Lehtonen kesti paineet

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Nollapelillä aloittaneen Kari Lehtosen lähtö turnaukseen ei ollut kaikista helpoin. Kahdessa ensimmäisessä erässä laukauksia ei tullut juurikaan. Kolmannessa niitä alkoi kuitenkin sataa. Mies joutuikin venymään lopun painostuksessa.

Kotiyleisön paineet niskassaan turnauksen avauspeliin lähten
een Leijonien avausottelu oli odotetun vaikea. Maalilla joukkueen ykköstorjujan viitasta tiukasti taisteleva Kari Lehtonen joutui venymään parhaimpaansa. Nollapelin pelannut maalivahti olikin kotijoukkueen suurin sankari myöhään perjantai-iltana.

Lähtö peliin ei ollut Lehtosellekaan helppo. Mies myönsi lähtökohtien otteluun olleen monellakin tapaa erikoislaatuiset.

– Kyllähän siinä oli jännitystä ja muuta, oli kuitenkin turnauksen ensimmäinen peli. Muutama torjunta olisi helpottanut alkuun, mutta eihän niitä siihen tietenkään tullut. Eli hereillä sai kyllä olla koko ajan, maalivahti myönsi.

Suomi tuli kamppailuun vauhdilla ja avauserä oli kotijoukkueen selvää hallintaa. Mitä pitemmälle peli kuitenkin eteni, sitä paremmin Valko-Venäjä pääsi peliin mukaan ja kotijoukkueen peli sekosi.

– Kaikki olivat vähän jännittyneitä. Se on aina ensimmäisessä pelissä sellaista – varsinkin kotihallissa. Uskon, että tästä se kuitenkin avautui. Seuraavaan peliin on kaikin puolin jo helpompi lähteä, maalivahti pohti hankalaa peliä.


Kari Lehtonen oli Suomen sankareita kisojen avausottelussa.

Vire löytyi toisessa erässä

Jos Lehtonen oli alkuun täysin työllistetty, pääsi Dallas Starsissa vahvan kauden pelannut vahti toisessa erässä hiljalleen peliin mukaan. Yksi iso torjunta helpottikin miehen torjuntatyöskentelyä melkoisesti.

– Siinä oli yksi poikittaissyöttö, mistä kaveri koitti laittaa patjojen välistä Sain hyvän poikittaisliikkeen ja tärkeän torjunnan. Sen jälkeen peli lähti kunnolla liikkeelle ja rullaamaan.

Kolmas erä olikin välillä melkoista myllytystä Suomen päädyssä. Lehtosen kertoili selvinneensä kuitenkin suhteellisen helpolla lopun rynnistyksestä.

– Suhteellisen helppo peli oli kuitenkin. Jokainen vastustajan paikka tuntuu hieman pahemmalta, mitä ne oikeasti ovatkaan, kun jokainen hallissa olettaa, että meidän pitäisi olla kolmen, neljän maalin johdossa.

Suomi kohtaa seuraavaksi lauantaina Slovakian. Torjujan suunnitelmat tulvaa silmällä pitäen olivat varsin yksinkertaiset.

– Nyt vaan pitää levätä ja ottaa iisisti. Ollaan valmiina verenmaku suussa seuraavassa pelissä, tyytyväinen vahti päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle