Stastny iloitsi historiallisesta voitosta

MAAJOUKKUE / Haastattelu
USA katkaisi historiallisen pitkän kirouksensa, kun joukkue nappasi ensimmäisen voittonsa Kanadasta MM-tasolla 12 vuoteen. Joukkueen ykkösketjussa viilettänyt Paul Stastny oli pelin jälkeen iloisella päällä.

Pitkä putki sai Helsingin yössä lauantaina päätöksen, kun USA kukisti Kanadan lopulta jatkoajalla. Joukkueen ykkösnyrkissä pirteästi tahkonnut Paul Stastny oli pelin jälkeen odotetun tyytyväinen.

– Näitä pelejä on aina hieno pelata. Kanada on tuttu vastustaja – monet heidän pelaajansa ovat jo entuudestaan tuttuja. Hienoa, että saimme käännettyä pelin vielä kertaalleen meidän puolellemme, Colorado Avalancea koko NHL-uransa edustanut keskushyökkääjä myhäili.

Ottelu oli kokonaisuudessaan varsin sekavaa, mutta tapahtumia täynnä olevaa kiekkoa. Kolmannessa erässä näytti jo, että USA menee menojaan, mutta joka maalin jälkeen Kanada iski vielä tasoihin. Stastny naureskelikin pelin jälkeen illan erikoiselle annille.

– Olipahan melkoista hullumyllyä. Asetelmat tuntuivat vaihtuvan koko ajan. Vaikka päästimmekin lopussa Kanadan tasoihin, saimme onneksi lopulta pelin käännettyä vielä kertaalleen.


Maskimies Paul Stastny oli suuressa roolissa USA:n napatessa historiallinen voitto Kanadasta.

Yksinkertaisuutta ylivoimaan

Joukkueen ykkössentteri oli jatkoajan voittomaalissa suuressa roolissa, vaikkei mies tilanteesta päässytkään lopulta edes pisteille. Maskipelaaminen tuotti tulosta, kun Jack Johnssonin siniviivaveto viuhui ohi kiekon kadottaneen Cam Wardin.

– Joskus yksinkertainen on parasta. Sitä haluaa välillä hakea kaikkea omaperäistä, mutta lopulta yksinkertainen maskia maalille ja vetoa perään – ratkaisu on toimivin juttu.

– Kun maalivahti joutuu keskittymään ruuhkaan omalla maalilla, jättää se huomattavasti enemmän tilaa myös kiekolle mennä ohi, hyökkääjä kertasi hyvän ylivoimapelin avaimia.

Kaksi voittoa kahdesta ottelusta. USA:n turnaus on monista epävarmuustekijöistä huolimatta lähtenyt kohtuullisen hyvin liikkeelle. Seuraava haaste tulee Slovakian muodossa maanantaina. Vaikka Slovakia ei enää kuulukaan kisojen suurien suosikkien joukkoon, näki tällä kaudella NHL:ssä tehot 21+32 nakuttanut sentteri joukkueen mielenkiintoisena haasteena.

– Kaikki eurooppalaiset joukkueet ovat erinomaisia isossa kaukalossa. Siinä mielessä peli on varmasti hyvinkin erilainen luonteeltaan kuin Kanada-kamppailu. He pystyvät pelaamaan hyvin käyttäen tilaa hyväkseen ja jauhamaan kiekollista peliään, sillä ovat tottuneet isolla jäällä pelaamiseen, iloinen hyökkääjä muistutti haastattelun lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle