Jordan Eberle – nousu suureen rooliin

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Sveitsiä vastaan Kanadan kahdessa maalissa mukana hääräämässä ollut Edmonton Oilersin hyökkääjä Jordan Eberle on noussut yhdeksi MM-turnauksen kärkihahmoista. Hanakasti irtokiekoille menevä laitahyökkääjä oli jälleen vaikea pideltävä vastustajajoukkueen puolustukselle.

Edmonton Oilersin tämä kauden paras pistemies Jordan Eberle, 21, hyppäsi Kanadan maajoukkueen kelkkaan Suomen ja Ruotsin isännöimiin MM-kisoihin, joissa laitahyökkääjä on saanut paljon asioita aikaiseksi.

Ottelu ottelulta entistä vaarallisemmaksi vastustajien näkökulmasta mennyt Eberle on pelaajaprofiililtaan monipuolinen tapaus. Hyvin luisteleva, näppärästi kiekkoa käsittelevä ja hanakasti maalipaikoille ajava laituri on noussut Kanadan parhaiden pistemiesten joukkoon MM-turnauksessa.

– Oma pelini on mennyt eteenpäin turnauksen aikana, ja se on ollut tavallaan myös tavoitteeni koko ajan, Eberle tuumasi ottelun jälkeen ja jatkoi:

– Samalla tavalla se menee kaikkien asioiden kanssa. NHL:ssä pitää kehittyä koko ajan, kun olet päivä päivältä iäkkäämpi. Tällaisessa turnauksessa se kehittyminen on kuin pienoiskoossa. Tähän mennessä kaikki on mennyt hyvin sen suhteen.

Lisää hyviä otteita Eberlen kohdalla oli luvassa Sveitsi-ottelussa, jossa laituri oli mukana niin Kanadan ensimmäisessä kuin toisessa maalissa. Tiukassa väännössä Eberlen ja kumppanien oli yksinkertaistettava pelaamistaan varsinkin hyökkäyspäässä, jotta joukkue sai luotua laadukkaampia tekopaikkoja.

– Piti yrittää maalintekoa vähän yksinkertaisemmalla tavalla, sillä Sveitsi ei antanut paikkoja erikoisemmille kuvioille. Yritimme saada vain kiekkoa maalille ja jatkotilanteissa pyrimme olemaan terävinä.


Jordan Eberle taituroi Kanadan toisen maalin Sveitsin verkkoon.

Tukea katsomoon kovaa ottelua varten

Kanadan toinen maali syntyi Eberlen mailasta, kun laituri oli harhauttanut koko Sveitsin puolustuksen mutkalle ja pistänyt terävän rystylaukauksensa verkon perukoille. Joukkueessa Eberlen taituroinnit saivatkin kovasti arvostusta.

– Hän on tehnyt paljon isoja maaleja NHL:ssä viime vuosien aikana ja varsinkin todellisia maalikooste-osumia. Häntä on hauska katsoa, tuumasi Kanadan nelosketjun hyökkääjä Andrew Ladd TSN:lle.

Eberle itse pitää vaahteralehtien joukkueesta, jossa yhteispeli on luistanut varsinkin kahden muun nuoren hyökkääjän John Tavaresin ja Jeff Skinnerin kanssa viimeisimmissä otteluissa.

– Tässä joukkueessa on erittäin helppo pelata kenen tahansa kanssa, sillä kaikilla on niin paljon taitoa täällä. Meillä on tällä hetkellä kemiat hyvin hallussa nykyisen ketjumme kanssa ja haluamme jatkaa samalla tavalla myös jatkossa.

Kanadan joukkue saa piakkoin vieraita Pohjois-Amerikasta, kun joukkuejäsenien perheet tai tuttavat saapuvat Helsinkiin seuraamaan kisoja. Eberlelle perheen saaminen paikalle onkin mukava uutinen.

– Vanhempani tulevat paikalle ja he ovat varsin pian täällä. Se on hienoa.

Perheen valvovan silmän alla on ensimmäisenä Kanadan ja Suomen välinen kohtaaminen, jossa vaahteralehtien on oltava valmiina pelaamaan heti ottelun alusta asti.

– Pystyimme parantamaan otteitamme toisessa ja kolmannessa erässä tässä ottelussa, mutta seuraava vastus Suomi on vaikea pala. Meidän täytyy pelata entistä paremmin siinä kohtaamisessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle