Leijonien peli hyvällä mallilla

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Suomi jatkoi voittoputkeaan vakuuttavalla tavalla, kun torstai-illan ottelussa alle jäi turnauksen alussa hyvin pelannut Ranska. Leijonien kapteeni Mikko Koivu onkin tyytyväinen siihen, missä joukkue tällä hetkellä on, kun taas päävalmentaja Jukka Jalosen mukaan Ranska-ottelusta ei olisi voinut saada enempää mukaan tulevia haasteita ajatellen.

Sveitsiä vastaan jo viisi maalia iskenyt Suomi jatkoi siitä, mihin se tiistaina kellomaata vastaan jäi. Ranskaa vastaan onnistumiset jakaantuivat jokaiselle hyökkäysketjulle ja samalla myös ykköstykit saivat maalihanojaan auki.

Suomen kapteeni Mikko Koivu oli vielä ennen torstain Ranska-ottelua maaleitta, mutta ajassa 30.00 tullut osuma sysäsi ykkösketjun keskushyökkääjän vapautuneeseen tuuletukseen. Vaikka Koivu itse vähätteli maalin henkilökohtaista arvoa, oli sillä merkitystä päävalmentaja Jukka Jalosen mielestä.

– Henkilökohtaisesti on tärkeää se, että saamme ehjän ja hyvän kokonaisuuden, sekä samalla saamme sitä prosessia eteenpäin. Sitä itse miettii enemmän joukkueen hyöty edellä, mutta toki maalejakin on hauska itse tehdä, Koivu totesi pelin jälkeen, johon päävalmentaja Jalonen toi näkökulmaa.

– Kyllä pojillakin omat paineensa ovat, vaikka eivät itse sitä asiaa niin paljon ajattelekaan. Kotikisoissa kun tulee paljon vastuuta ja ylivoima-aikaa, niin kyllä sen tietää, että pisteitä odotetaan. Ei niitä mitenkään vaadita, vaan enemmänkin vaaditaan sitä oman pelitavan toteuttamista, joilla niitä maaleja voi tulla. Nyt niitä on tullut, koska pojat ovat tehneet hyvää työtä siellä lähellä maalia, Jalonen avasi.

Päävalmentaja Jalonen olikin tyytyväinen Leijonien suoritukseen 7-1-lukemin päättyneessä ottelussa. Alun pirteä ilme sai mukaansa turhia jäähyjä, joiden jälkeen homma alkoi jälleen luistaa.

– Asenne oli alusta alkaen hyvä. Tulimme hyvällä työnteon moraalilla otteluun sisään, mutta se vähän sitten hävisi siinä, kun Ranska alkoi provosoida. Lähdimme vähän mukaan siihen touhuun ja otimme pari turhaa jäähyä. Päästimme heidät sitä kautta mukaan peliin.

– Toisessa erässä maalipaikat olivat 16-0, siihen neljä maalia ja se peli oli siinä sitten. Joukkueessa oli tekemisen meininkiä, ylivoima oli hyvä ja maalineduspelaaminen oli kohdallaan. Sitä kautta saimme tehokkuutta, Jalonen jatkoi.


Koivun ja kumppanien peli kulkee tällä hetkellä.

Tässä hetkessä

Suomi ratkaisikin Ranska-ottelun pitkälti toisessa erässä, jossa se iski neljä osumaa patonkimaan verkkoon. Löysäilyyn ei kuitenkaan ollut varaa ottelun loppupuolella.

– Tuollaisen yleisön edessä meillä ei ole edes yhtään varaa alkaa löysäillä. Kyllä me annamme kaikkemme, kun fanit ovat saapuneet katsomaan ja kun se fiilis on noin mahtava, Koivu hehkutti ja jatkoi.

– Se on hauskempi pelata, kun antaa kaikkensa ja pelaa järkevästi.

Viikonloppuna Suomella edessä ovat kovat ottelut Kanadaa ja USA:ta vastaan. Ranska-ottelu toimikin päävalmentaja Jalosen mielestä erittäin hyvänä kenraalina tulevia haasteita varten.

– Ei tästä pelistä olisi voinut saada enempää asioita irti.

Suomi onkin tällä hetkellä hyvässä lennossa niin pelillisesti kuin pisteiden osalta. Kentällä kaikki osa-alueet ovat tällä hetkellä kunnossa, eikä isoja kehityskohteita ole enää näköpiirissä. Positiivisen tilanteen allekirjoittaa myös kapteeni itse, vaikka keskittyminen on tiukasti nykyhetkessä.

– Hyvällä mallilla olemme mielestäni. Neljä voittoa, mutta toki nyt ei auta katsoa yhtään taakse tai eteenpäin. Mennään nyt pala kerrallaan ja nyt alamme pikku hiljaa valmistautua kohti Kanada-ottelua.

Perjantain ottelusta onkin tulossa yksi turnauksen alkuvaiheiden tasokkaimmista väännöistä, minkä Koivu tietää itsekin. Leijonat pyrkivät kapteenin mukaan jatkamaan hyviä suorituksia myös perjantain ottelun puolella.

– Valmistaudutaan nyt niin hyvin kuin pystytään ja pyritään olemaan niin ytimessä kuin vain voimme olla niin henkisellä kuin fyysisellä puolella. Varmasti tulee hieno kiekkoilta, mutta turha lähteä ennakoimaan mitään. Ollaan kaikki valmiita ja jatketaan tästä mihin nyt jäätiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle