Immonen ja Jokinen hyvillään onnistumisista – hyvät asiat mukaan

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Sveitsin verkkoon viisi osumaa iskenyt Suomi ei höllännyt tahtia torstain iltaottelussa, vaan joukkue latoi seitsemän osumaa Ranskan verkkoon. Alkutahdit iskenyt Leijonien kakkosketjun sentteri Jarkko Immonen oli tyytyväinen laajasti tulleisiin onnistumisiin, kun taas ykkösketjun laituri Jussi Jokinen piti Suomen suoritusta erittäin mallikkaana.

Sveitsiä vastaan jo hyvällä tasolla pelannut Suomen joukkue jatkoi siitä, mihin se jäi aiemmin jäi. Torstai-illan myöhäisottelussa varsin pirteästi turnauksen alkuvaiheilla pelannut Ranska jäikin isäntäjoukkueen pyörteen alle.

Maalinteon suhteen kahden vaisumman pelin jälkeen Suomi on saanut hanat auki oikein kunnolla, sillä kahdessa viimeisimmässä ottelussa kiekko on uponnut vastustajien verkkoon yhteensä 12 kertaa. Onnistumiset ovatkin erittäin positiivisia Suomen ykkösketjun hyökkääjän Jussi Jokisen mielestä.

– Kaksi ensimmäistä peliä olivat takkuisia sen maalinteon suhteen, mutta nyt kahdessa viimeisimmässä olemme pystyneet tekemään taas hieman enemmän niitä osumia. Tulevan viikonlopun aikana turnaus tavallaan kovenee, mutta meillä monet jätkät ovat saaneet onnistumisia, niin itseluottamus on varmasti korkealla, Jokinen tuumasi ottelun jälkeen ja jatkoi.

– Mallikas suoritus ja tästä on erittäin hyvä jatkaa.

Suomen kaikki hyökkäysketjut olivat mukana maalinteossa, mikä olikin positiivinen asia kakkosketjun sentterin Jarkko Immosen mielestä.

– Onhan se ehdottomasti hyvä, että kaikille kentille tuli onnistumisia. Ylivoimallakin saimme taas maaleja aikaan, mikä on tietenkin myös hyvä juttu, Immonen tuumasi tyytyväisenä.

Onnistumisten yhteydessä ykkösketjun laituri Jokinen sai maalihanat auki, mikä sai Kalajoelta lähtöisin olevan hyökkääjän entistä rennommalle tuulelle.

– Hyvältähän se tuntuu, kun sai parit maalit tehtyä tähän kohtaan. Nyt pelit kovenevat, niin hyvä fiilishän tässä on kaiken kaikkiaan.


Immonen löi alkutahdit Leijonien maalijuhlille.

Pois jäähyaitiosta

Suomi ei voi jäädä tuulettelemaan Ranska-voittoa liikoja, sillä turnausurakka jatkuu nopeasti perjantaina ottelulla Kanadaa vastaan. Keskittyminen ei lähtenyt harhailemaan Ranska-pelin aikana, vaan Suomi painoi mallikkaasti menemään aina loppusummeriin asti.

– Totta kai tässäkin pelissä piti huolellinen olla ja piti puolustaa omaa aluetta mahdollisimman hyvin. Kaikki kuitenkin tietävät hyvin, että mitä pitää tehdä, Immonen vakuutteli ja jatkoi.

– Tästä otamme hyvät asiat mukaan ja jatketaan huomista kohti. Kyllä se hyvän olon tunne siitä nopeasti haihtuu sitten keskittymisen alle.

Väsymyksestä homma ei jää kiinni Kanadaa vastaan. Vaikka perjantain ottelusta on tulossa kova vääntö ja fyysinen koetus, on joukkue valmis ykkösketjun laiturin Jokisen mukaan.

– Saimme aika hyvin pyöritettyä neljää kenttää, ettei kenenkään tarvinnut urakoida varmaan ihan älyttömästi. Kaikki ovat varmasti sen verran kovassa kunnossa, että olemme hyvin valmiina huomista ottelua varten ja jatkossa kanssa.

– Olemme varmasti valmiita pelaamaan ja pelataan fyysisesti hyvin Kanada-pelisä, jos sen paikka tulee. Pyritään myös käyttämään koko kentän leveyttä hyväksi. Heidän heikko kohta on juuri se ison jään pelaaminen ja viisikkopelaaminen. Ne ovat meidän vahvuuksia ja pitää pystyä käyttämään niitä hyödyksi siinä pelissä, Jokinen jatkoi.

Kanadaa vastaan vastustajan taso kovenee ja Jokisen mukaan Ranska-ottelun pienet lipsumiset on korjattava tulevaa ottelua varten.

– He kääntävät peliä todella nopeasti, jos hukkaamme kiekkoja keskialueella ja omalla siniviivalla. Tietenkin hyökkäyspäässä heillä on hurjasti yksilötaitoa ja totta kai ylivoima on heillä hyvä, kun se natsaa kohdalleen. Tässä pelissä otimme ensimmäisessä erässä vähän turhia jäähyjä ja jatkossa se onkin tärkeää, että pystymme puolustamaan jäähyttömästi ja pysymme poissa jäähyaitiosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle