Jamie Benn herkutteli ranskalaisilla

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kanadan yhtenä tehopelaajana Ranskalta otetussa 7-2-voitossa toimi Dallas Starsin 22-vuotias hyökkääjä Jamie Benn, joka pääsi kasvattamaan turnauksen pistepottiaan kolmella lisäpisteellä. Benn olikin tyytyväinen uuden ketjunsa yhteispeliin Ranska-ottelussa.

Lauantain USA-tappion jälkeen Kanada pyrki palaamaan jälleen oikealle raiteelle, kun vastaan asettui maanantain iltapäiväottelussa Ranska. Heti ottelun alkuun onnistumisia saanut Kanada vyöryi lopulta 7-2-voittoon ja samalla USA-ottelun pettymys jäi menneeksi murheeksi.

– Saimme hyvän alun tähän otteluun ja olimme heti alussa valmiita pelaamaan. Hyvää alkua tarvitsimme raskaan USA-tappion jälkeen ja alun onnistumisilla pystyimme jättämään sen ottelun pettymyksen taaksemme, totesi Kanadan kolmosketjun laitahyökkääjä Jamie Benn Ranska-voitosta.

Heti turnauksen alussa varsin pirteästi pelannut Benn oli tyytyväinen myös omaan pelaamiseensa ja turnauksen sisällä koko joukkueen ja Bennin henkilökohtainen tavoite täyttyi Ranska-ottelussa.

– Sitä haluaa mennä jokaisessa ottelussa myös henkilökohtaisesti eteenpäin ja onnistuin mielestäni siinä hyvin tässä pelissä. Samalla otimme harppauksia kohti parempaa joukkueemme kanssa, mikä oli myös hienoa.

Benn tykitti Kanadalle voittomaaliksi jääneen 3-0-osuman, sekä hieman jo selkärankaa katkaisseen 4-0-maalin. Nopeasti ottelun jälkeen osumat eivät olleet vielä tarkasti muistissa, mutta muistelun yhteydessä Benn sai kehua hyvää työtä tehneitä ketjukavereitaan Patrick Sharpia ja Ryan Nugent-Hopkinsia.

– Jos muistaisin ne osumat, heitti Benn, joka muistelun jälkeen jatkoi.

– Ensimmäisessä maalissa Sharp antoi minulle erittäin hyvän syötön ja pystyin tiukalla rannelaukauksella iskemään kiekon verkkoon. Toisessa [Ryan] Getzlaf ja [Corey] Perry tekivät hyvää työtä ja sain kiekon hyvälle maalintekosektorille. Sain pistää kiekon helposti sisään.


Bennin iltapäivä ranskalaisten kanssa oli maukas.

Heti kemiaa ketjukavereiden kanssa

Ranska-otteluun kasattu Bennin, Sharpin ja Nugent-Hopkinsin ketju olikin erittäin toimiva yhdistelmä ja ketjun sisällä kemiat alkoivat nopeasti löytyä.

– Sharp ja Nugent-Hopkins ovat kovia pelaajia ja he ovat täällä syystä. He ovat erittäin taitavia ja löysimme yhteisen sävelen varsin nopeasti.

Kanada lähti Ranska-otteluun suurena ennakkosuosikkina, ja pelin revettyä Kanadan eduksi, oli vaahteralehdillä haastetta keskittyä laadukkaaseen tekemiseen. Otteet eivät kuitenkaan ailahdelleet, mihin Benn oli tyytyväinen.

– Tällaisessa pelissä pitää pysyä keskittyneenä koko ottelun ajan ja pelata oikealla tavalla. Halusimme pelata omaa peliämme ja mielestäni teimme niin, saimme sitä kautta ison voiton.

Dallas Starsissa Bennin oma kausi oli onnistunut, mutta joukkueen suhteen pettymys oli iso. 71 ottelussa 63 (26+37) tehopistettä iskeneelle hyökkääjälle MM-kisamatka oli hieno mahdollisuus.

– NHL-kausi oli täynnä ylä- ja alamäkiä niin itselläni kuin joukkueena. Yritimme läpi kauden kovasti ja totta kai oli raskasta, kun emme päässeet pudotuspeleihin. Joukkueemme on kuitenkin hyvässä myötätuulessa ja tulevaisuus näyttää erittäin hyvältä. Ensi kaudelle jäi ehdottomasti paljon nälkää.

– Oli hienoa saada mahdollisuus tulla kisoihin ja totta kai on hienoa päästä edustamaan kotimaatansa. Täällä on ollut mukavaa ja MM-kisat ovat kokonaisuudessaan hieno turnaus. Innoissani olin tänne pääsemisestä.

Tulevissa otteluissa Kanadan haasteena on kehittää omaa peliä ottelusta toiseen. Joukkueessa on hyvä yhteishenki Bennin omien sanojen mukaan, mikä auttaa MM-kisojen rupeamassa.

– Pyrimme kehittymään joukkueena ja yhtenäistymään hetki hetkeltä enemmän ja enemmän. Meillä on hyvää kemiaa joukkueessamme ja siellä on paljon hienoja persoonia, mikä auttaa siinä, että voit pelata hyvien kavereidesi kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle