Getzlaf tykitti ratkaisun

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Paljon otsikoissa MM-kisojen aikana ollut Ryan Getzlaf johdatti joukkonsa voittoon tiukan Sveitsi-ottelun päätteeksi. Kanadan kapteenina turnauksessa toimiva 26-vuotias keskushyökkääjä teki ison palveluksen joukkueelleen ammuttuaan ratkaisuosuman Sveitsin verkkoon ottelun kolmannessa erässä.

Turnauksessa kaksi voittoa ja yhden jatkoaikatappion kärsinyt Kanada sai vastaansa erittäin pirteästi MM-kisoissa esiintyneen Sveitsin, joka laittoi vaahteralehdet koville keskiviikon myöhäisottelussa. Kanadan joukkueen kapteeni Ryan Getzlaf olikin tietoinen siitä, että joukkue ei pääsisi helpolla kyseisessä ottelussa.

– Tiesin heti kiekon pudotessa, että tulisi olemaan kova peli meille. Sveitsi on mennyt paljon eteenpäin viime vuosien aikana ja saimme todeta sen tässä ottelussa, Getzlaf sanoi.

Kanada joutuikin ottelussa muutaman kerran takaa-ajoasemaan, mutta vaahteralehdet löysivät lopulta tien voittoon. Vaikeuksien kautta tullut täysi pistepotti maistuikin Getzlafille toden teolla.

– Tämä oli aika outo matsi. Meidän ylivoimamme ei toiminut ja se tavallaan oli iso momentumin kääntäjä. Turhauduin yhtä lailla kuin kuka tahansa muu, mutta teimme hienoa työtä noustuamme takaisin peliin mukaan. Löysimme sitten tien voittoon.

Ottelun ratkaisusta vastasikin Getzlaf itse, kun kapteenin maila heilahti maalin arvoisesti ajassa 48.02. Tilanteessa mukana ollut Jamie Benn jäi Sveitsin puolustajan taakse ja kapteeni päätti tehdä oman ratkaisunsa.

– Luistelin koko kentän läpi ja siinä tilanteessa oli mukana meiltä minä ja Benn. Vaihtoaitiosta tuli yksi heidän kaveri tilanteeseen ja en tiedä oliko se huono vaihto vai mikä, mutta näin, että nyt pitää ampua. Jos Benn olisi ollut kunnolla vapaana, niin en varmaan olisi ampunut, Getzlaf hymyili medialle.

– Tuo ottelu oli täynnä tunnetta ja koska aiemmin kaikki ei ole mennyt täysin putkeen, niin oli mukava iskeä se osuma.


Getzlaf sai aihetta hymyyn joukkueen voiton ja henkilökohtaisen onnistumisen myötä.

Kohu takana

Kanada on pelannut varsin kohtuullisella tasolla läpi turnauksen ajan, vaikka se kärsikin jatkoaikatappion tiukan ottelun jälkeen USA:lle. Myös kapteenin mielestä joukkue on pystynyt petraamaan otteitaan ottelu ottelulta.

– Turnauksen edetessä pitää pystyä vain menemään eteenpäin. Sama se on kaikkien turnauksien kohdalla, oli kyseessä sitten olympialaiset tai mikä tahansa muu turnaus.

Vaahteralehtien suurin kehityskohde on löytynyt puolustuspäästä, jossa Kanada on pystynyt tiivistämään rivejään.

– Olemme parantaneet otteitamme varsinkin oman maalimme edessä. Emme anna enää irtokiekkoja niin paljoa. Meillä on hyvä maalivahti, joka ottaa hyvin kiinni ensimmäiset kudit, joten meidän pitää vain huolehtia siitä, että emme anna mahdollisuuksia maalin edustalla.

Paljon otsikoissa viime aikoina Helsingin yöelämävierailun myötä ollut Getzlaf on tyytyväinen siihen, että erilaisia vaihteita sisältänyt kohu on jo pikku hiljaa ohitettu.

– Hyvä, että se asia on nyt takana ja olen aina keskittynyt pelkästään jääkiekkoon, tuumasi Getzlaf, joka monesta muusta joukkuetoveristaan poiketen ei saa perhettänsä paikalle Helsinkiin.

– Minulle ei tule ketään, mutta täällä on mukana yksi kaverini. Vaimoni oli sairas ja hänen täytyi lähteä kotiin. Hän oli saapunut jo tänne, mutta meille on tulossa lapsi ja hän tunsi olonsa kipeäksi, joten hän lähti kotiin.

Getzlaf ja Kanadan joukot valmistautuvat seuraavaksi Suomen kohtaamiseen, joka on edessä perjantaina. Helsingin lohkon kärkisijoilla olevien joukkueiden kohtaaminen onkin ennakolta nousemassa yhdeksi turnauksen parhaimmaksi otteluksi.

– Se Suomi-ottelu on toinen iso testi meille. Tämä mennyt taas oli tavallaan hyvää valmistautumista sitä varten. Torstaina hieman levätään ja käännetään katseet kohti perjantaita ja sitä ottelua.

» Lähetä palautetta toimitukselle