Kiiskinen nautiskeli turnausdebyytissään

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ensimmäistä peliään MM-kisoissa pelanneen Tuomas Kiiskisen debyytti aikuisten arvokisoissa oli varsin maistuva. Vaikean alun jälkeen energistä peliä joukkueen nelosketjussa pelannut laituri olikin joukkueen pirteintä osastoa Ranska-voitossa.

Energistä peliä ja tasaista suorittamista. Suomen nelosketjussa näissä kisoissa debytoineen Tuomas Kiiskisen alku turnauksessa oli varsin mallikas. Liukas laituri olikin pelin jälkeen iloisella päällä lehdistön edessä.

– Tuntui kyllä tänään hyvältä. Alkuun itsellä oli vähän vaikeaa, mutta kunhan sekin lähti hiljalleen siitä rullaamaan, niin alkoi omakin peli tuntua taas tutulla. Hienolla voitolla pääsin aloittamaan.

Jos Kiiskisellä itsellään alussa vielä hakemista pelirytminsä kanssa, oli samaa havaittavissa myös koko Leijona-joukkueesta. Tiukan avauserän jälkeen Suomi karkasi erikoistilannepelaamisen turvin kuitenkin omille teilleen.

– Ensimmäinen erä oli aikalailla sähläämistä. Otettiin paljon jäähyjä, eikä jalka oikein liikkunut tarpeeksi. Sen jälkeen pelikin oli hyvää ja ylivoima saatiin myös toimimaan hyvän näköisesti, Kiiskinen itse kertasi joukkueen illan kamppailua.


Tuomas Kiiskisen arvokisadebyytti sujui varsin mallikkaasti.

¨

Avauspiste lämmitti

Nelosketjussa yhdessä kanssa debyyttinsä MM-kisoissa tehnyt Kiiskinen sai ensimmäisessä pelissään myös pistesarakkeen auki. Toisessa erässä tulokkaiden keskelle siirretyn Niko Kapasen iskemä maali oli lopullinen naula Ranskan arkkuun.

– Itse olin lähinnä rouhijan roolissa, ”Allu” loi ja Kapanen iski sisään. Kivahan se on toki saada heti pistetili itsekin auki, KalPassa tällä kaudella kovat tehot iskenyt taitava laituri kertasi omaa rooliaan maaliin.

Oman ketjun peli kulki, ja Kapasen johtama viisikko loikin ottelun loppua kohden muutaman maukkaan paikan.

– Kyllä siinä muutaman maalinkin olisi voinut tehdä. Ei kaikkea kuitenkaan ensimmäisellä kertaa. Neloskenttänä omiin mennessä nolla voi olla jo tyytyväinen. Siihen kun päästiin iskemään vielä päälle maali, niin ihan hyvinhän se alkoi, Kiiskinen naurahti.

Kauan ei Leijonat ehdi levätä voitokkaan pelin jälkeen, kun Kanada luistelee vastaan jo seuraavana iltana. Myös Kiiskinen käänsi katseitaan jo hieman tulevaan.

– Varmasti erityylinen peli tulossa. Todellinen mittari tulossa. Nähdään, missä mennään. Tänä iltana aletaan jo miettiä, ja viimeistään aamulla käydään enemmän vastustajaa läpi, hyökkääjä päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle