Lasse Kukkonen – perusluudan vahva alku

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kaksi peliä takana ja omiin nolla maalia. Jos Suomen hyökkäys hakee vielä itseään, on puolustus ollut erinomaisella tasolla. Leijonien luottopuolustaja Lasse Kukkonen olikin pelin jälkeen tyytyväisellä päällä.

Tasaista suorittamista ja yksinkertaista peliä. Leijonien puolustuksen ja Lasse Kukkosen turnaus on lähtenyt erinomaisesti liikkeelle. Omiin onkin mennyt pyöreä nolla osumaa.

– Hyvä merkki joukkueen sitoutumisesta. Meillä on myös heittää aika jäätäjä maalivahtikaksikko, joka tuntuu saavan kaiken kiinni. Se on hyvä tilanne, sen varaan pystyy rakentamaan myös paljon hyvää lopputurnausta silmällä pitäen.

– Kaksi peliä, josta kaksi voittoa. Eli siis turnaus on lähtenyt suunnitelman mukaisesti liikkeelle, puolustaja kiteytti kaksi tiukkaa peliä yhteen.

Helpolla ei voitto irronnut sunnuntain päiväpelistä Slovakiaa vastaan. Puolustaja myönsikin vastustajan liukkaiden hyökkääjien tuoneen ajoittain vaikeuksia suomalaispuolustukselle.

– Slovakialla on monta nopeaa ja taitavaa hyökkääjää, jotka tykkäävät kääntää peliä nopeasti ylöspäin. Siinä mielessä annettiin monesti liian helposti kiekkoa pois, josta he pääsivät kääntämään vaarallisesti meidän päätyymme. Tuntui, että he hyökkäsivät todella suoraviivaisesti ja vauhdilla.
Mielestäni selvittiin siitä kuitenkin kohtuullisen hyvin.

– Hyökkääjät tekivät hyvin duunia takakarvauksen kanssa, joten keskialue tuntui olevan hyvin tukossa läpi pelin.
Vastustaja joutui sitä kautta pyörimän aika paljon lähinnä pelin ulkopuolella, tällä kaudella Metallurg Magnitogorskissa KHL:ää pelannut puolustaja jakoi kiitosta.


Lasse Kukkonen ja Suomen puolustus on selvinnyt tähän asti ilman takaiskuja.

Maalivahtipelistä turvaa

Yksi merkillepantava seikka oli se, ettei Slovakia tuntunut saavan päätöserässä edes kunnon loppukiriä aikaiseksi. Päätöserän parhaat paikat loikin Suomi.

– Pelattiin todella hyvin siinä ja saatiin rytmitys hyvin kuntoon. Liikuteltiin kiekkoa fiksusti ja pysyttiin kiekossa koko ajan. Saatiin pitkiä hyökkäyksiä niiden päätyyn, mitkä väsyttivät heidän pelaamistaan. Kunhan ollaan vielä jatkossakin kärsivällisiä, on tämä hyvä alku turnaukselle.

Kaksi peliä ja kaksi nollapeli sankaria. Suomen maalivahtitilanne onkin herkullinen avauspelien jälkeen. Sekä Kari Lehtonen että Petri Vehanen aloittivatkin urakkansa vähintään odotetun vahvasti. Kukkonen myönsi sen helpottavan myös puolustajan tekemistä kentällä.

– Se helpottaa ja antaa rohkeutta puolustajille ja koko viisikolle. Antaa pohjan pelata rohkeasti ja tiiviisti. Siinä on siinä mielessä hyvä paikka pelata, jo maajoukkueenkin mukana kokenut puolustaja pohti.

Myös oma rooli on löytynyt siniviivalta helposti. Kun joukkue saa hyviä tuloksia, tuntuu myös oma pelaaminen hyvältä.

– Hyvältä on tuntunut, on menty sillä suunnitelmalla, mikä on sovittu. Uskon, että joka pelaaja on sen johdosta tyytyväinen myös omaan tekemiseensä. Saan pelata juuri niillä omilla vahvuuksillani, joten ihan hyvä tilanne on. Paljon alivoimaa ja niitä energiavaihtoja.

Leijonien turnaus jatkuu seuraavaksi tiistaina ottelulla Sveitsiä vastaan. Vaikka Leijonien maalinteko ja ylivoimapeli onkin ollut heikkoa, näki Kukkonen tilanteen tulevaa silmällä pitäen hyvänä.

– Mennään hyvässä rytmissä. Paikkoja tulee, ja porukka on hyvin sitoutunutta. Nyt palautellaan ja käännetään hiljalleen katseet seuraavaan peliin, puolustaja päätti luottavaisena.

» Lähetä palautetta toimitukselle