Kyle Okposo – vauhtia ja rytinää

MAAJOUKKUE / Haastattelu
New York Islandersin 24-vuotias laitahyökkääjä Kyle Okposo oli USA:n tehotykki turnauksen avausottelussa Ranskaa vastaan. Okposo haluaa tuoda nuoreen ja nopeaan joukkueeseen maalien lisäksi sopivan verran fyysisyyttä mukaan. Lauantaina edessä on USA:n joukkueelle mielenkiintoinen haaste.

MM-kisojen avausottelussa perjantaina aamupäivällä USA ei päässyt helpolla Ranskan käsittelyssä. Vaikka lopputulos retkahti isoksi, sai USA taistella tosissaan koko ottelun ajan. Erikoistilanteet nousivat USA:n voitossa tärkeään asemaan.

– Ranska tuli heti alusta alkaen kovasti päälle ja he saivat meidät varpailleen. He saivat muutamia paikkoja, mutta vastasimme siihen hyvin. Ensimmäisen erän loppu ja varsinkin toinen erä olivat erittäin hyviä ja kaksi ylivoimamaaliamme auttoivat kovasti. Erikoistilanteet ovat kuitenkin tärkeä asia tällaisessa turnauksessa ja se oli kunnossa meillä tänään, tyytyväinen Kyle Okposo vakuutteli pelin jälkeen.

Kaksi maalia ottelussa iskenyt Okposo oli tyytyväinen erityisesti ketjunsa otteluun. Pelicansista maajoukkueeseen ponnistaneen Ryan Laschin ja Winnipeg Jetsin Jim Slaterin kanssa hyökännyt Okposo vakuuttaa ketjun kemioiden olevan jo hyvällä mallilla.

– Mielestäni peli meni omalta kohdaltani varsin hyvin. Liikutimme kiekkoa hyvin ketjun sisällä ja pelasimme hyvin yhteen. Lasch on taitava pelaaja ja hän jakoi hyviä syöttöjä. Slater puolestaan teki erittäin kovasti töitä. Hän pelaa hyvin kulmissa ja on muutenkin erittäin älykäs pelaaja, joten oli helppoa pelata tuollaisten kavereiden kanssa ja meillä on hyvää kemiaa tuossa ketjussa.


Okposo oli tehokkaalla päällä turnauksen avausottelussa.

Kavereita vastaan

Okposon seurajoukkue New York Islanders ei saavuttanut tavoitettaan pudotuspelejä tällä kaudella, mikä mahdollisti voimahyökkääjälle kisamatkan Suomen ja Ruotsin isännöimiin MM-kisoihin. Päätös turnaukseen lähdöstä olikin helppo.

– Oli se. Halusin jatkaa pelejäni vielä runkosarjan jälkeen. Minulla oli vähän hidas lähtö Islandersissa, mutta loppua kohden paransin kovasti. Halusin jatkaa pelejäni niin pitkään kuin vain pystyin.

Joukkueeseen Okposo haluaa tuoda mukaan omaa erikoisosaamistaan. Samalla hyökkääjä uskoo maansa mahdollisuuksiin kisoissa.

– Haluan tuoda vähän vauhtia ja rytinää tähän joukkueeseen. Meillä on hyvä jengi täällä kasassa ja voimme tehdä jotain erityistä. Pyrin vain tekemään töitä niin paljon kuin mahdollista joka ilta ja katsotaan mitä tapahtuu.

Lauantaina USA:n urakka jatkuu Kanadaa vastaan, jossa kaikki pelaajat ovat hyvin tuttuja Okposolle. Laituri odottaakin jo innolla tulevaa kovatasoista kohtaamista.

– Siitä tulee varmasti hauska peli meille. Heillä on kovia pelaajia heidän joukkueessaan. Pelaamme koko ajan heitä kaikkia vastaan rapakon takana ja tiedämme sen, että miten he pelaavat, mutta meidän pitää ehdottomasti olla valmiina sitä ottelua varten. Ja onhan se hauskaa pelata jotain kavereitasi vastaan. Se on kuitenkin lopulta niin, että se on meidän joukkue vastaan heidän joukkue, oli siellä sitten ketä tahansa yksilöitä.

Vastassa on muun muassa Okposon ketjukaveri Islandersista John Tavares, jolle Okposo aikoo antaa kovan henkilökohtaisen haasteen.

– Ehkä yritän hieman päästä hänen ihonsa alle, mutta tosiaan hän on hyvä pelaaja ja hyvä kaveri. Tuleekin olemaan varmasti hauskaa olla kamppailuissa vastakkain hänen kanssaan. Olemme kohdanneet eri maajoukkueturnauksissa muutaman kerran, mutta onhan se aina mukavaa ja erityistä pelata häntä vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle