KooKoo uhrina Ässien pyörremyrskyssä

LIIGA / Raportti
Ben Blood pääsi niittaamaan kauden toisen maalinsa komealla tavalla.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Ässät avasi maalihanansa isosti KooKoota vastaan kotonaan torstaina. KooKoon luokkaretki Satakuntaan ei tuonut mukanaan kuin pahaa mieltä. Ässille riitti onnistujia isolla skaalalla.

Porin Ässät esitti Mikael Kotkaniemen kauden ensimmäisessä kotiottelussa päävalmentajana ihan uudenlaisen puolen itsestään. Patapaidat olivat pelin päällä alun tuskan jälkeen, eikä KooKoolle jäänyt Porista mukaan vietävää.

Edellisen kerran Ässät teki kotiottelussa kuusi maalia syyskuussa, joten myös yleisö kiitti patanuttuja suuresti ottelun jälkeen. Samalla Ässät päätti viiden ottelun kotitappioputkensa. Näissä viidessä edellisessä kotiottelussa Ässät oli tehnyt viisi maalia, kun taas omiin pääsi 22 osumaa. Tuosta nipusta ei olisi uskonut samaksi kuin tämän torstai-illan padasta.

− Ennen ottelua käytiin keskustelua siitä, miten tässä hallissa kuuluu esiintyä ja millainen kulttuuri täällä on. Emmehän me siinä heti alussa onnistuneet, itse asiassa alussa peli oli aivan päinvastaista, mitä sen piti olla. Mutta sitten rauhoituttiin ja päästiin hallitsemaan peliä. Onnistuimme laajalla rintamalla, etenkin erikoistilanteissa. Hyvällä ilmeellä oltiin, olen tyytyväinen ja iloinen jätkien puolesta, kertoi vastikään Ässien peräsimeen siirtynyt Mikael Kotkaniemi.

KooKoolla sen sijaan Satakunta oli kuluneen viikon aikana ylitsepääsemätön. Kouvolalaiset ottivat samoilla rumilla 1−6-lukemilla turkkiin tiistaina Lukolta. Pudotuspelien kurkistaessa nurkan takana oranssipaidat ovat nyt 12 pisteen päässä pudotuspelipaikasta ja illan kierroksen jälkeen Ilves kiiri ohi kymenlaaksolaisista.

KooKoon tuskaisesta pelaamisesta kertoi se, että joukkue haki toisen erän lopulla 1−5-tilanteessa kavennusta ilman maalivahtia ylivoimalla.

− Lyhyesti ja ytimekkäästi olemme äärimmäisen huonoja. Saatiin juuri 4−5 kaveria takaisin sairastuvalta, mutta flunssa vei osan taas pois. Näytimme huonoilta ja maalit oli sen seurausta, KooKoon valmentaja Tuomas Tuokkola sanaili.

Ässien peli oli kaikin puolin parempaa, mitä hetkeen on nähty. Erikoistilanteet olivat huipussaan ja patanutut iskivät kolme maalia ylivoimalla, eivätkä päästäneet ainuttakaan alivoimaisena. Myös pelaajista onnistui laaja skaala. Ben Blood pääsi tälläämään upealla laukauksella kauden toisen osumansa ja Matti Lamberg iski kauden ensimmäisen maalinsa. Ehkä suurimpana helpotuksena Ässille pitkään loukkaantuneena ollut Simon Suoranta pääsi sivaltamaan ensimmäisen onnistumisensa kuluvalla kaudella.

− Meillä oli vähän tahmea alku. Hieman jännitti, mutta kopissa oli kova luotto siihen, että tämä hoidetaan. Ennen peliä keskusteltiin miten tänne tullaan otteluun ja mikä kulttuuri täällä on. Alku ei ollut sitä mitä haettiin, mutta kyllä me sen hallintaan saimme, Ässien romuluinen laituri Matti Lamberg sanoi.

Illan ottelussa nähtiin myös monia kummallisuuksia. Ensimmäisen erän lopulla Ässiltä hylättiin selkeä maali. Toinen ottelun päätuomareista vihelsi pelin poikki, vaikka kiekko oli koko ajan pelattavissa. Lisäksi nähtiin kaksi kertaa rangaistus pelin viivyttämisestä aloituksessa ja liian hätäinen pitkän vihellys.

− Vähän on keskusteltavaa, varsinkin ensimmäisestä erästä, kertoi otteluvalvoja Sami Seppälä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo