KooKoolle historiallinen kotivoitto KalPasta

LIIGA / Raportti
Miikka Pitkänen ratkaisi historiallisen voiton KooKoolle
KooKoo otti Liiga-historian ensimmäisen kotivoittonsa KalPasta. Jäähyrikas peli tarjosi monipuolisia vaiheita ja tarkkaa pelaamista. Molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä, mutta lopulta pisteet jäivät Kouvolaan 2-1-lukemin.
Lähtökohdat 

KooKoo lähti otteluun TPS:lle koettu tappio takanaan. Kokonaisuutena KooKoon kausi on ollut hyvin tapahtumarikas. Neljästä pelistä kouvolalaisryhmä oli onnistunut haalimaan yhden suurilukuisen voiton Tapparasta sekä kolme tappiota. Koeajalla oleva Brendan O'Donnell tuli ensimmäistä kertaa joukkueen kokoonpanoon ja kolmoskentän keskelle.

Maalivahtipelaaminen 

KooKoon alkukauden yksi isoimmista kysymysmerkeistä on ollut maalivahtipelaaminen. Maalivahdit eivät ole saaneet tarpeeksi apuja kenttäpelaajilta, mutta voittavat torjunnat ovat myös jääneet vähiin. Tämän päivän pelissä KooKoo-maalilla pelasi Juha Järvenpää. Ottelun luonne sekä KooKoon parantunut puolustuspeli tekivät Järvenpään illasta suhteellisen helpon. Pelin ainoasta takaiskusta Järvenpäätä ei voida syyttää, vaan sekavan tilanteen jälkeen Ari Gröndahl pääsi viimeistelemään maalin lähietäisyydeltä. Järvenpään otteissa näkyy rauhallisuus eikä haastava alkukausi ole tuhonnut veräjänvartijan itseluottamusta. Varsinkin kolmannessa erässä Järvenpää otti isoja torjuntoja, joilla varmistettiin KooKoon voitto.

Puolustuspelaaminen 

KooKoon suuri haaste alkukaudella on ollut puolustuspelaaminen. Pientä kehitystä oli havaittavissa tänään. Edelleen omassa puolustuspäässä tapahtuvissa pitkissä pyörityksissä omat miehet katoavat ja tulee merkkausvirheitä. Tänään KalPa ei pystynyt hyödyntämään näitä nukahduksia ja ottelun edetessä nämä virheet jäivät vähemmälle.

Hyökkäyspelaaminen 

KooKoo paransi hyökkäyspelaamistaan ottelun edetessä. Ensimmäisessä erässä KalPan kova paine tuotti ongelmia päästä kunnon hyökkäyksiin, mutta jo toisesta erästä lähtien tämä osa-alue parani. Hyökkäyspäässä KooKoon peli toimii hyvin ja on juonikasta. Yksilöistä varsinkin Malte Strömwall sekä Erik Karlsson esittivät erittäin hyvää juonikkuutta.

Erikoistilanteet 

KooKoo teki ottelun tasoitusmaalin ylivoimalla ja ylivoima pyöri kokonaisuudessaan hyvin. Onnistumiset sekä yksilöiden korkea itseluottamus näkyy. Ratkaisua haetaan rohkeasti ja ylivoimassa on sopivaa monipuolisuutta. Alivoimapelissä KooKoo jäi tänään hieman passiiviseksi. KalPa pääsi jauhamaan ylivoimaa, kun KooKoon neliö oli pienenä oman maalin edessä. 

Kaikki Liigan otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/otteluvideot/liiga
Lähtökohdat 

KalPa oli hallinnut pelejä KooKoota vastaan voittaen kahdeksan viimeisintä kohtaamista. KalPa tuli otteluun tappio niskassaan, kun se hävisi JYPille perjantaina voittolaukauskilpailussa. Kuopiolaiset olivat aloittaneet kautensa pitkien otteluiden sävyttämänä, kun neljästä ensimmäisestä pelistä kolme oli edennyt jatkoajalle tai voittolaukauskilpailuun asti.

Maalivahtipelaaminen 

KalPa vaihtoi maalivahtia eilisen JYP pelin jälkeen. Maalilla tänään pelannut Niko Hovinen pelasi toisen ottelunsa tällä kaudella. Hovinen pelasi hyvän perusvarman pelin, vaikka työmäärä ei noussut suureksi. Kumpikaan maaleista ei mennyt maalivahdin piikkiin, vaan molemmissa maaleissa KooKoo-hyökkääjät pääsivät rauhassa viimeistelemään Hovisen nenän alta. Hovisen rauhallinen sekä peittävä pelityyli sopii hyvin KalPan pelitapaan. Vaikka pelityyli aiheuttaa jonkin verran irtokiekkoja KalPan puolustajat pääsevät niihin hyvin kiinni.

Puolustuspelaaminen 

KalPa puolustaa aktiivisesti, joka näkyy heti karvauksesta lähtien. Varsinkin ensimmäisessä erässä KalPa pääsi painostamaan ja puolustamaan KooKoon hyökkäykset pois jo KooKoon omalla puolustusalueella. Omalla puolustusalueella joukkue pelaa tiivisti keskustan eikä höntyile. KooKoon molemmissa maaleissa KalPa-puolustaja hieman nukahti ja maalit päästiin tekemään liian rauhassa maalin edestä.

Hyökkäyspelaaminen 

KalPa tuli otteluun kovalla sykkeellä ja vahvalla kiekonhallinnalla pääsi pyörittämään KooKoon alueella. Vaarallisia tilanteita ei kuitenkaan tullut vaan KooKoo pystyi pitämään KalPan pelin kulmissa. Toisessa erässä KalPan peli meni sekaisin jäähyistä ja se vaikutti myös hyökkäyspeliin. Kolmannessa erässä KalPa vei peliä, mutta vaaralliset tilanteet jäivät vähiin.

Erikoistilanteet 

KalPa pääsi pelaamaan ensimmäisessä erässä paljon ylivoimaa ja se pyörikin erittäin hyvin. Maalit vain jäivät puuttumaan. Välillä KalPa haki hieman liian hienoja paikkoja eikä suoraviivaisuutta ollut riittävästi. KalPan alivoima oli toimivaa. Peli oli aktiivista ja KooKoon ylivoimaa painostettiin vahvasti. KooKoon tekemä ylivoimamaali tuli pienen nukahduksen seurauksena. 

Erikoista 

Ottelu jouduttiin pelaamaan kolmella erotuomarilla, kun toisen erän alussa linjatuomari Daniel Österholm loukkaantui ja joutui jättämään pelin kesken.

Ottelun ratkaisu 

KooKoon sinnikkyys palkittiin. Heikomman ensimmäisen erän jälkeen KooKoo nosti tasonsa KalPan jäähyjen avulla. Lopulta ansaitut pisteet jäivät tiukan taistelun jälkeen Kouvolaan. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo