Puolivaloilla hyökännyt TPS nappasi Vaasasta kaksi pistettä mukaansa

Zach Budish ratkaisi ottelun kauden avausmaalillaan.
TPS tarvitsi toisessa erässä reilut kaksi minuuttia noustessaan tasoihin ja johtoon, mutta kuusi sekuntia ennen loppua Sport nousi turkulaisten rinnalle. Laimean jatkoajan päätti TPS-hyökkääjä Zach Budish.
Lähtökohdat

Sport kävi edellispäivänä Tampereella haastamassa Ilveksen pisteistä. Jo avauserä enteili kotkapaitojen joutuvan tamperelaiseen mankeliin, mikä lopulta toteutui lukemin 2-6.

Seuraavana päivänä tiedossa oli kovempi vastus kotona, eikä samaan esitykseen Sportilla ollut varaa.

Maalivahtipelaaminen

Odotetusti Sami Aittokallio otti torjuntavastuun turkulaisvieraita vastaan. Toinen erä ei ollut Sport-veskaria mairitteleva. Seitsemän torjunnan lisäksi kiekko löytyi Aittokallion vartioimasta verkosta kahdesti. Kummallekaan osumalle Aittokalliolla ei juuri ollut vastaan sanomista.

Puolustuspelaaminen

Sport-puolustus joutui pärjäämään ilman Jyri Niemeä, joka jäi loukkaantumisen vuoksi ottelusta pois. Kotkapaitojen pakisto ei kuitenkaan joutunut kovaan koetukseen varsinaisella peliajalla TPS-hyökkäyksen ollessa varsin vaisulla pelipäällä.

Hyökkäyspelaaminen

William Rapuzzi avasi maalitilinsä, kun kiekko pomppi TPS-maalin tuntumassa ja lopulta toisella laukauksella pikkumusta ylti maaliin saakka.

Tuskallisesti päätään seinään hakannut Sport-hyökkäys onnistui käyttämään viimeisen oljenkortensa, kun kuusi sekuntia ennen päätössummeria Victor Westermarck iski kauden ensimmäisen maalinsa.

Tomi Körkkö oli toisen erän jälkeen Sport-hyökkääjistä eniten näkyvissä yrittäen korvata tekemänsä virheen alivoimalla.

Erikoistilanteet

Sport-alivoima toimi kokonaisuudessaan hyvin omassa päässä. Kotijoukkue kuitenkin sai takaiskun alivoimanelikolla, kun hyvin sekunteja pois pelannut Körkkö hölmöili kiekon TPS-hyökkääjälle ja lukemat olivat pian tasan.

Kaikki Liigan otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/otteluvideot/liiga
Lähtökohdat

Rökitettyään KooKoon TPS sai yhden hullipäivän ennen Vaasaan lähtöä. Oula Palve iski kouvolalaisia vastaan kolme maalia ja ketjukaveri Ilari Filppula kaksi.

Edellisen kolmen kauden aikana TPS:n pelaaminen on ollut myrkkyä Sport-viisikolle ja kauden avauskohtaaminen Vaasassa kertonee kaavan jatkumisen.

Norjalaisveskari Henrik Haukeland torjui vakuuttavasti läpi kamppailun. TPS-puolustus oli hereillä, kun norjalaisella oli irtokiekkojen kanssa ongelmia.

Sportin avausmaalissa kiekko kimpoili puolelta toiselle kuin flipperissä konsanaan ja lopulta itsensä solmuun pyörittänyt Haukeland joutui antautumaan Rapuzzille. Ottelun viimeisillä sekunneilla Haukeland joutui antautumaan toistamiseen Sport-puolustaja Westermarckille, joka sai avopaikasta iskeä tasoituksen.

Haukeland torjui joukkueelleen jatkoaikavoiton 34 torjunnalla.

Toisessa erässä turkulaispuolustus oli kohmeessa. Sport painoi kovaa päälle, mutta ei onnistunut kuitenkaan murtamaan TPS:n alakertaa.

Santeri Lukka merkkautti kauden avausmaalin itselleen toimittaen kiekkoa Sport-maalia kohti. Vaasalaisten harmiksi laukaus muutti suuntaa maalin edustalla ja päätyi verkon perukoille.

Erityisesti hyökkäyspelaaminen oli turkulaisvierailla vaisua. Painostus keskittyi suurimmaksi osaksi hyökkääjillä keskialueelle, eivätkä monimuotoiset syöttökuviot tuottaneet juurikaan tulosta.

Kolmas ylivoima tuotti tulosta tasoitusmaalin muodossa. TPS-lupaus Kaapo Kakko taisteli kiekon itselleen erinomaisesti ja tarjosi unelmatontin kultakypärä Palvelle, joka ei erehtynyt paikastaan.

Jatkoajan viimeisellä minuutilla Zach Budish onnistui yllättämään Aittokallion Patrick Björkstrandin ja Lucas Ekeståhl-Jonssonin kanssa varmistaen kaksi pistettä paluumatkalle.