Mäenpää: ”Lähdimme kävelyvauhtiin mukaan”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Leijonien vahva alku ei siivittänyt avauserää pidemmälle, kun Kanada käänsi kahdessa erässä pelin itselleen. Suomen ykköspakkiparissa raatanut Mikko Mäenpää harmittelikin pelitempon romahdusta ottelun sisällä.

Vahva alku ja täyden areenan hurmos kuihtui lopulta perjantai-iltana Leijonien käsiin. Ottelun alun pahasti sillassa ollut Kanada pystyi kääntämään pelin toisessa erässä itselleen ja karkaamaan kolmannella kaksikymppisellä.

Suomen ensimmäisessä pakkiparissa ja ykkösylivoimalla viivalla päivystänyt Mikko Mäenpää harmitteli pelin jälkeen Leijonien pelin kaatumista ottelun sisällä. Kanadan vahva ja taitava hyökkäys pääsikin kääntämään pelin toisessa erässä pääosin henkilökohtaisten suoritusten avulla.

– Ottaa kaaliin kyllä. Ei pystytty oikein pelaamaan sillä omalla systeemillä, vaan lähdettiin Kanadan kävelyvauhtiin mukaan. Avauserä oli meiltä hyvä, mutta toisessa se sitten jostain syystä lopahti. Ärsyttää se, että mentiin siihen vastustajan pelirytmiin ja vauhtiin mukaan. Se on suurin syy, miksi tänään kävi näin.

Vahvan avauserän jälkeen Kanada tuli toiseen erään vahvemmalla otteella, ja Leijonat joutuivat puolustuskannalle. Mäenpää ei osannut kuitenkaan kertoa, mihin avauserän vahva liike jäi.

– Vauhdilla olisimme pärjänneet koko pelin ajan. Kanadalaiset ovat kuitenkin isoja ja vahvoja poikia, joten heitä vastaan pitää yrittää pärjätä jollain muulla taktiikalla kuin pelkällä kaksinkamppailujen voittamisella, missä jäätiin tänään kyllä jälkeen. Omalla pelillä tuloskin olisi ollut erilainen, toisia MM-kisoja pelaava puolustaja harmitteli.


Mikko Mäenpää harmitteli oman pelin sekoamista Kanada-tappiossa.

Vetoja maalille saakka

Suomi sai tappiosta huolimatta varsinkin avauserässä ylivoimapelin rullaamaan hyvin. Suuressa roolissa ykkösylivoimalla oleva Mäenpää olikin kohtuullisen tyytyväinen illan omaan peliinsä.

– Ihan ok. Vähän pitää itsekin saada kuteihin tarkkuutta, että jaksavat maalille asti. Siinä on äijää sekä ruuhkaa kuitenkin maalin edustalla ja koko ajan tarjoillaan hyvin viivalle kiekkoa. Pitää vain saada perille asti ja antaa niin sanotusti kiekolle mahdollisuus.

Kanadan karvauspelaaminen ei Mäenpään mukaan yllättänyt. Omista Suomi pääsikin yllättävän helpon tuntuisesti läpi pelin liikkeelle. Se helpotti myös puolustajan omaa urakkaa.

– Kanadalla ei ole kuitenkaan mikään maailman paras karvaus tai träppi. Joten aika helposti päästiin avaamaan peliä lavasta lapaan. Siinä mielessä kohtuullinen esitys tänään, tamperelainen Tappara-kasvatti kertasi.

Rocky-vertauksin katse jo tulevaan

Turnauksen avaustappiosta huolimatta kiekollisesti taitava puolustaja ei halunnut laittaa päätä pensaaseen. Kokonaisuutena Leijonien turnaus on kuitenkin alkanut kohtuullisen positiivissa merkeissä.

– Ihan hyvin on lähtenyt pelit liikkeelle. On parannettu koko ajan, vaikka tänään pieni notkahdus siihen tulikin. Pitää sunnuntaina näyttää ennen kaikkea itsellemme, millainen joukkue olemme. Olemme kuitenkin parempi joukkue, mitä nyt näytettiin.

– Niin kuin on monesti sanottu, turpaan saa ottaa, mutta siitä pitää nousta ja jatkaa vahvempana eteenpäin, varsin puheliaana miehenä tunnettu Mäenpää heitti Rocky-elokuvasarjasta tunnetun filosofisen mietelmän.

Kauan ei seuraavaa koitosta tarvitse odottaakaan. Leijonien taival turnauksessa saa jatkoa sunnuntaina, kun vastaan asettuu jälleen yksi lohkon suurista, USA. Mäenpää käänsikin hiljalleen katseita tulevaan koitokseen.

– Pitää hieman kattoa mitä tänään kävi. Turha jäädä tuleen makaamaan kuten Tuntemattomassa. Pitää kuitenkin katsoa, miksi tuli patonkiin.

– Huomenna vähän palautellaan, huilataan ja virkkaillaan renkaita uuteen uskoon, niin eiköhän me sunnuntaina lennetä taas, puolustaja päätti luottavaisena.

» Lähetä palautetta toimitukselle