Kanadan ryhtiliike – Skinner näytti esimerkkiä

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Suomen ja Kanadan välinen huippukamppailu näytti olevan jo selvää kauraa Leijonien huikean alun jälkeen, mutta punapaitainen vaahteralehtijoukkue käänsi ottelun suunnan täysin päälaelleen. Kanadan joukkueen takaa-ajoa johti erityisesti nuori Jeff Skinner, jonka osuma viimeisteli Kanadan hienon nousun.

Perjantain ottelussa Suomi sai Kanadaa vastaan loistavan alun, kun Antti Pihlströmin ja Mikko Koivun osumien myötä tilanne tulostaululla oli jo 2-0 erätauolle siirryttäessä. Alex Burrowsin maali antoi pientä suuntaviivaa Kanadan ryhtiliikkeestä, joka huipentui 19-vuotiaan laitahyökkääjä Jeff Skinnerin osumaan.

Suomen hurja alku sai vaahteralehtien päävalmentajan Brent Sutterin ottamaan aikalisän Suomen toisen osuman jälkeen. Aikalisän jälkeen Kanadan nousu lähtikin pikku hiljaa rullaamaan.

– He tulivat kotiyleisönsä edessä alkuun erittäin lujaa ja aikalisällä pystyimme kokoamaan joukkojamme. Pystyimme siitä lähtien parantamaan otteitamme, tuumasi Kanadan maalivahti Cam Ward ottelun jälkeen.

Erätauolla Kanadan pukuhuoneessa käytiin tilannetta läpi ja samalla luotiin uskoa tulevaa rypistystä ja takaa-ajoa varten.

– Keskustelimme hieman asioista tauolla ja halusimme tavallaan rauhoittaa tilanteen, sekä halusimme ruveta kunnolla pelaamaan, tuumasi erätauon viestistä joukkueen kapteeni Ryan Getzlaf, johon Jeff Skinner jatkoi.

– Tiesimme kuitenkin sen, että vielä on paljon aikaa pelata tätä jääkiekkoa. Pyrimme sen jälkeen hieman yksinkertaistamaan peliämme ja pääsemään sitä kautta sille tasolle, jossa halusimme olla, Skinner sanoi.

Heti erätauon jälkeen Kanadan taival sai valoa tunnelin päähän, kun sairastuvalta palannut Burrows iski kavennuksen. Kyseisen osuman merkitys olikin tärkeä Kanadan kakkosketjun laitahyökkääjän Skinnerin mielestä.

– Burrowsin maali oli iso meille ja sen jälkeen pystyimme nousemaan pikku hiljaa kohti tasoamme.


Skinner oli vauhdissa Suomea vastaan.

Tason parannus ja Suomi jäi jälkeen

Suomi kasvatti toisessa erässä johtoaan vielä Jussi Jokisen tekemällä osumalla, mutta sen jälkeen John Tavaresin ja Skinnerin osumilla Kanada oli jo tasossa. Kavennusosuman tehnyt Tavares yltyikin kehumaan ketjukaverinsa tasoitusosumaa.

– Hän suojasi kiekkoa hyvin siinä ja pääsi hyödyntämään avoimen paikan. Se oli ehdottomasti tärkeä maali meille. Skinnerillä on ollut paljon paikkoja tässä turnauksessa ja oli hienoa, että hän onnistui nyt. Hän on hieno ketjukaveri itselleni ja kopissa erittäin suosittu hahmo.

Evander Kanen osuman myötä Kanada siirtyi johtoon ja Jordan Eberle viimeisteli loppulukemiksi 5-3 Kanadan hyväksi. Suomi ei saanutkaan enää kolmannessa erässä maalipaikkoja, osittain oman hölmöilyn ja osittain Kanadan tason noston myötä.

– Kyllä me yritimme, mutta Kanada pelasi hyvin ja jaksoi painaa loppuun asti. En tiedä oliko meillä väsymystä vai mitä, mutta vähän se kontrolli lähti pelaamisesta. Kanada nosti vähän tasoaan kanssa ja se oli myös merkittävä tekijä, tuumasi Leo Komarov vaahteralehtien noususta toisessa erässä.

Tason nostosta samaa mieltä oli tasoitusosuman tehnyt Skinner, joka yhtenä Kanadan kärkihahmoista keräsi ottelun aikana yhteensä tehot 1+1.

– Pelin aikana paransimme karvaustamme ja saimme hyökkäyspäässä paikkoja, joita meillä ei aiemmin pelissä ollut. Se oli pitkälti juoni varsinkin pelin loppupuolella. Suomi ei saanut enää omia paikkoja, mikä oli iso juttu meille.

Kanadan joukkueen kapteeni Getzlaf tiivistikin ottelun ytimekkäästi kasaan.

– Tuo ottelu oli vähän niin kuin takaa ohi ja alhaalta ylös. He aloittivat erittäin hyvin, mutta sitten näytimme sen, että meillä on paljon luonnetta mukana tässä joukkueessa.

Vahvan pelin pelannut Skinner olikin erittäin tyytyväinen siihen, että Kanada pystyi parantamaan otteitaan ottelun sisällä. Samalla mielessä oli jo turnauksen kokonaiskuva ja tulevat ottelut.

– Nämä alkulohkon pelit ovat kuitenkin tärkeitä, sillä näiden aikana on hyvä saada peli kulkemaan ja pyrkiä parantamaan otteita koko ajan. Tämä ottelu oli iso harppaus eteenpäin meidän osaltamme, Skinner totesi tyytyväisenä.

» Lähetä palautetta toimitukselle