Joensuu pettyi voitosta huolimatta: ”Täytyy olla parempi”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Leijonat oli torstai-iltana suvereeni isäntä, kun Suomi murjoi Ranskan lopulta jäänrakoon. Kaikille ottelu ei kuitenkaan ollut pelkkää juhlaa. Leijonien kolmosketjussa häärännyt Jesse Joensuu olikin pelin jälkeen silmiin nähden pettynyt.

Kun ei kulje, niin silloin ei kulje. Vahvasti kolmessa ensimmäisessä pelissä avanneen Jesse Joensuun peli torstai-iltana Ranskaa vastaan ei yhdestä syöttöpisteestä huolimatta sujunut miehen omien kaavailuiden mukaan. Laituri olikin pelin jälkeen kuin sitruunan syönyt.

– Noh, tämä peli on ainakin takanapäin. Tänään oli tämmöinen ottelu, vähäsanainen laituri sai sanottua tuoreeltaan kamppailun päätyttyä Jatkoajalle.

– Itse ainakin olisi pitänyt pelata paljon paremmin. Oma pelaaminen ja tekeminen tuntuivat tänään todella huonolta. Muuten kyllä pelattiin hyvin hyökkäyspäässä, pystyttiin käyttämään vastustajan heikko puolustus hyväksemme, Joensuu jatkoi pienen pohdinnan jälkeen.

Joensuun turnaus on lähtenyt muuten varsin lupaavasti liikkeelle. Fyysistä peliä esittänyt, ja välillä myös kiekollisella osaamisella väläytellyt isokokoinen laituri kertoikin olleensa ennen Ranska-peliä tyytyväinen omaan panokseensa.

– Kolme ensimmäistä peliä olivat hyviä ja pelikin tuntui hyvältä. Tänään tuli sitten heikompi peli. Omat virheet erityisesti kiekollisena harmittavat.

Edes joukkueen selkeä voitto ei käynyt hyökkääjälle minkään tason tekosyyksi.

– Pääasia on tietenkin joukkueena tekemiset, joten ihan hirveätä hätää ei tässä ole. Täytyy kuitenkin muistaa, ettei tämmöisissäkään peleissä, missä ottelu on jo selvä, voi pelata näin huonosti.


Jesse Joensuu pettyi omaan tekemiseensä Ranska-pelissä.

Katseet jo Kanada-pelissä

Kauan ei ehdi Leijonat huilia Ranska-pelin jälkeen, sillä pelit jatkuvat jo alle vuorokauden sisällä. Joensuu käänsikin katseensa jo seuraavan päivän tosikoitokseen. Kanada-pelissä Leijonien nykyvire testataan ensimmäisen kerran kunnolla.

– Ei tämän kaltaisen pelin jälkeen ole kovin vaikea kääntää jo katseita ja ajatusta sinne. Huomenna tulee fyysinen peli. Meidän pitää olla nopeampia ja parempia. Kiekollisen pelin kautta pakotetaan Kanada rikkomaan.

Millainen Joensuu nähdään perjantai-illan loppuunmyydyllä areenalla?

– Varmasti nälkäinen ja energinen. Haluan itse tuoda erityisesti lisää karvaamista ja taklausvoimaa. Pitää peliä enemmän myös vastustajan päässä, hyökkääjä lopetti päättäväisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle