Ossi Väänänen – viilauksen varaa

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Suomen puolustuksen isäntähahmo Ossi Väänänen oli moneen asiaan tyytyväinen niukan Slovakia-voiton jälkeen, mutta tietyt osa-alueet vaativat tulevaisuudessa selvää parannusta. Väänänen muistutti myös siitä, että kahdessa pelissä Suomen haasteena on ollut pelata kuumia maalivahteja vastaan.

Suomen ja Slovakian välinen sunnuntain iltapäiväottelu noudatti lähes samaa kaavaa, mitä Suomen ensimmäisessä ottelussa MM-kisoissa nähtiin Valko-Venäjää vastaan. Tiukka kamppailu, vähän maaleja ja niukka voitto MM-kisojen toiselle isäntämaalle. Suomen puolustuksen luutijapuolustaja Ossi Väänänen oli ottelun jälkeen tyytyväinen tuloksen lisäksi varsinkin puolustuspelaamiseen ja maalivahtipeliin.

– Se oli hienoa tänään, että pidimme nollan ja puolustimme hyvin. Maalivahti pelasi taas erinomaisesti, tällä kertaa se oli Vehanen. Totta kai olisi kivaa tehdä enemmän maaleja, mutta olemme kohdanneet kaksi erittäin kuumaa maalivahtia ja totta kai vastustajatkin ovat kohdanneet kaksi meidän kuumaa maalivahtia, muistutti Väänänen, joka korosti pisteiden tärkeyttä tuloksesta huolimatta.

– Tämä oli hieman veskareiden taisto, mutta voitto mikä voitto. Ihan sama millä lukemilla se tulee.


Väänänen mukaan Leijonien pelin vahvat osa-alueet olivat hukassa Slovakiaa vastaan.

”Kyllä tästä vielä hyvä tulee”

Perjantaina pelattuun Valko-Venäjä-otteluun nähden Suomi ei pystynyt petraamaan otteitaan, vaan Väänäsen mukaan varsinkin ottelun alussa suunta oli täysin päinvastainen. Suomen pelin tutut hyvät ominaisuudet loistivat poissaolollaan Slovakiaa vastaan.

– Alussa menimme jopa taaksepäin ja kyllä tästä pelistä jäi paljon parannettavaa tulevaan. Liike katosi välillä, jolloin me jäimme vähän seisomaan ja vastustaja pääsi hallitsemaan kiekkoa. Meille tuttu työnteko ja kiekkokontrolli olivat ajoittain vähän hukassa, mutta hieno taistelu lopussa ja tärkeät pisteet.

Omaan pelaamiseensa Väänänen oli tyytyväinen, eikä henkilökohtaisella tasolla tullut pudotusta aiempaan verrattuna.

– Hyvältä tuntui oma pelaaminen ja nyt ei mitään erityisempää sattunut matkan varrelle.

Suomella jäi voitosta huolimatta petrattavaa maalinteon lisäksi myös muilla osa-alueilla. Väänänen löysikin monta kehityskohdetta, joiden on oltava kunnossa seuraavana eteen tulevassa Sveitsi-ottelussa.

– Avauspelaamista pitää varmasti viilata ja nyt alku ei ollut oikein hyvä. Sen pitää olla parempi seuraavassa pelissä Sveitsiä vastaan. Ei siinä, kyllä tästä vielä hyvä tulee ja pyritään koko ajan kehittymään. Eteenpäin mennään.

Perjantaihin verrattuna myös kotiyleisö antoi paremman tukensa Leijonille, minkä myös Väänänen noteerasi.

– Hieno fiilis oli pelata kotiyleisön hyvän tunnelman edessä. Totta kai haluamme tarjota voittoa ja hyvää peliä heille ja totta kai annamme kaikkemme jäällä. Se on hienoa homma, että koko yleisö oli siellä meidän takanamme.

» Lähetä palautetta toimitukselle