Radivojevic riemuitsi Slovakian uudesta alusta

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Slovakia sai myöhään maanantai-iltana turnaukseen kuin uuden alun, kun joukkue nappasi elintärkeän voiton USA:sta. Joukkueen pirteimpään osastoon läpi kamppailun kuulunut Branko Radivojevic oli pelin jälkeen silmiin nähden helpottunut.

Uusi mahdollisuus. Se oli Slovakian teemana maanantain huipputärkeässä kamppailussa, kun joukkue nappasi turnauksen avauspisteet komealla USA-voitolla. Joukkueen sankareihin komean maalin myötä noussut Branko Radivojevic puhkuikin pelin jälkeen tyytyväisyyttä.

– Olin itse hyvin hermostunut ennen peliä, koska pistetilimme näytti yhä pyöreää nollaa. Toisaalta taas USA oli kaikkien ennakkoarvioiden mukaan meitä parempi. Tulimme ottelun alkuun vauhdilla ja sillä asenteella, ettei meillä ole tässä pelissä mitään hävittävää, hyökkääjä pohti kahden avaustappion tuomaa vaikutusta peliin.

Slovakia sai varsinkin ottelun alkuun vahvan tekemisen meiningin. USA olikin heti ensimmäisillä minuuteilla pahoissa vaikeuksissa, kun nopeat slovakit käänsivät hyökkäyksiä suoraviivaisesti ja tappavan tehokkaasti keskialueelta.

– Pelasimme vahvan avauserän ja olimme siinä selvästi parempia. He nostivat pelaamistaan ja veivät puolestaan kaksi seuraavaa erää. Pelasimme kuitenkin kokonaisuutena hyvän ja tasaisen puolustuskamppailun, minkä ansioista saimmekin todella tärkeät kolme pistettä.

Radivojevic oli suuressa roolissa joukkueen pirteässä avauserässä. Miehen tekemä toinen maali oli malliesimerkki täydellisestä vastahyökkäyksen toteutuksesta. Omista lähdettiin nopeasti ja suoraviivaisesti. Kun hyökkäys päättyi vielä lähes täydelliseen laukaukseen yläriman alapuolelle, meni maali heittämällä turnauksen hienoimpien osumien joukkoon.

– Se oli erinomainen syöttö Tomes Kopeckyltä meidän omalla alueellamme. Pääsimme siitä 2-1-hyökkäykseen. En pystynyt syöttämään, joten lauoin. Ja sinnehän se meni, minne pitikin, tällä kaudella KHL:ää Atlant Mytishchissa edustanut mies kertaili vaatimattomaan tyyliin.


Työteliäs Branko Radivojevic oli Slovakian sankareita tärkeässä USA-voitossa.

”Handzus iso apu joukkueeseemme”

Slovakia sai turnauksen kolmanteen otteluun tärkeän lisän hyökkäykseen, kun NHL-tähti Michal Handzus pelasi turnauksen avausottelunsa. Pienistä vammoista kärsinyt sentteri muodosti joukkueen ykkösnyrkin Radivojevicin sekä Kopeckyn kanssa. Miehen panoksesta ei erikseen tarvinnut pyytää analyysiä.

– Hän on iso apu joukkueeseemme. Kokenut NHL-pelaaja, joka tuo joukkueeseemme hyökkäyksen lisäksi vahvaa aloitusvoimaa sekä puolustuspään osaamista. Iso lisä meidän joukkueeseemme, Radivojevic hehkutti.

Joukkueen ykkösketjun peli olikin tason ailahtelusta huolimatta selvästi pelipäällä ja loi Slovakian parhaimmat paikat toisessa ja kolmannessa erässä. Kolmikko tuntuikin täydentävän toisiaan erinomaisesti.

– Kieltämättä meno tuntui heti hyvältä. Toivottavasti pystymme jatkamaan kehitystä koko turnausta silmällä pitäen.

Kysyttäessä omaa alkua turnaukseen, joutui myös fyysinen hyökkääjä pohtimaan hieman. Tyydyttävän arvosanan itselleen antanut hyökkääjä nosti kuitenkin kliseisesti joukkuepelaamisen omalle tekemiselle tärkeimpänä seikkana.

– Olemme pelanneet mielestäni joukkueena hyvin. Suomea vastaan meillä oli omat paikkamme, mutta emme vain saaneet tilanteista sisään. Kun joukkueena pelaaminen sujuu, tekee se myös yksilöiden tekemisestä helpompaa.

Neljään päivään kolme kovaa kamppailua raatanut Slovakia viettää tiistaina vapaapäivää. Se tuleekin tällä kaudella KHL:ssä tehot 7+20 iskeneen hyökkääjän mukaan tarpeeseen.

– Tulevat pelit ovat meidän omia pudotuspelejämme jo. Otamme tiistaina kunnon treenit alle, lepäämme ja valmistaudumme hyvään peliin Kazakstania vastaan, tyytyväinen mies lopetti.

» Lähetä palautetta toimitukselle