvä meno päällä ja kaikki neljä ketjua pelaavat hyvin. Loimme nytkin paljon maalipaikkoja ja tästä pitää vain jatkaa kohti sunnuntain tärkeää peliä, totesi Slovakian hyökkääjä Marcel Hossa aamupäivän ottelusta.

– Tiedämme sen, että emme ole mitään ennakkosuosikkeja tässä turnauksessa. Lähdemme altavastaajina otteluihin ja pyrimme etenemään vain peli kerrallaan, sekä pyrimme voittamaan jokaisen ottelumme. Voitimme nyt ja se on hyvä harppaus kohti oikeaa tietä ja kohti huomista peliä. Siihen peliin lähdetään jälleen nollista, Sekera jatkoi samalla tiellä hyökkääjän kanssa.


Slovakia ja Kopecky olivat askeleen edellä Valko-Venäjää lauantain ottelussa.

Paljon suuntaa antava ottelu

Slovakian kohdalla jatkopaikka ja puolivälieriin pääsy saattaa ratketa jo sunnuntain ottelussa pahinta vastustajaa Sveitsiä vastaan. Kyseinen mittelö tulee siis olemaan Slovakian vaikeimpia otteluita turnauksessa ainakin hyökkääjä Tomas Kopeckyn mukaan.

– Se matsi tulee olemaan turnauksen kovin ottelu meille. Pitää valmistautua siihen peliin erittäin hyvin. Katsomme varmasti videolta hieman heidän ylivoimaansa ja alivoimapelaamista. Pitää muutenkin olla valmiina pelaamaan siinä ottelussa.

– Nautimme tästä voitosta ehkä tunnin tai puolitoista, jonka jälkeen kaikki ajatuksemme tulevat olemaan Sveitsi-ottelussa, Kopecky jatkoi.

Valko-Venäjän leirissä tunnelmat olivat apeammat, sillä jatkoonpääsy vaikeutui huomattavasti Slovakia-tappion myötä. Hyvät otteet 50 minuutin ajan eivät auttaneet, vaan ottelu kääntyi Slovakian eduksi mustan kymmenminuuttisen aikana.

– He tekivät ensimmäisen maalin, jonka jälkeen pelasimme vähintäänkin kohtuullisesti. Sitten tuli musta hetki, kuusi minuuttia ja neljä maalia ja se oli siinä sitten, tuumasi Valko-Venäjän päävalmentaja Kari Heikkilä.

– Se on edelleenkin meidän ongelma, että pystymme pelaamaan ihan hyvin 50 minuutin ajan, mutta sitten, kun vaikeat hetket alkavat, ottelut kääntyvät meitä vastaan.

Slovakian leirissä nelosketjussa Valko-Venäjää vastaan hyökännyt Hossa lähtee tulevaan luottavaisin mielin.

– Sunnuntaina on iso ja tärkeä peli meille. Tällä hetkellä joukkueessa on erittäin hyvä itseluottamus päällä. Nyt teimme viisi maalia, joita ehkä emme aivan odottaneet, sillä odotuksissa oli hieman tasaisempi peli, Hossa mietiskeli.

Ykkösketjun hyökkääjällä Kopeckyllä oli jo mielessä tulevan ottelun ratkaisun avaimet.

– Pitää pystyä pelaamaan hyvin puolustussuuntaan, jos haluat menestyä Sveitsiä vastaan ja ylipäätänsä tässä turnauksessa. Puolustimme nyt hyvin omalla alueellamme ja emme antaneet vastahyökkäyksiä heille. Pidimme pelimme yksinkertaisena ja ajoimme hyvin maalille. Niitä asioita pitää toteuttaa hyvin myös sunnuntain ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle