Jukureille rutiinivoitto – SaiPan peli-ilme katosi yhtä nopeasti kuin ilmestyikin

Mika Partanen pääsi maalin makuun heti sairastuvalta palattuaan.
Jukurit toimi isäntänä SaiPalle perjantai-iltaisessa paikalliskamppailussa. Kotijoukkueen 4-2-voittoon päättyneessä ottelussa nähtiin useampi näyttävä maali, mutta varsin vähän tunteen paloa kummaltakaan osapuolelta. SaiPalle tulos oli katkera pettymys keskiviikkoisen Lukko-voiton jälkeen.
Lähtökohdat

Jukurileirissä katseet kääntyivät ennen kaikkea kakkosketjun laituripariin Mika PartanenVadim Pereskokov. Loukkaantumisesta toipuneelle Partaselle ottelu oli vasta kauden kolmas ja Lahdessa viime talvena esiintyneelle Pereskokoville toinen. Viikontakainen kotivoitto KalPasta oli Jukureiden ainoa edelliseen viiteen otteluun.

Maalivahtipelaaminen

Juhana Aholle iltapuhde oli leppoisa. 19 torjuntaa napannut Aho keräsi ottelussa myös kauden toisen syöttöpisteensä alustettuaan Teemu Henritiuksen iskemän 2–1-maalin.

Puolustuspelaaminen

Jukurit piti SaiPan tehokkaasti poissa parhailta maalintekopaikoilta. Terävyys kaksinkamppailuissa auttoi pitämään vieraiden hyökkäykset pääosin lyhyinä ja lähellä laitoja. Puolustajista Mikko Kokkosen hyökkäyspanos oli jälleen tutun vahva.

Hyökkäyspelaaminen

Kotijoukkueen rintamahyökkäykset olivat selvästi SaiPaa vaarallisempia. Yksilötasolla erityisesti Mika Partasen paluu kaukaloihin oli vakuuttava. Kuukauden pelaamattomuus ei näkynyt hyökkääjän otteissa juuri lainkaan ja pirteistä otteista oli palkintona myös Jukurien tärkeä 1–0-osuma. Karvauspelissä Jukurit oli niin ikään aktiivinen ja pystyi pakottamaan SaiPan virheisiin.

Erikoistilanteet

Jukurien alivoima toimi jälleen esimerkillisesti, tylsyttäen SaiPan Lukkoa vastaan hyvin toimineen ylivoiman. Kuusi jäähyminuuttia ei koitunut tällä kertaa kohtaloksi, mutta vähemmälläkin joukkue olisi voinut selvitä.

Lähtökohdat

SaiPa lähti otteluun itseluottamusta uhkuen. Hiljalleen virettään löytänyt Rauman Lukko kaatui Kisapuiston keskiviikkoillassa komeasti 4–1. Laajalla rintamalla onnistunut SaiPa sai ottelussa kaivattua tulitukea myös pitkään varjojen mailla liikkuneilta Topi Nättiseltä ja Jonatan Tanukselta. Loukkaantumisten koettelemassa SaiPa-hyökkäyksessä roolia oli jälleen kerran tarjolla. Lappeenrannasta omiensa tueksi lähti runsain mitoin kannattajia.

Frans Tuohimaa ei ollut syypää SaiPan tappioon, muttei myöskään pystynyt kannattelemaan haparoivaa joukkuettaan. Moni illan 18 torjunnasta tuli kaikesta huolimatta vaarallisilta sektoreilta.

Jukurit pääsi nautiskelemaan useista hyvistä maalipaikoista SaiPa-puolustuksen kustannuksella. Erik Aution nukahdus takatolpalla, Brenden Kichtonin kiertäminen siniviivalla ja koko joukkueen ylihyökkääminen voittomaaliin johtaneessa tilanteessa kostautuivat pahimmalla mahdollisella tavalla. Lisäksi SaiPa joutui turvautumaan lukemattomiin pitkiin kiekkoihin kotijoukkueen paineen käytyä liian suureksi.

SaiPa hyökkäsi erätauolta toiseen ja kolmanteen erään todella hyvällä ilmeellä. Molemmilla kerroilla vahva alku johti myös maaliin, mutta tämän jälkeen ote katosi ja Jukurit pääsi uudelleen niskan päälle. Topi Nättinen ja Jonatan Tanus pääsivät jälleen pisteiden makuun. Tyler Morley puolestaan oli ottelun loppuhetkillä silminnähden turhautunut oman ketjunsa esitykseen.

Keltapaitojen vakuuttava ylivoima kotikaukalossa oli Mikkelissä enää kaukainen muisto. SaiPa ei kyennyt murtamaan Jukurien tiivistä nelikkoa kolmella ylivoimallaan, puhumattakaan ottelun loppuhetkistä Tuohimaan suunnattua vaihtoaitioon.

Erikoista

Ottelun kolmas erä viivästyi noin 10 minuuttia Ikioma Areenan jääkoneen hajottua. Ylimääräinen latautumisaika toi SaiPalle jälleen vahvan erän alun.

Ottelun ratkaisu

SaiPan selkäranka katkesi Julius Vähätalon niitattua Jukurit vastahyökkäyksestä uudelleen johtoon vain 37 sekuntia SaiPan 2–2-tasoituksen jälkeen. Maukkaan esityön maaliin teki Janne Tavi, jolle syöttöpiste oli kauden kuudes.