Petri Kontiola: ”Turha stressata”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Suomen nelosketjun keskushyökkääjä Petri Kontiola oli tyytyväinen Slovakia-ottelun pisteisiin, vaikka parannettavaa jäi niin joukkueelle kuin Kontiolalle itselleen useammalla osa-alueella. 27-vuotias hyökkääjä ei halunnut kuitenkaan murehtia liikaa asioita, vaan kuvioiden hiomisen kautta asiat petraantuvat varmasti.

Tiensä Suomen joukkueeseen kevään MM-kisoihin selvittänyt Petri Kontiola oli tyytyväinen Slovakia-ottelun tulokselliseen ulosantiin, mutta tietyt asiat kaipaavat parannusta. Kontiola ei halua lähteä murehtimaan liikaa asioita, vaan monet asiat menevät eteenpäin ajan kanssa.

– Maalivahtimme oli taas hyvä ja puolustuspeli toimi, mutta maalit vähän uupuivat. Ei sekään niin haittaa, kun voitimme kuitenkin, sehän se tässä tärkeintä on. Paikkojakin oli taas, ei ehkä niin paljon ensimmäisessä, mutta oli kumminkin. Ei tässä tarvitse stressata niiden asioiden kanssa, voitto tuli ja siinä se, Kontiola paukutti.

Nelosketjun keskushyökkääjän paikalta kisoihin lähtenyt Kontiola sai perjantain Valko-Venäjä-otteluun verrattuna selvästi enemmän peliaikaa, mihin Kontiola olikin tyytyväinen. Omat suoritukset kaipaavat joukkueen kanssa vielä petrausta.

– Onhan se aina mukavaa päästä pelaamaan enemmän, mutta pitäisi itse saada jotain aikaiseksikin vielä, muun muassa ylivoimalla kokeilemaan päässyt sentteri tokaisi.

Kontiola liittyi aikaisessa vaiheessa Suomen maajoukkueleiritykselle mukaan ja lopulta matka jatkui aina MM-kisoihin asti. Tekemisen meininki onkin ollut kunnossa niin MM-kisoja edeltäneissä harjoitusotteluissa kuin myös itse turnauksessa.

– Koko ajan on hyvältä vaikuttanut touhu täällä. Tosi kova kamppailu oli päästä tähän joukkueeseen ja monta hyvää kaveria jäi ulkopuolelle. Hyvä meininki on ja tästä vain eteenpäin, viitoitti Kontiola.


Kontiola pääsi kokeilemaan myös ylivoimalla Slovakia-ottelussa.

Oikeaa rentoutta etsimässä

Slovakiaa vastaan Suomi lähti iskemään vastustajajoukkueen isokokoiseen puolustukseen suunnitellusti ja hyvän liikkeen kautta. Kapealla puolustuksella ottelussa pelanneen Slovakian puolustajat alkoivatkin loppua kohden väsyä, minkä huomasi myös Kontiola itse.

– Heillä oli isoja puolustajia ja viesti oli se, että pyrittiin pelaamaan kiekkoa heidän taakse ja kyllä ne isokokoiset pakit siitä puutuvat. Vähän se siltä vaikuttikin, kun pelasimme sillä taktiikalla ja joutuivat sitten pyörimään ja hyörimään siellä.

– En tiedä monellako pakkiparilla pelasivat, mutta vähän kovia minuutteja osa joutui pelaamaan ja ehkä vähän väsyivät sitten siinä yhteydessä.

Väsymisen yhteydessä Suomi sai ylivoimaa, joka ei kuitenkaan rullannut toivotulla tavalla. Sama ongelma oli päällä myös Valko-Venäjää vastaan ja tulevaisuudessa sille osa-alueelle onkin saatava parannusta. Kontiola muistutti kuitenkin voittojen tärkeydestä ongelmaosa-alueiden rinnalla.

– Ylivoima vähän tökkii tällä hetkellä, mutta kyllä sekin ajan kanssa korjaantuu. Ei tässä mielestäni tarvitse huolestua mistään, olemme kuitenkin voittaneet kaksi peliä ja sehän se tässä on ollut se jutun juoni koko ajan.

– Eivätköhän ne maalit tule sieltä, kun vain oikea rentous löytyy, sentteri jatkoi.

Seuraavana vastustajana Suomella on Sveitsi, joka on Slovakiaan verrattuna selvästi aggressiivisemmin karvaava joukkue. Aiemmin Suomella on ollut hankalaa juuri kovasti karvaavien joukkueiden kanssa, mutta Kontiolan mielestä juonikuvio on tulevassa ottelussa selvä.

– Jos karvaavat kovasti, niin sitten mennään päästä päähän koko ajan. Siinä tapauksessa se on sitten semmoista, analysoi Kontiola tulevaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle