Liiga-kierros: KalPa hakee katkaisua syöksykierteelle

LIIGA / Kierrosennakko
Liiga-ottelussa HPK - KalPa, Rinkelinmäen jäähallissa, 17. lokakuuta 2018.
23.10.
2018
Tiistaina on edessä vain yksi ottelu, kun KalPa ja Ilves kohtaavat ensimmäisen kerran tällä kaudella.

KalPalla kaikki keinot käytössä Ilvestä vastaan

Ilves haluaa palata takaisin voittokantaan Tapparalle kärsityn tappion jälkeen. KalPa taistelee kynsin ja hampain tappioputken katkaisemiseksi.

KalPa on joutunut hyvin alkaneen alkukauden jälkeen lähes syöksykierteeseen. Joukkue jäi ensimmäisessä yhdeksässä pelaamassaan ottelussa ainoastaan yhden kerran ilman pisteitä.

Nyt kuopiolaiset ovat pystyneet saalistamaan kuudesta edellisestä ottelustaan ainoastaan yhden pisteen. Jukureita vastaan KalPa ei onnistunut miesvartioinnissaan ja huolimattomuus leimasi koko joukkueen otteita.

Valmennusryhmän Marko Tuomainen odottaa joukkueen saavan vastaansa korkealta karvaavan ja aktiivisesti liikkuvan Ilveksen. KalPan pirteimpiin pelaajiin kuului viime viikon otteluissa hyökkääjä Mikko Nuutinen sekä puolustaja Ryan Wilson.

Tuomaisen mukaan nyt ei ole merkitystä, että millä keinoin joukkue saadaan takaisin voittokantaan. Joukkueessa on käyty syvät keskustelut ja kaikki keinot on otettu huomioon.

Tasaisesti alkukauden pisteitä otteluista napsinut Ilves on joutunut pienoiseen suvantovaiheeseen. Viiden voitollisen ottelun jälkeen joukkue joutui ensin tyytymään yhteen pisteeseen, kun KooKoo iski voittomaalin jatkoajalla. Seuraavaksi joukkue jäi pisteittä, kun vastaan astui omaa peliään kuntoon pikkuhiljaa saava Tappara.

Pirteästi liikkuvalla Ilveksellä on parantamisen varaa vielä alivoimapelissä, joka on tilastollisesti Liigan häntäpäätä. Puntteja tasoittaa KalPan heikko viimeistely ylivoimalla pelatessa.

Lähinnä syöttöpisteillä Ilveksen pirteimmäksi pistenikkariksi noussut Teemu Lepaus onnistui Tapparaa vastaan myös maalin teossa.

Lepaus saattaa heiluttaa tahtipuikkoa myös KalPaa vastaan. Ennakkoasetelmien mukaan tahtia ottelussa lyö joka tapauksessa Ilves.

Tilastot

Edelliset ottelut

KalPa

29.03
Ilves - KalPa
27.03
KalPa - Ilves
4 - 2
25.03
Ilves - KalPa
3 - 2 JE
23.03
KalPa - Ilves
1 - 0 JE
21.03
Ilves - KalPa
3 - 4 JE

Ilves

29.03
Ilves - KalPa
27.03
KalPa - Ilves
4 - 2
25.03
Ilves - KalPa
3 - 2 JE
23.03
KalPa - Ilves
1 - 0 JE
21.03
Ilves - KalPa
3 - 4 JE

Tällä kaudella

runkosarja

08.02.
KalPa - Ilves
4 - 5 JA
01.03.
Ilves - KalPa
4 - 1

Tulosveto

Ilves jatkaa KalPan tappioputkea
KalPa aloitti kauden vauhdikkaasti, mutta lento on hiipunut. Nyt kuopiolaiset ovat kuuden ottelun tappioputkessa, jonka aikana joukkue on tehnyt vain kahdeksan maalia. KalPan tilannetta ei helpota pullisteleva sairastupa, vaan joukkue kaipaisi erityisesti Jaakko Rissasen tehoja. Ilves on puolestaan aloittanut kauden vahvasti ja on sarjataulukossa kuuden parhaan joukossa. KalPa tuskin äityy maalijuhliin, joten odotettavissa on niukkamaalinen vierasvoitto.
0 1
2 3