Mielipide

Kovalin räpylä Suomen kiusana

MAAJOUKKUE / Kolumni
Suomea turnauksen avausottelussa loppuun saakka kiusanneen Valko-Venäjän suurin onnistuja löytyi maalinsuulta. Kokeneen Vitali Kovalin räpylä tuntui ehtivän miltei jokaisen kiekon edelle. Hyvistä otteista huolimatta vahti ei hirveästi pelin jälkeen jaksanut muikistella.

Avopaikalta lähetetty laukaus jää kuin liimattuna maalivahdin räpylään. Kyseinen kaava tuntui toteutuvan Helsingin illassa perjantai-iltana, kun Suomi ja Valko-Venäjä iskivät yhteen turnauksen avauspäivänä. Valko-Venäjän maalilla torjunut Vitali Koval oli valkovenäläisten näkyvintä osastoa, kun kiekkomaailman pieniin kuuluva maa laittoi kisaisännät tiukoille.

Avauserässä kertaalleen antautumaan joutunut maalivahti näkikin tappiosta huolimatta ottelussa paljon hyvää valkovenäläisten kannalta.

– Tiukka peli oli kaikessa suhteessa, kuten odotimmekin. Mielestäni pelasimme kuitenkin hyvän pelin ja varsinkin vahva päätöserä antaa toivoa myös jatkoa silmällä pitäen.

– Suomi on todella kova maa varsinkin kotonaan, joten siinä suhteessa pelasimme kuitenkin hyvän pelin. Kovaa vääntöähän peli oli, mutta saimme mielestäni laitettua myös Suomelle paremmin ja paremmin kampoihin, mitä edemmäs peli eteni, vähäsanainen vahti pohti illan antia.


Vitali Koval kiusasi lähes yksinään Suomea turnauksen avauspäivänä.

Katse jo tulevassa

Hiljaisen oloinen torjuja ei hirveästi jaksanut hehkuttaa omaa peliään, vaikka mies syystä oli tyytyväinen omaan otteluun ja työskentelyyn. Torjuminen tuntui helpolta, ja siltä se myös näytti katsomonkin puolelle.

– Oma peli tuntui tänään hyvältä. Tappio on kuitenkin aina tappio, eikä se muuksi muutu. Saimme nolla pistettä tästä ottelusta, joten kovin kovin iloinen ei voi olla nyt.

Avausottelu jätti kuitenkin tappiosta huolimatta paljon positiivisuutta myös Valko-Venäjän leiriin. Koval näki joukkueen tilanteen jatkoa silmällä pitäen hyvänä.

– Kyllä tästä voi kuitenkin luottavaisin mielin mennä nukkumaan. Uskon saavamme vielä hyvän tuloksen ja voittoja, jos jatkaamme myös jatkossa samalla tasolla. Meidän päävastustajamme löytyvät kuitenkin lähtökohtaisesti muista joukkueista, luottavainen torjuja päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle