Anssi Salmela: ”Vain yksi peli”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Suomen puolustus sai KHL-finaalien jälkeen tutun vahvistuksen, kun viime kevään maailmanmestari Anssi Salmela hyppäsi remmiin mukaan. Leijonien avausottelu kotikisoissa sujui maalinteon suhteen nihkeästi, mutta Salmelan mielestä pelistä löytyi myös monta hyvää asiaa voiton lisäksi.

Suomen joukkue joutui odottamaan tuttua maajoukkuekasvoa hieman pidempään, sillä KHL:ssä Anssi Salmelan seura Avangard Omsk eteni aina finaaleihin asti. Mestaruutta ei tullut ja 27-vuotiaan puolustajan katseet kääntyivät nopeasti kohti tulevia maajoukkuehaasteita. Kauaa finaalitappiota ei tarvinnut murehtia ennen matkalle lähtöä.

– Ei siinä tarvinnut kauaa sulatella, vaan kyllä siihen kutsuun nopeasti suostuin. Tulin sitten nopeasti tänne, kun vain pääsin sieltä lähtemään. Nyt on saanut muutamat harjoitukset alle, tuumasi Salmela vaiheistaan ennen MM-kisojen alkua.

Salmelalle ehti tulla pientä pelitaukoa KHL-finaalien ja Suomen kotikisojen avausottelun välille. Pelituntuma olikin vielä hieman hukassa.

– Vähän oli vielä hakemista, mutta toisaalta yllättävän hyvin meni henkilökohtaisesti. Ei se toki ihan kaikista helpoin ottelu ollut. Jalat olisivat voineet olla vähän paremmassa kunnossa ja muutenkin, mutta silti positiivisesti meni oma peli omasta mielestäni tänään.

Joukkueen tekeminen harjoituksissa onkin ollut vakuuttavaa Salmelan mielestä.

– Täällä on kyllä todella kova syke päällä, että kyllä vauhtia riittää harjoituksissa. Kovia pelimiehiä on mukana ja hyvä ryhmä on kokonaisuudessaan kasassa.


Salmela myönsi ottelun nihkeyden, mutta muistutti avausottelun faktoista.

Monta hyvää asiaa kotikisojen avauksessa

Suomen MM-kotikisojen avausottelussa Suomi kukisti kuin kukistikin Valko-Venäjän lukemien oltua 1-0 Suomen hyväksi. Vaikka varsinkin maaliteko jäi nihkeäksi Leijonien osalta, oli Salmela tyytyväinen joukkueensa suorittamiseen.

– Nyt ottelun jälkeen mielessä ei ole mitään muuta kuin hyvää tuosta pelistä. Henkilökohtaisesti minua ei niin hirveästi kiinnosta se, että monellako maalilla voitetaan. Tärkeintä tästä ensimmäisestä pelistä oli saada se voitto mukaan ja omasta mielestäni pelasimme tosi hyvin tänään, Salmela nyökytteli ja jatkoi.

– Pelasimme helvetin kovaa ja loimme paljon maalipaikkoja. Okei, ylivoimallakaan ei saatu maaleja, mutta sielläkin luotiin paljon tekopaikkoja. Ja toisaalta meidän alivoima oli todella hyvää ja viisikoinakin pelasimme erittäin hyvin. Energinen alku, emmekä panikoineet, vaikka ensimmäinen peli kotikisoissa on aina erittäin vaikea.

Tulevaa ajatellen Suomen otteista on helppo nostaa esille maalinteko, jota pitää petrata, mutta Salmelan mielestä sen asian korjaaminen ei ole aina niin yksinkertaista.

– Tietenkin helposti sanottuna voisi sen maalipaikkojen hyödyntämisen nostaa esille, mutta ei sitä aina vaan voi vaatia. Vaikka se peli näytti vähän nihkeältä, niin kyllä me silti omasta mielestäni pelasimme hyvin.

– Tämä oli vain yksi peli ja tästä tuli voitto. Olihan se vähän nihkeää, mutta toisaalta olisi se voinut olla paljonkin nihkeämpää. Vastustajankin maalivahti pelasi hyvin, sekin pitää ottaa huomioon, Salmela muistutti.

Niin Valko-Venäjä kuin turnauksen muut maat antavat kovan vastuksen, minkä myös Salmela halusi nostaa esille.

– Eihän tässä muusta pelata kuin voitoista, eivätkä nämä ole mitään kaupunginosapelejä. Täällä on kovia joukkueita ja kovia pelaajia, eikä täällä mikään ottelu ole kovin helppo enää. Ehkä joskus oli. Kyllähän tällaiset pelit pitää voittaa, mutta ei se aina niin mene.

» Lähetä palautetta toimitukselle