Sbisa: ”Todella turhauttavaa”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Sveitsi oli lähellä suurmaihin kuuluvan Kanadan yllättämistä keskiviikon myöhäisottelussa. Kokeneen kisamaan ruutini nousi kuitenkin lopulta liian kovaksi. Sveitsiläisten lupaavimpiin kiekollisiin puolustajiin kuuluva Luca Sbisa olikin pelin jälkeen turhautunut mies.

Turhautuneisuus paistoi läpi myöhään keskiviikkoiltana sveitsiläisten tunnelmista. Tiukka taistelu lajin suurmaata vastaan jätti jälleen käteen vain mustapekka-kortin, kun Kanada käänsi tasaisen pelin itselleen.

Joukkueen kärkipuolustajien joukkoon viimeistään näissä kisoissa noussut, Anaheim Ducksia edustava Luca Sbisa, harmitteli pelin jälkeen hukattuja paikkoja ja jälkimmäisten erien alkuja.

– Sama tarina toistui jälleen – olemme todella lähellä huippumaita, mutta emme tunnu millään keinoa kääntää näitä pelejä voitoiksi. Tänään hävisimme pelin toisen ja kolmannen erän alussa, sillä emme olleet riittävän valmiita, kun kiekko ensimmäisen kerran tippui jäähän. Kanada hyödynsi sen armottomasti, Sbisa kertasi pelin jälkeen.

– Tasainen peli, missä meillä oli omat paikkamme. Ensimmäinen erä oli vahva, ja lähes dominoimme tapahtumia. Kanadan tasoiselle joukkueelle ei voi kuitenkaan antaa montaa paikkaa, sillä omissa soi nopeasti, puolustaja jatkoi.

Puolustuksellisesti Kanadan taitavat hyökkääjät toivat Sveitsille melkoisen haasteen. Sbisa antoi kuitenkin joukkueensa alakerralle hyvät arvostelut illan suorituksesta.

– Mielestäni pelasimme puolustuksellisesti vahvan kamppailun. Kanada ei montaa paikkaa parhaalta sektorilta saanut tänään aikaiseksi. On siinäkin mielessä todella turhauttavaa hävitä peli tällaisten esitysten päätteeksi.


Luca Sbisan ja kumppanieden taistelu omassa päässä valui hukkaan, kun Kanada käänsi pelin päätöserässä itselleen.

Iso tila paremmin käyttöön

Tällä kaudella NHL:ssä 80 peliä pelannut, ja lopullisen läpimurron tehnyt sveitsiläinen on muuten ollut tyytyväinen joukkueensa ja omaan alkuun. Oma peli on muutaman vuoden tauon jälkeen lähtenyt rullaamaan myös isossa kaukalossa.

– Oma peli ei ole tuntunut yhtään hullummalta. Meno maistuu koko ajan paremmalta ja paremmalta, joten kehityssuunta on oikea. Voisin pitää kiekkoa ja luistella vielä enemmän isolla jäällä. En ole vielä tottunut tähän – isolla jäällä pitää pystyä pitämään enemmän pelivälinettä hallussa ja käyttämään pitempi aika hyväkseen.

Oma rooli maajoukkueessa on Ducksissa kuluneella kaudella tehot 5+19 nakuttaneelle puolustajalle selkeä. Ailahtelevaisten avauspelien jälkeen Sbisa onkin löytänyt hieman tuttua peliään. Sveitsiläinen haluaa nähdä itseltään vielä enemmän myös maajoukkuepaita päällä.

– Haluan tuoda myös hieman johtajuutta ja kiekollista taitoa mukaan ryhmäämme. Olen pelannut jo nuoresta iästäni monella eri tasolla, joten yritän käyttää sitä paremmin hyväkseni. Haluan pelata tasaisesti joka alueella, olla varma puolustuksessa ja auttaa kiekollisesti myös hyökkäyspeliä.

”Kaikki omissa käsissä”

Kahdesta tiukasta tappiosta huolimatta Sveitsin tilanne turnausta silmällä pitäen on varsin hyvä. Sbisa tiedostikin tulevien pelin merkityksen.

– Oli hyvä voittaa kaksi ensimmäistä peliä Kazakstania ja Valko-Venäjää vastaan. Mikäli haluamme kuitenkin päästä jatkoon, pitää isojenkin maiden kaatua. Kanadaa vastaan oli hyvä sauma saada ensimmäinen päänahka. Tällä hetkellä olemme lähellä, muttemme tarpeeksi lähellä.

– Meillä on kuitenkin vielä hyvät saumat päästä jatkoon. Tarvitsemme lopuista peleistä kaksi tai kolme voittoa, mutta olemme siihen myös valmiita. Emme ole vielä saavuttaneet mitään, mutta tunnen, että olemme oikealla polulla.

Kohdattuaan Suomen ja Kanadan kahden päivän sisään, on sveitsiläisillä edessään ansaittu kahden päivän loma. Sen jälkeen alkaakin armoton viimeinen kolmen pelin rypistys.

– Kaikki on meidän omissa käsissä. Tässäkin ottelussa olisimme pystyneet voittamaan Kanadan. Täten pystymme voittamaan myös kenet tahansa muunkin joukkueen, Sbisa valoi uskoa haastattelun lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle