Michal Handzus hakee vielä parasta virettään

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Viime kesänä Los Angeles Kingistä naapuriseura San Jose Sharksiin matkannut kokenut slovakkihyökkääjä Michal Handzus matkusti raskaan kauden ja loukkaantumisen saattelemana kisoihin. Paras henkilökohtainen taso ei ole vielä löytynyt. Joukkueena Slovakialla on vielä paljon petraamisen varaa tulevia otteluita ajatellen.

Neljän Los Angeles Kingseissä vietetyn kauden jälkeen paikallisvastustajan San Jose Sharksin riveihin siirtynyt 35-vuotias Michal Handzus hyppäsi Slovakian kelkkaan heti sen jälkeen, kun sentteri oli selvittänyt monet lääkärintarkastukset Pohjois-Amerikan puolella.

Päätös kisoihin tulemisesta ei ollut kuitenkaan helppo, mutta monet positiiviset tekijät maajoukkueen suhteen painoivat vaakakuppia kisoihin lähtemisen suuntaan.

– Ei ollut helppo päätös, sillä pelasin kauden lopussa loukkaantuneena. Sanoin kyllä, että tulen kisoihin, jos vain pystyn. Täällä maajoukkueessa pelaaminen on ollut aina hauskaa ja täällä on mukavia kavereita, minkä myötä joukkueeseen oli helppo liittyä, tuumasi Handzus Jatkoajalle.

Ensimmäiset ottelut maajoukkueen mukana eivät ole olleet helpoimpia mahdollisia. Vielä loukkaantumistaan paranteleva Handzus ei olekaan tyytyväinen omaan suorittamiseensa kahden pelatun ottelun jälkeen.

– En pelannut yhtään hyvin ja olin varmaan huonoimpia pelaajia varmaan koko meidän joukkueessamme tässä ottelussa. Pakko parantaa tästä, kokenut sentteri linjasi.

– Tämä peli sujui vähän samoissa merkeissä kuin ensimmäinen. Pelini ei tuntunut oikein hyvältä tässäkään pelissä.


Handzus hakee vielä parasta virettään Slovakian paidassa.

Hyvä yhdistelmä

Slovakian turnaus on lähtenyt vaihtelevasti liikkeelle. Muutamia hyviä suorituksia on seurannut heikompien esitysten sarja. Handzus kaipaakin tasaisuuden lisäksi joukkueelta parempaa kokonaisvaltaista pelaamista ja erityisesti oman pelitavan parempaa noudattamista.

– Puolustuspelaamisen suhteen on pakko petrata, ja tietenkin myös kokonaisvaltaisessa pelaamisessa. Emme pystyneet noudattamaan systeemeitämme Kazakstan-pelissä, emmekä luistelleet niin hyvin kuin olisimme voineet.

Joukkueeseen Handzus pyrkii tuomaan ennen kaikkea kokemusta ja tasapainoista kahden suunnan pelaamista. Slovakian joukkueessa on kokeneen sentterin mielestä mukava yhdistelmä vanhemman kaarin edustajia ja nuoremman sukupuolen kiitureita.

– Tietenkin pyrin tuomaan kokemusta ennen kaikkea ja mahdollisimman paljon asioita, joiden kautta voin auttaa joukkuettani, Handzus valotti omaa rooliaan.

– Joukkueessa on sopivan verran kokeneita ja nopeita nuoria pelaajia. Se on erittäin hyvä yhdistelmä ja pidän tästä joukkueesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle